VIDEO. Cum sunt salvați urșii Koala, din mijlocul incendiilor australiene, de câini special antrenați

0
970
Caini salvatori
Aceștia sunt câinii care salvează urși Koala din iadul incendiilor australiene - Foto: ABCNews/Captură Video

Incendiile din Australia au făcut multe victime în rândul urșilor Koala. În Insula Cangurului, situată în partea de sus a continentului se află cea mai mare colonie de animale. Acolo incendiile au făcut ravagii.

Mai mulți câini au fost dresați de o organizație umanitară pentru a intra în incendiu și a salva animale, în special urși Koala. Acești câini sunt antrenați special, iar pe oarcursul carierei un câine salvator ajunge să scoată din flăcări până la 50 de micuți urși.

Câinii sunt antrenați să localizeze animalele aflate în pericol după miros, acestea sesizând schimbarea intensității acestuia la sesizarea pericolului. Câinele învață să deosebească aceste nuanțe și acționează când apare o amenințare.

Incendiile din Australia au distrus până acum peste jumătate de miliard de animale sălbatice.

Vremea se schimbă la începutul lunii martie

Australia va trebui să aştepte până în luna martie pentru a beneficia de ploi suficient de abundente care să amelioreze vremea secetoasă ce a alimentat incendiile devastatoare de vegetaţie, a precizat joi Biroul de meteorologie australian, citat de Reuters, anunță Agerpres.ro. 

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie au pârjolit o suprafaţă de teren aproximativ cât o treime din suprafaţa Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane şi distrugând peste 2.000 de locuinţe.

Circa 200 de focare sunt încă active de-a lungul coastei estice, iar autorităţile, care depun eforturi pentru a le ţine sub control, estimează că cele mai multe vor continua să ardă până când vor fi domolite de precipitaţii substanţiale.

Biroul de meteorologie din Australia a precizat că există 50% şanse ca în cea mai mare parte din regiunea de est a ţării să se înregistreze cantităţi medii de precipitaţii începând din data de 1 martie până pe 30 mai.

Cu toate acestea, meteorologii australieni au avertizat că va fi nevoie de o cantitate mai mare de precipitaţii pentru a consemna sfârşitul celor trei ani de secetă de pe coasta de est.

„Deşi prognoza pentru condiţii mai secetoase decât media normală s-a îmbunătăţit în comparaţie cu cea emisă pentru finalul lui 2019, este nevoie de mai multe luni cu ploi peste medie pentru a constata o ameliorare faţă de deficitele actuale de precipitaţii pe termen lung”, a mai precizat biroul într-un comunicat.

Previziunile referitoare la precipitaţii oferă speranţă pompierilor, ale căror eforturi în lupta cu flăcările au fost ameliorate joi de precipitaţiile căzute pe coasta de est.

„Deşi ploaia nu va stinge toate incendiile, cu siguranţă va contribui la ţinerea acestora sub control”, a precizat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din statul australian New South Wales.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cea mai frumoasă imagine după iadul incendiilor din Australia: fetiţa bucurându-se de ploaia izbăvitoare

* VIDEO. Cum arată Australia după apocalipsa incendiilor. Plus: canicula revine de azi!

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

* Carmen Dan și-a recompensat găzarii de la Jandarmerie cu sute de televizoare de 1.000 de euro bucata! Plus: limuzine de lux pentru demnitarii PSD

* Noile buletine provoacă scandal în biserică. Presa ortodoxă îl acuză pe Patriarhul Daniel că a pactizat cu CIP-ul

* De ce a renunțat Moise Guran la jurnalism? Motivele pentru care a intrat în politică

* Moise Guran: „Nu am luat niciodată bani de la politicieni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here