VIDEO. Mii de oameni au urcat la Sfinx, în Bucegi, așteptând „piramida energetică”! Pe unii i-a coborât Salvamontul

1
2593
Mii de oameni au bătut drumul duminică până la Sfinxul din Bucegi, ca să se energizeze cu de la „piramida energetică“

O mulțime uriașă, de mii de oameni, a urcat duminică, 28 noiembrie, în jurul Sfinxului de pe Platoul Bucegi, așteptând să vadă apariția „piramidei energetice“ despre care se zvonește că s-ar forma aici, în această zi din an. Unii dintre cei strânși în jurul Sfinxului veniseră special din străinătate, alții s-au pregătit cu steaguri tricolore. N-au lipsit nici politicieni care susțin teorii ale conspirației.

Așa-zisul fenomen paranormal s-ar petrece la ora 16.45, adică exact la ultima rază de soare înainte de apus – o idee ce pare copiată din filmul „Hobbit“. Cei care propagă povestea pretind că „piramida energetică“ ar avea puteri miraculoase.

Cert este că, în această zi din an, după apus se întunecă foarte repede, iar frigul este extrem de pătrunzător. Zeci de persoane au rămas să se „bălăcească“ în „energia benefică“ și mult timp după ce s-a lăsat întunericul, iar la întoarcere unii au constatat că nu pot coborî singure înapoi, în Bușteni.

A fost solicitată intervenția salvamontiștilor, care erau pregătiți să intervină, știind deja din anii trecuți ce se va întâmpla.

Salvamont România a anunțat: „Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță. Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat“.

Intens vehiculată în unele cercuri de pasionați, povestea fenomenului paranormal al „piramidei energetice“ cu puteri miraculoase pe care razele Soarelui ar forma-o în fiecare an, pe 28 noiembrie, la ora 16.45, e încurajată și de instituții media importante. România TV a prezentat știrea de duminică sub titlul: „Fenomen paranormal incredibil la Sfinxul din Bucegi. Sute de români au participat la piramida energetică de pe munte!“. Redactorul știrii, Alina Costache, nu-și pune întrebarea dacă există așa ceva, ci are certitudinea că acolo se petrec lucruri fantastice: „Piramida energetică, care se formează în fiecare an, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră la Sfinxul din Bucegi, unde sute de oameni au participat la acest fenomen paranormal“.

România TV a jucat, în ultimii doi ani, un rol important în răspândirea teoriilor conspirației și în pandemia de Covid, prezentând ca reale informații false, neverificate sau de-a dreptul inventate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* UE intră în alertă din cauza variantei „super-mutant“ a virusului. Ursula von der Leyen anunță restricții impuse Africii de Sud

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (5). Gorbaciov despre Ceaușescu: „impertinent, fanfaron, demagog”

* Coadă la depunerea demisiilor din PNL. „«Noul PNL» și-a mințit cu nerușinare electoratul. Am văzut o decădere morală absolută”

* „Cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990. O mineriadă politică”. Printre semnatarii manifestului: Monica Macovei, Mircea Cărtărescu, Tudor Chirilă, Radu Paraschivescu

* Laura Vicol-Ciorbă, avocata Cămătarilor și fina fugarului Dragomir, pusă de coaliția PSD-PNL șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților! Vicol cerea desființarea DNA și păstrarea Secției Speciale

* Laura Vicol a depus la bancă, în 2021, un milion de lei! Ce avere are noua șefă a Comisiei Juridice

* A reapărut Rareș Bogdan! Anunță că se va „unge“ ministru în 2023, ca să fie „un garant că domnul Ciolacu va face ceea promite“

* Încercarea ratată de racolare a lui CTP la masonerie. „Trebuie neapărat să intrați. Puteți să faceți foarte mult bine acestei țări”

* Radu Moraru, zdrobit de propriile minciuni anti-vacciniste și jigniri scabroase. Nașul TV, amendat de CNA cu încă 100.000 de lei

* VIDEO. Primul meci de fotbal oprit din cauza Covidului. Benfica avea 7-0 la pauză, adversara sa a rămas doar cu 6 jucători. Un portar a jucat fundaș

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here