Vor să jefuiască şi Loteria! Planul lui Dragnea şi Tăriceanu pentru a scoate 6/49 de sub controlul României

1
1589

Analiştii au descifrat şmecheria din spatele Fondului Suveran, înfiinţat de Guvernarea PSD-ALDE: deposedarea României de mari companii strategice, de interes naţional, care vor putea ajunge pe mâna duşmanilor României.

Printre companiile de interes strategic care ar putea fi scoase cu japca de sub controlul statului român se află Loteria Română şi Imprimeria Naţională. Informaţia a fost dezvăluită pe Facebook de către fostul premier Victor Ponta, actual lider al noii formaţiuni politice Pro România.

Măsura ar putea conduce la lipsa de control din partea statului asupra unor companii de interes strategic. Practic, ar putea duce la o privatizare indirectă a celor două companii naționale, deținute în prezent de stat, prin Ministerul Finanțelor. Așa cum arată proiectul, acţiunile la societăţile deţinute de stat prin Fond vor putea fi înstrăinate oricui, fără nicio procedură. 

Ce este Fondul Suveran

Fondul Suveran este conceput ca o societate pe acțiuni deținută inițial de Guvernul României, care va reuni acțiunile statului la cele mai mari 28 de companii publice sau cu capital parțial public.

Teoretic, Fondul suveran va fi instrumentul prin care statul român va investi în domenii diverse, devenind un jucător important în competiția de piață. Practic, va fi pârghia pe care Dragnea și-o construiește pentru un jaf de proporții înfiorătoare.

Proiectul de HG prevede că Fondul Suveran va putea privatiza companiile pe care le deține fără să respecte legislația internă, care cere un grad ridicat de transparență în cazul privatizărilor.

Orban: o megaescrocherie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a denunțat deja o megaescrocherie pusă la cale de liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Pericolul unui jaf de proporții apocaliptice este semnalat și de agenția Reuters, care descrie și precedentul malayezian.

Ideea acestui „tun” pare să-i fi fost livrată lui Dragnea de americanul Elliott Broidy, cel care a făcut ravagii și în Malayezia, înainte de a-l invita pe liderul PSD, în ianuarie 2017, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

„Așa-zisul Fond Suveran este de fapt o megaescrocherie prin care se urmăresc mai multe obiective”:

  • punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante și profitabile companii românești cu capital majoritar de stat;
  • obținerea de bani sub formă de împrumut, girand cu acțiunile companiilor;
  • folosirea acestor bani pentru niște investiții decise politic;
  • scoaterea de sub legislația europeană din domeniul achizițiilor a tuturor contractelor care se vor încheia, pentru a hrăni clientela politico-economică a PSD- ALDE cu bani publici fără niciun control din partea instituțiilor statului;
  • preluarea ostilă a acestor companii românești de către niște clienți obscuri ai actualei puteri, că urmare a imposibilității de restituire a împrumuturilor, a scris Orban pe Facebook.

Copie la indigo după fondul malayezian 1MDB

Elliott Broidy

În decembrie 2018, ziarul „New York Times” scria că procurorii americani au documentat implicarea fostului director adjunct al Comitetului Republican Național, Elliott Broidy, într-o schemă de spălare de bani pentru a-l ajuta pe un demnitar din Malayezia să pună capăt unei investigații a Departamentului de Justiție.

Elliott Broidy, fost fundraiser pentru campania lui Donald Trump, este cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea, în ianuarie 2017, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

Broidy ar fi fost plătit pentru acțiuni de lobby pe lângă Administrația Trump pentru a determina oprirea unei investigații legate de modul în care demnitarul malayezian a deturnat câteva miliarde de dolari din fondul malayezian 1MDB, arată „New York Times”.

Agenţia Reuters a remarcat un detaliu: în proiectul de hotărâre de guvern pentru înființarea Fondului Suveran se arată că Ministerul Finanțelor a estimat că bugetul statului va pierde 4,7 miliarde de lei în 2019 din cauză că dividendele de la companiile de stat vor alimenta capitalul social al Fondului.

Fondul Suveran – jaf de 10 miliarde de euro din averea românilor

Victor Ponta a scris pe Facebook că înființarea Fondului Suveran este echivalent cu furtul a 10 miliarde de euro din avuția națională. Fostul premier spune că Fondul nu este altceva decât un vehicul cu ajutorul căruia, cele mai profitabile companii de stat, printre care Hidroelectrica, Portul Constanța, Romgaz și altele, vor trece în mod cu totul netransparent în mâna unor afaceriști, la prețuri de nimic.

„Prin înființarea Fondului Suveran ( o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai deține Statul Roman în companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara țării (…) care au interese divergente de ale României – în schimbul unor bani negrii dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!” a scris Victor Ponta pe Facebook.

CITIȚI ȘI:

ACUZAȚII GRAVE. Deprecierea leului şi prăbuşirea economiei au fost premeditate de PSD+ALDE! Ce dezastre mai au în program

Orban denunță planul Dragnea-Tăriceanu de a jefui cele mai profitabile companii românești, pe model malayezian

1 COMENTARIU

  1. Trebuie data urgent o lege ca aceste companii de stat reprezintă SECURITATEA STATULUI ROMAN AȘA CA NICI BORFAȘUL SI NIMENI ALTCINEVA DIN ROMÂNIA SA NU PYNA LABA PE ACESTE ENTITĂȚI ECONOMICE.
    Speram sa scăpăm de acești nenorociți de la PSD ȘI ALDE CARE AU DISTRUS TOTUL , DAR ROMANII SA NU SEMAI UITE IN DINȚII LOR CARIAȚI !!!!!!!! ROMANI TREITI-VA ODATĂ SA SCĂPĂM DE CIUMA PSD-ISTA!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.