joi, noiembrie 21, 2024
AcasăDezvăluiriO nouă teorie: SARS-CoV-1 a "evadat" de 6 ori din laboratoare în...

O nouă teorie: SARS-CoV-1 a „evadat” de 6 ori din laboratoare în timpul epidemiei din anii 2002-2004

-

Iată locațiile din care a scăpat SARS-CoV-1, conform jurnaliștilor de la site-ul rusesc Gazeta.ru: de patru ori din Beijing, o dată din Singapore și o dată din Taiwan. Studiul a fost realizat în contextul teoriei conspirației, dezbătută de americanii de la postul de televiziune Fox News, care susțin că SARS-CoV-2 (actualul coronavirus) a fost scăpat accidental dintr-un laborator din Wuhan, China.

Explozia mortalității la nivel mondial, generată de SARS-CoV-2, i-a determinat mai ales pe americani (care plătesc cel mai mare tribut, cu peste 40.000 de decese) să realizeze tot felul de teorii ale conspirației. Una dintre ele, difuzată de postul de televiziune Fox News, se referă la virusul scăpat accidental din laboratorul de la Wuhan, în timpul cercetărilor. Iar de-acolo ar fi ajuns, tot din greșeală, în piața de animale din același oraș.

Oficialii comuniști de la Beijing, prin Ministerul lor de Externe, neagă aceste acuzații. Argument: nu sunt dovedite științific. Donald Trump, președintele SUA, pare a fi însă ferm pe poziție. A stopat orice sursă de finanțare către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), motivând că forul în cauză ascunde practicile necurate ale chinezilor.

16 aprilie: Cei de la Fox News citează informatori sub acoperire, conform cărora un cercetător din laboratorul de virologie din Wuhan a devenit „pacientul zero”, infectat cu virusul SARS-CoV-2.

- Advertisement -

18 aprilie: În virtutea acestui fapt, site-ul de informații Gazeta.ru, care face parte din trustul de presă Rambler Group (unul dintre cele mai influente din Rusia, proprietar fiind miliardarul Aleksandr Mamut), a realizat un istoric al „evadărilor””SARS-CoV-1 în timpul epidemiei din perioada 2002-2004.

Practic, ce vor să dea de înțeles rușii: că teoria celor de la Fox News ar trebui luată în considerare, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în vremea epidemiei de SARS-CoV-1, în 2002-2004.

Primul infectat: un student virolog care n-a lucrat direct cu tulpina bolii

SARS (Sindromul respirator acut sever): Epidemia a durat din 2002 până în 2004. A început din China, dar nu s-a transformat într-o pandemie. În lume s-au înregistrat 8.465 de infecții și 774 de decese.

- Advertisement -

De unde a apărut scurgerea: La finalul epidemiei, laboratoarele din întreaga lume au început să studieze tulpina acestui coronavirus. În acest sens, s-au raportat „evadări” ale virusului în Singapore, Taiwan și de patru ori dintr-un laborator din Beijing.

August 2003, prima scurgere: Un student virolog, absolvent al Universității Naționale din Singapore, a devenit infectat. N-a lucrat direct cu SARS-CoV-1, dar a fost prezent în laboratorul în care s-a studiat tulpina bolii. Acel tânăr n-a avut timp să răspândească maladia, fiind tratat de urgență. În urma incidentului, OMS a înființat un comitet de experți pentru a spori siguranța în laboratoarele unde se studiază coronavirusul.

Un chinez a transmis maladia propriei mame, care a decedat

Decembrie 2003, a doua scurgere: Un savant din Taiwan a luat contact în laborator cu deșeuri bio periculoase, neavând nici mănuși, nici mască, nici halat! După aceea, conform anchetei, a participat la o întâlnire medicală din Singapore, unde a stat de vorbă cu 74 de colegi. Ulterior, toți au intrat în carantină. La final, nu s-au depistat alte infecții în afară de cea a savantului taiwanez. El s-a recuperat fără probleme.

Aprilie 2004, a treia scurgere: S-a raportat că un virus a fost scos din laborator de către un angajat al Institutului Național de Virologie al Republicii Populare Chineze, din capitala Beijing. Infectat cu SARS-CoV, el a călătorit de două ori cu trenul de la Beijing la Anhui. La Anhui, laborantul a transmis boala mamei lui, care a decedat în scurt timp. Apoi, o angajată a acelui institut s-a deplasat la un spital, unde a infectat o asistentă medicală. La rândul ei, asistenta a îmbolnăvit alți cinci pacienți. Din fericire, toți au reușit să se vindece.

Investigând incidentul, s-au identificat alte trei „evadări” ale SARS-CoV de la Institutul Național de Virologie din China. În două dintre ele, infecția a fost confirmată în rândul angajaților instituției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -