VIDEO. Demonii de la bloc și cavalerii din cazarmă. Agonia și extazul asistentei din Galați. O superbă lecție de viață

2
1208
Mihaela și militarii

EPISODUL 1. Miercuri, 1 aprilie, o asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați povestește pe Facebook cum a fost umilită de vecinii de la bloc: unii i-au aruncat clor pe ușă, alții au dat-o afară dintr-un magazin. Motivul? Femeia lucrează într-un spital care tratează bolnavi de coronavirus.

Mihaela Moga Pal (1 aprilie, pe Facebook): „Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul de Boli Infecțioase!!! Ce să înțeleg… E discriminare???”

VIDEO: Gestul grozav al militarilor

EPISODUL 2. Joi, 2 aprilie, când se întoarce de la spital, Mihaela Moga Pal este „interceptată” pe stradă de mai mulți militari, care o aplaudă și îi oferă un buchet de flori.

„Eu, unul, personal, nu credeam că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”, i-a spus un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri.

Mesaj pagina de Facebook a MApN (2 aprilie):

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei.

Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să-i amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată «Unirea Principatelor» au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să-i dea putere să lupte mai departe.

Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!

Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!”

„Eu nu pot sta acasă… Sunt cadru medical”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Un gest foarte frumos au militarii, nu degeaba gradul de incredere in armata este inalt in populatie. Sper sa fi vazut si magarii de vecini ai ei, si sa le para rau, sa-si ceara scuze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here