miercuri, mai 22, 2024
AcasăAlegeri 2019Ar fi votat Dragnea, pe care Dăncilă l-a numit "al optulea duşman"...

Ar fi votat Dragnea, pe care Dăncilă l-a numit „al optulea duşman” al ei, cu şefa PSD? Prezenţă record la urne, în penitenciare: 72,46%!

-

Viorica Dăncilă nu mai e sigură nici de votul celui care a făcut-o prim-ministru şi i-a lăsat PSD pe mână. Liviu Dragnea, aflat după gratii la Penitenciarul Rahova, a dat de înţeles chiar dinainte de a fi condamnat că nu agreează felul în care Dăncilă i-a răspuns la comenzi. Iar zilele trecute, Dăncilă însăşi a făcut o declaraţie din care reiese că Dragnea i-ar fi devenit duşman!

Oricum, Liviu Dragnea nu şi-a exercitat dreptul la vot în închisoare, din cauza condamnării care îi interzice să participe la alegeri vreme de 5 ani.

Dar chiar dacă nu a făcut-o el, ceilalţi deţinuţi s-au grăbit să voteze în număr foarte mare.

- Advertisement -

Astfel, 14.807 de persoane private de libertate şi-au exercitat dreptul de vot la scrutinul de duminică, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

„Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice de natură să asigure desfăşurarea în condiţii optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral”, relevă sursa citată.

Potrivit ANP, numărul deţinuţilor custodiaţi duminica aceasta este de 20.434.

- Advertisement -

Joi, situaţia statistică estimativă indica faptul că 15.043 de persoane private de libertate cu drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la scrutinul de duminică, ceea ce înseamnă o prezenţă record la vot.

72,46% ar fi aceasta, în raport cu cei care au votat efectiv, dintre cei care au spus că vor să voteze.

Potrivit unei decizii a BEC, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

„Este al optulea bărbat care mă urăşte şi mă atacă”

Supărat că Dăncilă a declarat că nu l-ar graţia dacă ar ajunge preşedintele României, Dragnea a vrut să ajungă până la Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu acţiunea juridică, făcută din puşcărie, în care contesta alegerea Vioricăi Dăncilă la şefia PSD.

Dar Curtea de Apel a respins atât cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, cât şi cererea de sesizare a Curții Constituționale din România.

Întrebată cum vede acţiunile celui care a propulsat-o la vârful politicii, Dăncilă a spus că Liviu Dragnea îi este acum duşman, nicidecum prieten.

„Nu pot să vă spun că m bucură acest lucru. Aș minți și am spus că voi spune de fiecare dată adevărul. Pe lângă șapte bărbați de stat care mă urăsc și mă atacă, iată că a venit și al optulea. Pot să mă lupt cu toți opt”, a declarat Viorica Dăncilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ziua în care PSD poate ieşi din istorie. Ce scrie presa lumii despre surpriza care-i pândeşte pe Dăncilă&co, la 30 de ani de la căderea comunismului

* #şîeu VOTEZ! Gestul incredibil al lui Ştefan Mandachi faţă de cei 1.000 de angajaţi ai săi, chiar în ziua alegerilor

* Şi Spania votează azi. Extremiştii din Catalunya i-au adus pe val pe extremiştii de la VOX. Persistă semnele blocajului politic din ultimii patru ani

* Ora 14.00: la jumătatea zilei, prezență de 25% – mai bună decât la europarlamentare. Diaspora e dezlănțuită!

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Votam… MULTI (!) si votam… „CU-CAP” (!!!!!!!!!), obiectivul acestui prim-tur al „alegerilor-pentru-Cotroceni” fiind: SA SCOATEM „CIUMA-ROSIE” DIN ZONA PUTERII POLITICE din ROMÂNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SINGURUL vot… RATIONAL / RESPONSABIL / UTIL al oricarui cetatean care uraste „Ciuma-Rosie” este (in afara de cel pentru Klaus Iohannis, care, ORICUM — ! –, este deja in turul-doi, chiar si numai prin votul membrilor si simpatizantilor P.N.L. !), acela pentru candidatul „Alianței 2020” U.S.R.-PLUS, DAN BARNA !!!

    In acest moment, al turului-întîi al „prezidențialelor”, ORICARE ALTE optiuni-electorale (de genulll… Theodor Paleologu !) ale celor care vor sa vada… ALUNGAREA „CIUMEI-ROȘII” (!) ar insemna voturi… IROSITEEEEE: votam DAN BARNA, daaaaaaaaaaaaa ?!!!

  2. Fara penali la Cotroceni….Johanus are muuuulte dosare penale….este penal in viziunea USR……In viziunea mea Johanus este un penal cu dosare penale inchise de procurorii Sistemului subteran. Gen Augustin Lazar, un tortionar carierist comunist care a avut tupeu sa accepte functis de procuror al rebilublicii democrate…..Sigur ca a fist pus in functie de Johanis si Sistemul subteran de putere anti democratica….

  3. Brucan a gresit cu o mie de ani….Caci Brucan nu a spus ca democratia inseamna totalitarism de dreapta….neoliberala……Rumanu nu e democrat, el este un autocrat, un iubitor de tatuc si de dictatura….Romania este in pragul instalarii dictaturii neoliberale…..guvern, presedintie, parlament, justitie, securitate, toate de dreapta neoliberala….Romania nu are intelectuali.

  4. Daca Romania ar fi toata o diaspora atunci dictatura neoliberala s ar instala mult mai repede….Johanis ar trebui sa bage toata Romania in diaspora….care voteaza uniform si in unanimitate cu dreapta….o fi prostie sau inconstienta?

  5. Fara penali la Cotroceni…..Fara datornici la Stat la Cotroceni……Fara pitecantropi dovediti cu acte ca distrugatori de Constitutie…..Fara nazisti la Cotroceni, care militeaza pt desfiintarea opozitiei politice….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -