Ziua cea mare: Israel – România, în Ungaria! Egalul ne califică la turneul final din Germania

0
289

Sâmbătă seara, de la ora 21.45, la Felcsut (lângă Budapesta), România își poate asigura calificarea la Campionatul European după o pauză de 8 ani. În meciul din penultima etapă (a 9-a) din Grupa I, ”tricolorii” au nevoie de un singur punct pentru a-și securiza prezența la Euro 2024 indiferent de rezultatul partidei cu Elveția, din ultima etapă.

Cu două jocuri înainte de final, Elveția și România au câte 16 puncte, iar Israelul 12. Kosovo (10 puncte) mai are șanse pur teoretice.

Dacă Israelul ne învinge în Ungaria, atunci ne mai rămâne o ultimă șansă d califcare: victorie în fața Elveției, marți, la București! O Elveție care în acel moment ar putea fi deja calificată (în caz că-i învinge sâmbătă pe kosovari, la Basel).

Vezi cele mai bune cote pentru preliminarii și alege responsabil!

Statistici încurajatoare

Selecționata antrenată de Edward Iordănescu are suficiente argumente înaintea confruntării cu Israel. Ca și Elveția, România n-a pierdut niciun meci în grupă. În plus, România are și cea mai bună defensivă dintre cele 6 echipe, cu numai 4 goluri primite. Kosovo a încasat 8, Elveția și Israel – câte 9, Belarus – 14, iar Andorra – 17.

În privința atacului, suntem pe locul 2, cu 13 goluri marcate, mai puține decât Elveția (21), dar mai multe decât Kosovo (9), Israel (8), Belarus (7) și Andorra (3).

România merge la Felcsut după trei meciuri la rând fără gol primit: 2-0 cu Kosovo, 0-0 cu Belarus (la Budapesta), 4-0 cu Andorra.

Naționala condusă de Edi Iordănescu n-a pierdut niciun joc în acest an: 4 victorii și 4 egaluri, golaveraj 13-4. Ultimul eșec este cel suferit pe 17 noiembrie 2022: 1-2 acasă cu Slovenia, într-un joc amical.

Utimele trei deplasări ale României s-au terminat cu rezultate de egalitate. Tot o remiză ne-ar fi suficientă și în confruntarea-cheie cu Israel, de la Felcsut.

Nu prea avem promisiunea unui meci foarte spectaculos, dacă ne gândim că doar 3 din cele 8 partide ale ”tricolorilor” din Grupa I au avut ”peste 2,5 goluri”.

Va fi verde acest pariu sâmbătă seara?

Israel nu are de ales: totul sau nimic!

Israelul vine după un 1-1 scos miercuri contra Elveției, tot la Felcsut (Ungaria). Echipa lui Alon Hazan a egalat în minutul 88, deși a jucat cu multe rezerve, menajându-și o parte dintre titulari.

Cu trei zile înainte, naționala de la Tel Aviv pierduse cu 0-1 în Kosovo.

Egalul cu elvețienii a fost cel de-al 6-lea joc consecutiv al trupei lui Alon Hazan în care scorul a avut o diferență de cel mult un gol.

Și în cazul Israelului am avut parte de meciuri mai puțin generoase ca spectacol, media de goluri din jocurile ei fiind de 2,16/partidă.

Atenție: Israelul este foarte eficientă după pauză! Are o victorie după ”X” la finele primei reprize, un meci câștigat după ce a fost în dezavantaj după primele 45 de minute, iar în alte trei dispute a scos câte un punct după ce a fost condusă la pauză!

1-1 la București

Faptul că israelienii sunt foarte reactivi a fost demonstrat și de duelul din 9 septembrie, de la București: 1-1. Alibec a deschis scorul în minutul 27, iar Gloukh a egalat (53). Atunci, oaspeții au avut o repriză secundă foarte bună, putea să câștige, dar a avut ghinion. Sau am avut noi noroc.

În afara recentului 1-1, a mai fost o „dublă” oficială între cele două națiuni, în preliminariile Euro 1996: 1-1 în Israel, respectiv 2-1 pentru noi la București.

Israelul mobilizează cel mai bun „11”

Programul foarte încărcat al Israelului (4 meciuri în 10 zile) a făcut ca Alon Hazan să alinieze cu Elveția o formație cu multe rezerve. În partida cu România, veteranul Zahavi (36 de ani), revenit recent la reprezentativă, și talentatul Gloukh (19 ani), de la Salzburg, vor intra probabil în primul „11”, pentru mai multă calitate ofensivă.

Ai noștri nu pot conta pe Camora (CFR Cluj), Man (Parma) și Sorescu (Rakow), iar Bîrligea (CFR) a părăsit lotul din cauza unei accidentări de ultimă oră.

Echipele probabile

ISRAEL: Glazer – Dasa, Vitor, Goldberg, Revivo – D. Peretz, Navi, Abu Fani – Khalaili, Zahavi, Gloukh.

ROMÂNIA: F. Moldovan; Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Stanciu – Moruțan, I. Hagi, Fl. Coman – Pușcaș.

Hai România!

GO SUPER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here