duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Viktor Orban, premierul Ungariei, folosit de Putin pentru ca Trump să...

VIDEO. Viktor Orban, premierul Ungariei, folosit de Putin pentru ca Trump să devină un inamic al Ucrainei

-

Președintele SUA a avut o întâlnire la Casa Albă cu Viktor Orban, premierul Ungariei, în data de 13 mai a acestui an. 

Orban, un critic aspru al Ucrainei, l-a sfătuit pe Trump să nu aibă încredere în noul președinte al Ucrainei Vlodimir Zelensky, spunând că regimul politic ucrainean e semi-fascist, se arată într-un articol publicat de New York Times.

Trump a folosit criticile aduse de Viktor Orban Ucrainei ca argumente împotriva consilierului său pe probleme de securitate națională John Bolton care susținea că președintele SUA face o greșeală că blochează ajutorul militar pentru Ucraina.

VIDEO. Întâlnirea dintre Donald Trump și Viktor Orban care a avut loc la Casa Albă, în luna mai.

- Advertisement -

Mai mulți consilieri ai Casei Albe s-au împotrivit vizitei lui Viktor Orban în SUA, acesta din urmă fiind considerat un lider autocrat și un aliat al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei. Dar vizita a avut loc, Donald Trump nu a ținut cont de sfaturile consilierilor și a transferat responsabilitatea organizării întâlnirii la șeful echipei de consilieri ai Casei Albe Mick Mulvaney, se arată în articolul publicat de cotidianul american.

Discuția cu Viktor Orban din Biroul Oval a consolidat atitudinea negativă a lui Trump față de Ucraina. De-a lungul vremii, în discuțiile cu Rudy Giuliani și Putin, Trump a primit același de informații despre Ucraina.

După zece zile de la această întâlnire, președintele SUA a participat la inaugurarea președinției lui Vlodimir Zelensky, iar la întoarcere într-un cerc format din mai mulți consilieri a criticat regimul politic din Ucraina, spunând că “e unul teribil. Mai mulți oameni de acolo au vrut să nu ajung președinte”. 

- Advertisement -

Democrații investighează în camera reprezentanților în ancheta ce stă la baza procedurii de impeachment această întâlnire dintre Trump și Orban, dar și trei convorbiri telefonice desfășurate între președintele SUA și Vladimir Putin care au avut loc în aceeași lună mai din acest an.

Anunțul călătoriei lui Giuliani în Ucraina pe care acesta a anulat-o din cauza unui val de critici venit chiar din partea republicanilor a fost anunțată la patru zile după vizita lui Viktor orban la Casa Albă.

Ungaria este o nouă țară din Europa de est care e implicată în acheta de abuz de putere desfășurată de democrați împotriva președintelui Donald Trump.

La puțin timp după declanșarea scandalului, Rudy Giuliani a declarat la postul de televiziune Fox News că și România a jucat un rol în încercarea lui Trump de a implica Ucraina în alegerile din SUA, cerând ca familia Biden să fie anchetată de procurorii locali. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. CTP despre tentativa lui Cuc de a bloca la sol avioanele Tarom: „Un act de terorism, deturnare de avion”

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

AUDIO. Candidata lui Voiculescu îl acuză pe „Varan”, plângând, că i-a furat banii de campanie și îi șantajează soțul bancher. „Jegul ăsta de om”, „o mizerie umană!”, „viermele ăsta”, spune un colaborator

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

VIDEO. Cumpănașu a mai reușit o mizerie: a pervertit-o și pe mama Alexandrei. Teorii conspiraționiste și râsete nepotrivite pentru o mamă îndurerată

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Ca sa vezi… IMBARLIGATURA-DRACULUI (!!!), dom’leee…, si-n politica (INTERNA si EXTERNA) americana: ca sa loveasca in contracandidatul-democrat, Joe Biden, presedintele-republican Donald Trump conditioneaza… „BUNAVOINTA (-STRATEGICA !) fata de Ucraina (aflata in DUSMANIE – Sic ! – cu… Rusia !) deee… DEVALUIRILE anti-…fiul-lui-Biden, ale noului presedinte ucrainean !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -