marți, februarie 27, 2024
AcasăMainFirmele lui Florian Coldea au făcut profit 1.000.000 de euro cu 3...

Firmele lui Florian Coldea au făcut profit 1.000.000 de euro cu 3 angajați, în 2021! Fostul nr. 2 din SRI ar ajuta o firmă olandeză să câștige un contract de 1,2 miliarde euro cu Armata română

-

Fostul număr 2 în SRI, generalul Florian Coldea, a făcut anul trecut profit de 1.000.000 de euro cu cele două firme ale sale la care are, în total, 3 angajați, dezvăluie G4Media.ro. Randamentul acestor firme este năucitor, semn că ofițerii serviciilor secrete din România dețin secretul succesului în afaceri mai ceva decât Bill Gates sau Elon Musk: la o cifră totală de afaceri de 5,07 milioane de lei, profitul net a fost de 4,9 milioane lei!

Coldea are două firme: SC Strategic Sys SRL, înființată în 2020, și Strategic Assets SRL, înființată în septembrie 2021.

SC Strategic Sys SRL a avut în 2020 o cifră de afaceri de 639.739 lei și un profit net de 573.775 lei (așadar, randament de peste 89%!). În 2021, firma a lucrat cu doar doi angajați, având o cifră de afaceri de 4,48 milioane lei și un profit net de 4,31 milioane lei! Obiectul declarat de activitate al acestei adevărate fântâni de aur este „inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Strategic Assets SR are o istorie mult mai scurtă. Înființată la sfârșitul lunii septembrie 2021, are un singur angajat, dar a făcut imediat, în cele 3 luni rămase până la finalul anului, o cifră de afaceri de 594.064 lei și un profit net de 580.722 lei. Activitatea ar fi „agenții imobiliare”.

- Advertisement -

În cele două firme, Coldea este asociat în părți egale cu Dumitru Cocoru (64 de ani), de asemenea general în rezervă al SRI, unde a fost responsabil cu interceptările convorbirilor. Merită menționat că Florian Coldea este, la 51 de ani, pensionar și beneficiază de pensie specială.

Firma lui Coldea trage sforile pentru ca Damen să pună mâna pe contractul de 1,2 miliarde euro cu Armata română. Actualul ministru PSD al Economiei, fost angajat la Damen, e „în bune raporturi” cu compania care-l are în conducere pe un alt general român, fostul șef al serviciului de informații al Armatei!

Dincolo de acest vârf al aisbergului se ascund și alte lucruri. La sfârșitul lunii aprilie 2022, site-ul francez www.intelligenceonline.com, specializat pe informații din domeniul serviciilor secrete din toată lumea deținut de Indigo Publications, releva faptul că firma lui Coldea ar ajuta compania olandeză Damen să pună mâna pe un contract de 1,2 miliarde de euro cu Ministerul Apărării din România pentru construcția unor corvete! Articolul se intitula „Constructorul de nave olandez Damen se bazează pe sprijinul unor foști generali din serviciile secrete pentru a concura cu Naval Group în România”. Olandezii, scria site-ul de intelligence din Franța, forțează subteran obținerea contractului ”cu ajutorul unor foști oficiali din serviciile secrete românești” .

Întrebat de G4Media, generalul Cocoru, partenerul lui Coldea în firma Strategic Sys SRL, a răspuns: „Nu confirm, nici nu infirm”.

- Advertisement -

Unul din conducătorii companiei olandeze Damen este un alt general în rezervă, Gheorghe Savu, care a condus DGIA (Direcția Generală de Informații a Armatei) – practic, serviciul secret al Armatei române. Site-ul francez mai dezvăluie că Damen este „în bune raporturi” cu Florin Spătaru, actualul ministru al Economiei, numit de PSD în Guvernul Ciucă în noiembrie anul trecut. Spătaru a și fost angajat, dealtfel, multă vreme la compania Damen.

Firma franceză Naval Group a câștigat deja o dată licitația pentru contractul de 1,2 miliarde euro, în 2019, dar nu s-a ajuns la semnarea actelor pentru că Damen a contestat în instanță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă. Foștii comuniști s-au convertit în social-democrați” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -