miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVine iadul pentru ruși! Ucraina va lansa o operațiune de amploare pentru...

Vine iadul pentru ruși! Ucraina va lansa o operațiune de amploare pentru eliberarea zonei de lângă Bahmut și a tuturor teritoriilor din est și sud

-

Generalul de armată Mikola Malomuj, fost șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, susține că trupele lui Zelenski vor lansa operațiuni de amploare în cel mult două luni și jumătate atât pentru eliberarea zonei de lângă orașul Bahmut, aproape înconjurat de armata rusă, cât și pentru teritoriile din est și sud.

Într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, generalul Mikol Malomuj spune că 40.000 de militari ucraineni au fost deja instruiți în alte țări. Se pregătesc și adevărate brigăzi de șoc, care vor avea la dispoziție armament nou, furnizat din Occident.

În schimb, rușii nu vor reuși să strângă personal proaspăt pentru „operațiunea militară specială” mai devreme de 4-5 luni, când totul s-ar putea sfârși deja pentru ei. Iar mobilizarea a 500.000 de oameni, mult trâmbițată de Kremlin, ar dura între 6 luni și un an.

Generalul Malomuj subliniază că, în prezent, bătălia pentru Bahmut este „o fabrică de măcinare a trupelor profesioniste ale Federației Ruse”. În spatele acestei confruntări stă Vladimir Putin, care tot amână termenele de capturare a orașului, subminându-și credibilitatea în fața propriilor cetățeni. „În ciuda concentrării tuturor forțelor sale, el a arătat că nu este capabil să rezolve nici măcar o problemă locală”, a spus Malomuj.

- Advertisement -

„Lovirea unei drone americane ar putea fi începutul unui război. Această lovitură a fost dată la instrucțiunile conducerii de vârf, deoarece pilotul nu poate lua singur asemenea decizii”

Provocare rusă. „În confruntarea cu Statele Unite și NATO, Federația Rusă ridică miza. Ea încearcă să creeze o zonă de conflict. Fără riscul de a crea operațiuni în direcții strategice, de exemplu, în cea a Pacificului sau a Mării Baltice, ea efectuează provocări în Marea Neagră (conform Rusiei), într-o zonă gri.”

Își arogă Marea Neagră. „Toate dronele și navele care apar în Marea Neagră, în special cele americane, sunt considerate de Rusia drept inamice. Anterior, beneficiau de un tratament mai tolerant. Au fost create condiții pentru escortarea aeronavelor și a navelor care se deplasează în ape neutre la o anumită distanță. Acum, comandamentul a ajuns să întărească presiunea asupra americanilor, creând zone provocatoare și zone de conflict.”

Îi forțează pe americani. „Rusia a încercat să «pedepsească americanii», după cum se spune, și să forțeze drona americană care făcea recunoașteri să părăsească zona. Ei (rușii – n. red.) au ridicat avioanele de luptă, au putut demonstra intenția de a lovi. Dar drona nu a răspuns la astfel de acțiuni.”

- Advertisement -

Comportament incorect. „Acum se ia în considerare versiunea comportamentului incorect al piloților ruși. Și în Federația Rusă, ei exprimă versiunea că drona a căzut de la sine, și nu ca urmare a acțiunilor avionului rus de vânătoare. Dar, deoarece a existat o provocare, Departamentul de Stat a decis totuși să exprime acest subiect și să-l cheme pe ambasadorul Rusiei la Washington, Antonov.”

Început de război cu SUA. „Lovirea unei drone este deja un joc în pragul unui fault. Acesta ar putea fi începutul unui război. Mai mult, această lovitură a fost dată la instrucțiunile conducerii de vârf, deoarece pilotul însuși nu poate lua astfel de decizii. În esență, a fost o provocare rusă folosind echipamente militare periculoase. La urma urmei, drona nu avea focos și nu purta arme.”

„În practică, Bahmut a devenit o fabrică de măcinare a trupelor profesioniste ale Rusiei. În spatele încercării de capturare a Bahmutului se află și ego-ul lui Putin” 

Cine luptă în Bahmut. „Este extrem de important ca, în luptele pentru Bakhmut, forțele de apărare ucrainene să macine un număr imens de trupe inamice. Și trupele profesioniste ale Rusiei sunt implicate acolo. Acestea sunt trupele aeropurtate, pușcașii marini și PMC Wagner. Astfel de trupe trebuie antrenate ani de zile. Nu poți crea rapid astfel de trupe din cele mobilizate.”

Ocupanții își pierd capacitatea de luptă. „Distrugerea a aproximativ 850 – 1100 de militari ruși pe zi și înregistrarea unui număr identic de răniți duce la o pierdere bruscă a capacității de luptă a trupelor ruse și subminează întreaga linie a frontului de est. Bineînțeles, ne pierdem și oamenii, dar nu într-un astfel de număr. Inamicul nu poate ataca eficient în direcții precum Avdiivka, Vuhledar, Svatove, Kreminna, unde încearcă să-și concentreze forțele.”

Subminarea lui Putin. „În practică, Bahmut a devenit o fabrică de măcinare a trupelor profesioniste ale Federației Ruse. Dar astăzi, în spatele capturării Bahmutului, se află și ego-ul lui Putin. El a pus forțele de securitate să rezolve această problemă, amânând de fiecare dată termenele. Noul termen limită este 1 aprilie. Din moment ce este imposibil să fie cucerit, acest lucru subminează foarte mult credibilitatea lui Putin. În ciuda concentrării tuturor forțelor sale, el a arătat că nu este capabil să rezolve nici măcar o problemă locală.”

