vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Au sosit tancurile! Ucrainenii prezintă Challenger 2 livrate de britanici, nemții...

VIDEO. Au sosit tancurile! Ucrainenii prezintă Challenger 2 livrate de britanici, nemții anunță că au trimis Kievului 18 Leopard 2 A6, cu 4 mai multe decât promiseseră

-

Pregătirile ucrainenilor pentru contraofensivă intră în linie dreaptă. Instructajul echipajelor s-a încheiat, iar tancurile occidentale au început să sosească în Ucraina. În ultimele 24 de ore, Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat că au fost recepționate cele 14 tancuri Challenger 2 de la britanici și au fost prezentate imagini cu tipuri de blindate livrate de țările occidentale.

În cursul zilei de luni, Germania a anunțat, de asemenea, că a livrat cele 18 tancuri Leopard 2 A6 pe care se angajase să le dea Ucrainei, după ce echipajele de tanchiști ucraineni și-au terminat instrucția intensivă.

Pentru ruși, vestea este una destul de dezamăgitoare. O perioadă, bloggerii militari ai Moscovei scriseseră pe conturile lor de Telegram că pregătirea echipajelor pentru a opera pe tancurile occidentale sofisticate va dura mult timp și, deci, acestea nu vor fi gata pentru a lua parte la ofensiva care ar fi de așteptat să înceapă în aprilie. Rămâne de văzut dacă scurtarea acestei perioade de instrucție a afectat calitatea pregătirii.

40 de vehicule blindate de luptă pentru infanterie Marder, livrate odată cu tancurile

Publicația Europälsche Sicherheit Technik scrie marți dimineață, într-un articol exclusiv, că „Germanele Leopard 2 A6 și Marder 1 A5 sunt în Ucraina“, ilustrând textul cu o garnitură de tren pe care sunt încărcate tancurile Leopard 2.

- Advertisement -

Conform sursei amintite, „cele 18 tancuri Leopard 2 A6 promise de Germania au fost încărcate ieri dimineață (luni – n. red.), la Bergen, și au ajuns în Ucraina după-amiază, împreună cu echipajele antrenate la Munster. Suplimentar pe lângă cele 18 tancuri, garnitura de tren a inclus două vehicule de recuperare și tractare Buffalo, precum și muniția și piese de schimb. De asemenea, cele 40 de vehicule blindate de luptă pentru infanterie Marder promise de Guvernul german au ajuns în Ucraina. Cu aceasta, Germania și-a achitat promisiunile de a echipa și antrena unități blindate pentru Ucraina“.

Conform declarației ministrului Apărării de la Berlin, Germania nu numai că și-a îndeplini obligațiile, dar le-a și depășit, livrând mai multe tancuri decât se angajase: „Așa cum am promis, tancurile noastre au ajuns la timp în mâinile prietenilor noștri ucraineni. Sunt sigur că vor putea face ceva important pe front! Împreună cu Suedia și Portugalia am promis un grup de luptă. Pentru a onora acest lucru, Germania a livrat chiar cu patru tancuri mai mult decât era prevăzut inițial. Puteți să vă bazați pe noi!“.

- Advertisement -

Două batalioane de tancuri occidentale echipate și mai multe țări. De un batalion s-a ocupat Germania, de celălalt Polonia

Conform publicației Europälsche Sicherheit Technik, următorul pas este livrarea tancurilor Leopard 1 A5, modele mai vechi care au fost scoase din stocuri și acum sunt în fabricile germane de armament, care-l repară și modernizează. Germania, Danemarca și Olanda și-au unit eforturile pentru a grăbi livrarea acestor blindate. Conform informațiilor disponibile, primele Leopard 1 A5 vor fi disponibile la vară. Planul este ca până la finalul lui 2023 să fie livrate 80 de bucăți și încă aproximativ 100 în 2024.

Potrivit „alianței tancurilor“ formate în ianuarie, un grup de țări conduse de Germania echipează un batalion de tancuri, în timp ce un alt grup condus de Polonia îl echipează pe al doilea.

Conform acestei înțelegeri, Germania livrează 18 Leopard 2 A6, Portugalia – 3 Leopard 2 A6, Suedia – 10 Leopard 2 A5 pentru primul batalion. Al doilea batalion va fi echipat cu tancuri Leopard 2 A4. Polonia va livra 14 bucăți, Canada – 8, Norvegia – 8, iar Spania – 6.

Pe lângă acestea, mai sunt cele 14 tancuri Challenger 2 britanice deja livrate, pe care Ministerul Apărării din Ucraina le-a prezentat într-un filmuleț pe Twitter, și minimum 70 de tancuri T-72 de producție sovietică trimise de Polonia, Cehia, Slovacia și alte țări foste comuniste. Franța s-a angajat să livreze tancuri ușoare (pe roți).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Liberală din preajma lui Rareș Bogdan, atacuri violente la UE și propagandă rusească delirantă. „De ce nu mai sunt bani de pensii? Că se fac politici de diminuare a populației? Că se aruncă banii în farma și armament?”

* Șoșoacă, scelerată: „Am devenit ținta numărul 1 a criminalilor ucraineni. Vor să mă elimine fizic”. Putinista a fost declarată „amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei și supusă unui regim de sancțiuni

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -