Victorie PNL-USR: adio, recursul compensatoriu! Iohannis a promulgat anularea legii criminale a PSD-ALDE, promovată de Tudorel Toader

1
1372
Tudorel Toader, "frate" cu asasinii, via recursul compensatoriu

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care prevede abrogarea recursului compensatoriu, adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional pe 4 decembrie.

Klaus Iohannis, presedinte RomaniaKlaus Iohannis a semnat „decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu, din 19 octombrie 2017 – data intrării în vigoare a legii – până la 2 decembrie 2019, conform Administrației Naționale a Penitenciarelor. Furtul şi tâlhăria calificate sunt cele mai numeroase infracţiuni săvârşite de respectivele persoane. Unii dintre cei eliberaţi au făcut ravagii în afara penitenciarelor, comiţând din nou crime, tâlhării violuri.

Tudorel Toader şi parlamentarii care au votat legea au devenit astfel complicii criminalilor, tâlharilor şi violatorilor puşi în libertate.

Inclusiv Liviu Dragnea, aflat după gratii, va scăpa mai repede din închisoare urmare a legii pe care el însuşi şi-a dat-o preventiv, cu sprijinul parlamentarilor PSD-ALDE şi prin semnătura lui Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei. Detalii, AICI.

În 4 decembrie, plenul Camerei Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Premierul Ludovic Orban a declarat că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor. Șeful Executivului a precizat că măsura nu înseamnă că imediat după abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

Proiectul de lege care a fost iniţiat de PNL şi a fost comasat cu cel al USR a fost respins de Senat, primul for legislativ sesizat, pe 11 iunie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Gata cu planul de amenzi! Respectaţi contribuabilul!” Cîţu, mesaj revoluţionar pentru angajaţii Fiscului

* Ministrul Dezvoltării: „Am găsit un «Minister al familiei». Ziceau: «dânsul este adus de Shhaideh», «dânsul este de la Teleorman»”

* VIDEO. Au dat foc Barcelonei! Anarhiştii Catalunyei au lovit din nou, după meciul cu Real Madrid

* VIDEO. Pică Trump? Pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, preşedintele SUA se agaţă disperat de un vot salvator în Senat

* Diaspora intră, în sfârşit, în Guvernul României! Un „produs 100%” al comunităţii românilor de peste graniţe, numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni

Burleanu, lovit de „ciuma” naţionalistă. Şeful FRF târăşte fotbalul românesc pe un teren care îngrozeşte Europa

* Anunț șoc pentru PSD! PNL a decis: își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

* Hemoragia salariilor nesimțite de la ANCOM nu poate fi oprită. Grindeanu, dezmăț pe bani publici!

* Vipera lui Dragnea, chemată la DIICOT! Carmen Dan, mărturie pentru gazarea din 10 august

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here