sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Fratele președintelui fugar al Afganistanului le-a jurat credință talibanilor. Un lider...

VIDEO. Fratele președintelui fugar al Afganistanului le-a jurat credință talibanilor. Un lider mujahedin l-a pupat pe frunte

-

Hashmat Ghani Ahmadzai, fratele fostului președinte afgan Ashraf Ghani, le-a jurat credință talibanilor, anunță India Today. Fostul președinte s-a refugiat la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. El este acuzat că a fugit din țară cu 169 de milioane de dolari.

Hashmat Ghani Ahmadzai și-a anunțat sprijinul pentru gruparea talibană în prezența liderului taliban Khalil-ur-Rehman și a savantului religios Mufti Mahmood Zakir.

India Today a publicat și un clip video cu momentul jurământuuil pe care Hashmat Ghani Ahmadzai îl face talibanilor. Un lider al mujahedinilor îi mulțumește și îi dă binecuvântarea, pupându-l pe frunte.

VIDEO: Scena jurământului față de talibani

- Advertisement -

Ashraf Ghani (72 de ani) a fugit din Afganistan duminică, 15 august, în ziua intrării în Kabul a haitei talibane. El a refuzat să lupte împotriva lor, iar Armata sa – bine instruită și bine dotată de americani – a capitulat fără să tragă un glonț.

Ashraf Ghani a fugit în Dubai împreună cu familia sa. Imediat, au apărut declarații conform cărora președintele ar fi luat cu el valize pline cu bani, în total 169 de milioane de dolari.

Într-un mesaj video transmis din Emiratele Arabe Unite, Ashraf Ghani a declarat ca a fugit din Afganistan “pentru a evita vărsarea de sânge”. El a respins acuzațiile că ar fi părăsit Afganistanul cu „mașini pline de bani”.

- Advertisement -

“Zvonurile potrivit cărora aș fi plecat cu o mulțime de bani sunt complet nefondate. Sunt o minciună. Puteți verifica acest lucru la vama EAU. Nu am avut timp nici măcar să-mi schimb pantofii. Securitatea mea mi-a cerut să plec, deoarece exista o amenințare iminentă la adresa mea ca șef de stat”, a spus Ashraf Ghani.

Hashmat Ghani Ahmadzai, fratele președintelui

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Salima, femeia-guvernator mai curajoasă decât toți generalii afgani, a fost capturată de talibani. Aceștia ar putea s-o execute pentru că a luptat cu arma în mână împotriva lor

* VIDEO. Talibanii, la un pas s-o biciuiască pe corespondenta CNN la Kabul pentru că nu avea și fața acoperită. “Sunt plini de adrenalină sau de… nu știu ce”

* A apărut poza cu Florin Cîțu arestat în SUA! Deținutul 23665 de la Penitenciarul Story County

* Schizofrenia sondajelor: IRES (Dîncu-PSD) cotează PNL la 27%, iar Politico la 18%!

* Mizele fundamentalismului etno-religios de factură legionară promovat la „Serbarea de la Putna”

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -