VIDEO. Noi situații jenante pentru instituții media prestigioase: BBC își cere iertare după ce a anunțat pe post că „Israelul a țintit personalul medical” din Gaza. Știrea era, de fapt, exact pe dos!

1
454
BBC continuă seria erorilor pro-Hamas

Instituții mass-media dintre cele mai importante la nivel mondial continuă să eșueze sistematic în misiunea de a informa corect publicul despre războiul care are acum loc în Fâșia Gaza, între armata israeliană și teroriștii Hamas. Ultimele isprăvi au readus în prim-plan două televiziuni care comiseseră și în săptămânile trecute erori extrem de grave, toate în favoarea Hamas: BBC și CNN.

Postul public de televiziune din Marea Britanie, care încă din prima zi a crizei – momentul atacului criminal comis de palestinieni pe 7 octombrie, soldat cu uciderea a 1.400 de civili israelieni – refuzase să-i numească teroriști pe membrii Hamas, a recidivat în urmă cu 3 zile. La televiziunea britanică a fost citită exact pe dos o știre transmisă de agenția Reuters. Textul original cita armata israeliană, care spunea că adusese propriul personal medical vorbitor de limbă arabă pentru a avea grijă de pacienții din spitalele palestiniene. BBC a transmis pe post că israelienii au recunoscut că au luat la țintă, în mod deliberat, personalul medical vorbitor de limba arabă!

Într-un buletin de știri ulterior, prezentatoarea BBC și-a cerut iertare: „Am spus că echipele medicale și vorbitorii de limbă arabă erau vizați. Acest lucru a fost incorect. Ar fi trebuit să spunem că forțele IDF (armata israeliană – n. red.) au inclus echipe medicale și vorbitori de limbă arabă pentru această operațiune. Ne cerem scuze pentru această eroare”. Ea a adăugat că „această eroare este sub standardele noastre editoriale obișnuite”.

Răul fusese însă făcut. Prezentatoarea Monica Miller spusese, citând Reuters: „Aflăm de la Reuters că Israelul a anunțat că forțele sale desfășoară o operațiune împotriva Hamas în Spitalul al-Shifa din Gaza și că țintesc oameni, inclusiv echipe medicale, precum și vorbitori arabi. Ei spun, de asemenea, că Israelul le cere tuturor agenților Hamas din spital să se predea în acest moment”. Apoi, pentru a fixa mai bine în mintea oamenilor acest mesaj, prezentatoarea a reluat așa-zisa știre: „Ei (israelienii – n. red.) țintesc… este vorba de vorbitori de limbă arabă, precum și de o parte din personalul medical de acolo și cer tuturor agenților Hamas din acel spital să se predea”.

În realitate, știrea agenției Reuters suna astfel: „Forțele IDF au inclus echipe medicale și vorbitori de arabă, care au primit antrenament specific pentru a a fi pregătiți tocmai pentru aceste împrejurări complexe și sensibile, cu intenția de a nu răni și civilii”.

Un alt caz scandalos de minciună prin omisiune vine din partea CNN. În urmă cu aproximativ o săptămână, un bătrân care purta un steag israelian a murit din cauza unei lovituri primite în cap, cu portavocea, din partea unui agresor pro-Hamas. Palestinianul a fost arestat. Știrea publicată de CNN care a stârnit valuri de furie avea următorul titlu: „Arestare făcută în cazul morții protestatarului evreu care a căzut și s-a lovit la cap”. Ulterior, în fața scandalului declanșat, cei de la CNN s-au repliat, dar nu prea mult. Aceștia au modificat puțin titlul știrii: „Arestare făcută în cazul morții protestatarului evreu în California după confruntări pe tema războiului Israel-Hamas”.

CNN a prezentat corespondențe părtinitoare din Fâșia Gaza, vădit pro-palestiniene. Acum câteva zile, un ONG pro-israelian a dezvăluit că mai mulți corespondenți ai unor importante instituții mass-media occidentale (Reuters, AP, CNN, New York Times) au mers cu teroriștii Hamas în teritoriile din Israel, unde s-au comis atrocitățile împotriva a mii de oameni pașnici. Acest lucru însemna că respectivii fotojurnaliști palestinieni, corespondenți ai presei occidentale, știuseră din timp de atac. Mai mult decât atât, unul dintre aceștia apare într-o fotografie ținut în brațe și pupat de liderul teroriștilor Hamas și organizatorul atacului terorist din 7 octombrie, Yahia Sinwar.

AP a contestat vehement că redacția ar fi știut ceva despre atac, dar l-a concediat pe jurnalistul respectiv. Același lucru l-au făcut și celelalte instituții mass-media occidentale cu corespondenții lor. CNN colaborase, de asemenea, cu jurnalistul fotografiat de gât cu Yahia Sinwar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

* Miracol în Kenya: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua! Safari prezidențial în Parcul Național Nairobi

Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

„Îmi plac și mie jumării, șoricii…” De „patrioată” ce e, beizadeaua de la Realitatea Plus agresează permanent limba română. Astă-vară se lupta cu „țițeii”, că erau prea mulți

Rareș Bogdan, „popular” în piață: i-a dat cu pătrunjel pe la nas șefului Ciucă și și-a arătat ceasul Rolex de 30.000 de euro

Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

Toți joacă pentru România: Israel – Elveția 1-1. Ne trebuie un egal cu Israel sau o victorie cu Elveția

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here