VIDEO. Revoltă printre separatiștii pro-ruși mobilizați cu forța! Refuză să mai lupte: se plâng de comandanții ruși, sunt epuizați fizic și psihic, iar unitățile lor au ajuns la 60% din efective

2
2818
Militarii mobilizați cu forța din regiunea separatistă Donețk s-au răsculat și anunță că refuză să meargă la moarte în Lugansk. Ei se plâng de proasta conducere a comandanților ruși, de epuizare fizică și nervoasă și de pierderile mari suferite până acum

Locuitorii din regiunile separatiste Donețk și Lugansk ocupate de Rusia în 2014 și care au fost mobilizați cu forța în ajunul invaziei declanșate de Putin în Ucraina pe 24 februarie au ajuns la un asemenea grad de disperare încât au riscat totul și au dat publicității un protest video adresat președintelui autoproclamatei Republici Populare Donețk. Oamenii spun că sunt extenuați fizic, se plâng de comportamentul abuziv al comandanților ruși și spun că au ajuns în pragul epuizării psihice.

Comandamentul militar rusesc sub care au fost puși locuitorii din Donețk și Lugansk după mobilizarea generală din februarie, este incriminat în mod special de militarii recrutați cu forța. Ei vorbesc în mesajul video, în mod deschis, despre lucruri știute în restul lumii, dar strict interzise în Rusia și zonele controlate de aceasta. „Dragi locuitori ai Republicii Populare Donețk! Suntem militarii Regimentului 107 de infanterie, batalionul 4, companiile 3, 2 și 4 – 204 oameni. Noi refuzăm să mergem într-un măcel în RPL (Republica Populară Luhansk) – o republică complet diferită!“, spun militarii în mesajul video.

Aceștia relevă detaliile sordide ale practicilor din interiorul armatei ruse: spun că au fost victimele unor „activități ilegale”, că au fost mobilizați fără să fi avut parte de examinare medicală, ceea ce a însemnat mulți oameni cu diverse boli înrolați, dar și că au fost înșelați de ruși în mod repetat și că s-a încercat transferarea lor, pe furiș, pe teritoriul RPL.

Acolo, în Lugansk, spun componenții unității din RPD (Republica Populară Donețk), „nu durează mult până mori”. Ei au fost deja pe front 3 luni, luptând în Mariupol: „Acesta e eliberat acum, dar noi nu vrem să fim carne de tun”.

Aceeași situație este și în Batalionul 3 al Regimentului 105 infanterie din Republica Populară Donețk (DNR). Și militarii de acolo au înregistrat un apel video adresat șefului DNR, Denis Pușilin, în care au susținut că au fost mobilizați pe 23 februarie și că au fost forțați să participe activ la ostilități în ciuda lipsei lor de experiență militară.

Reprezentanții batalionului au declarat că au servit pe linia frontului în Mariupol și că acum au fost redistribuiți pe teritoriul Republicii Populare Lugansk (LNR), deși au rămas cu doar 60% din personalul inițial. Ei reclamă că se confruntă în acest moment cu probleme grave de moral și cu epuizare fizică.

Componenții batalionului au susținut în special că militarii nu au trecut prin inspecția medicală de rutină înainte de a fi recrutați și că mulți dintre ei suferă de boli cronice care ar fi trebuit să-i facă neeligibili pentru serviciu.

Apelul video este în concordanță cu numeroasele rapoarte din surse ucrainene și occidentale potrivit cărora forțele proxy sunt în mare parte mobilizate cu forța, slab instruite și suferă de o scădere a moralului. Este însă remarcabil că nemulțumirea a ajuns atât de mare, încât militarii din DNR și-o exprimă public, prin apeluri video.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

2 COMENTARII

  1. Aha, stai sa vezi acum mobilizari de forte fresh pe front din partea rusilor! Eliminand varsta minima de recrutare putler cel mic va trimite copii pe front… Tragic. Dar asta inseamna ca acest conflit va fi de durata de asemenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here