Ringul nu se închide. „Bătăliile pentru Bahmut sunt foarte aprige. Inamicul înaintează puțin dinspre nord și dinspre sud. Dar avem zone bune fortificate, poziții bune pentru apărare, ringul nu se închide. Este dificil să fie furnizate echipamente și arme în fața bombardamentelor constante, dar acestea sunt încă livrate. În același timp, încă desfășurăm contraatacuri locale în mai multe zone.”

„Cine va putea pregăti mai repede rezervele? Este nevoie de 4-5 luni pentru ca inamicul să adune rezerve suficient de mari”

Operațiunea de eliberare. „După cum văd din retorica comandamentului nostru, se pregătesc mai multe operațiuni și lovituri de amploare împotriva trupelor inamice, care încearcă să închidă inelul din flancuri, precum și din spate. Dacă este planificată și o astfel de operațiune, este foarte important să păstrăm Bahmutul, deoarece forțele care sunt concentrate acolo vor fi ocupate să ia cu asalt orașul, iar în acest moment forțele noastre speciale, forțele de reacție rapidă pot efectua o operațiune eficientă pentru operațiunea de eliberare. Poate acesta este planul.”

Vine iadul. „Acum există o pregătire activă a rezervelor noastre, inclusiv în străinătate. Aproximativ 40.000 de militari ucraineni au fost deja instruiți în diferite țări. Ucraina este dotată cu cele mai noi arme, echipamente, rachete, sisteme antiaeriene, tancuri, vehicule blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie, tunuri autopropulsate. În același timp, sunt pregătite grupuri și brigăzi de șoc ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceasta este o rezervă care va fi folosită în termen de până la două luni și jumătate nu numai pentru pregătirea eliberării Bahmutului, ci și pentru a desfășura diversiune și operațiuni strategice principale pentru eliberarea Ucrainei – atât la est, cât și la sud.”

Bătălia pentru rezerviști. „Este deja o chestiune de concurență: cine va putea pregăti mai repede rezervele. Este nevoie de 4-5 luni pentru ca inamicul să adune rezerve suficient de mari, iar mobilizarea a 500.000 de oameni este o sarcină pentru încă șase luni sau un an. Pe de altă parte, întreprinderile complexului militar-industrial rus repară sau modernizează arme. Avem posibilitatea în 2-3 luni să pregătim nu numai toate forțele și mijloacele, ci și operațiunile corespunzătoare și să le începem.”

Când începe faza activă. „Cred că în mai-iunie putem avea o fază activă de operațiuni ofensive, să eliberăm direcția est sau sud și poate chiar să acționăm în două direcții deodată. Pentru a face acest lucru, totul trebuie să se îndrepte într-un singur lucru: către o armată puternică, pregătită pentru luptă, în primul rând o armată de rezervă, care este gata să îndeplinească sarcini strategice și provizii puternice de arme.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciunile putiniste aduc amenzi grele RTV-ului lui Ghiță & Ciutacu: 75.000 de lei pentru „Zelenski nazist, tâmpit, diavol, nenorocit” / Mircea Toma (CNA): „Este un discurs al urii, extrem de periculos. Vorbim deja despre o chestiune de siguranță națională”

* Propaganda rusă anunță mincinos pentru a 7-a oară, prin Cozmin Gușă, că România „a început mobilizarea rezerviștilor” pentru a intra „în războiul lui Biden – Nuland – Zelenski”

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Culisele războiului din PNL: Iohannis, ținta reală a atacului lansat chiar de omul său, Rareș Bogdan, la adresa lui Aurescu. În tabăra liberală e panică din cauza prăbușirii în sondaje

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Fotbalistul-uragan: înainte de a da 5 goluri în 63 de minute în Liga Campionilor, Haaland a înscris de 9 ori într-un meci la Mondiale!

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Daca ofensiva de primavara se amina in vara si nici in vara nu incepe atunci se va amina pina la anul ca in toamna nu va incepe.
  Treaba e ca au suferit pierderi si ucrainienii nu numai rusii, desi asta nu se spune.
  Nu inteleg prezentarea in roz a situatiei ucrainienilor. Inteleg propaganda asta in Ucraina ca sa tina moralul sus si sa nu-i demobilizeze. Insa o asa propaganda in Romania nu are sens. Ma astept mai degraba sa fim informati corect si sa stim adevarul. Mai ales pe ziaristii.com, unul dintre putinele ziare pe care te mai poti baza pentru informare corecta.

 2. Vecinii noștri o vor face, se vor duce după armata care i-au invadat țara…nu le vor tremura izmenele pe ei plus că Occidentul e de partea lor, acest lucru le dă un plus de curaj 😃
  În Media Spaniolă citeam astăzi dimineață cum o parte din tanchiștii ucranieni instruiți în Spania și-au terminat
  instructajului pe Leopard 2 în această săptămână.
  Iar în provincia Toledo mai sunt alți pe alte profile făcând instructaj cu soldați Spanioli….
  Vecinii noștri umblă cu temele făcute 😃😃 mă tem că le vor scoate prostiile din cap celor care le-au atacat țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -