Vacanța de 9 zile a lui Iohannis în America de Sud a costat România 550.000 de euro. Acum e plecat în Islanda, tot cu avion privat de lux

5
661
Carmen și Klaus Iohannis s-au întors cu amintiri de neuitat din sejurul de lux plătit din banii statului român în America de Sud

Vacanța de lux pe care și-a oferit-o în aprilie președintele Klaus Iohannis în America de Sud, pe banii românilor, a costat 550.000 de euro, scrie Euronews.ro, după ce jurnaliștii au consultat rapoartele de execuție bugetară ale Administrației Prezidențiale. În acest moment, Iohannis e iar plecat, dar în Islanda, la un summit al Consiliului Europei. Pentru noua călătorie a apelat din nou la un avion privat ultraluxos.

La indicațiile lui Iohannis, administrația de la Cotroceni refuză să furnizeze detalii despre costurile deplasărilor prezidențiale, invocând o lege care le face secrete. Totuși, suma totală a costurilor se poate deduce din raportul lunar al cheltuielilor Administrației Prezidențiale.

Iohannis a plecat luna trecută într-un turneu-excursie de-a dreptul stânjenitor, de 9 zile, în America de Sud. A vizitat Brazilia, Chile și Argentina, rezultatul concret pentru țară al acestei escapade fiind nul din toate punctele de vedere: politic, economic, diplomatic, cultural. Din cele 9 zile, în 4 nu a existat un program public al cuplului prezidențial, ceea ce înseamnă, în traducere liberă, că președintele Klaus și soția sa Carmen au făcut turism.

Și mai stânjenitor este că șeful statului român n-a reușit să obțină întrevederi la alte oficialități ale celor 3 țări în afara președinților acestora (program stabilit în prealabil). În Brazilia, de exemplu, Iohannis a fost primit de viceguvernatorul statului Rio de Janeiro și de unul dintre viceprimarii orașului cu același nume – guvernatorul și primarul nu au avut timp de astfel de șușe.

În total, această călătorie făcută cu unul dintre cele mai luxoase avioane private din lume a costat statul român 2,7 milioane de lei, adică aproximativ 550.000 de euro.

Ostenit de atâta drum, Iohannis a venit din America de Sud direct la Constanța, de unde a plecat să-și revină la vila de protocol din stațiunea Neptun, de pe malul Mării Negre.

De la începutul anului, Iohannis a bifat deja alte două destinații la capătul lumii: în Japonia și Singapore, cu rezultate la fel de străvezii ca și cele din America de Sud.

În acest moment, șeful statului e iar plecat – în Islanda, unde în perioada 16-17 mai participă la un summit al Consiliului Europei. Contul de Facebook BoardingPass.ro a menționat că Iohannis face această nouă escapadă într-o destinație îndepărtată cu o aeronavă aparținând, de asemenea, companiei GlobalJet. E vorba de un avion Dassault Falcon 7X, amenajat ultraluxos, cu capacitate de numai 12 persoane.

În călătoriile precedente, Iohannis – un mare amator de lux, mai ales când e plătit din bani publici – a zburat în Extremul Orient și America Latină cu un Boeing 737-900 ER.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

* „Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță!” / Primăria Capitalei scoate palmierii plantați ilegal de primarul Sectorului 3 în Piața Unirii

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

5 COMENTARII

 1. SI CE, NU MERITA ?

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.
  MERGE PANA LA CAPAT SI DINCOLO DE EL.

 2. Cum a rămas cu suspendarea puturosului, tovarăși aurolaci ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Tăcerea e de AUR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Un ticălos parvenit. Sa fi emigrat cu familia în Germania, ar fi fost șomer. Se mai spune și „neam de traista”, adică neam prost și el și ea , răvășitoarea.
  Iată si-au luat avioanele de lux în spate/ spate asigurat de o nație majoritar imbecila/ și fac turism nestingheriți de nimeni. De fapt aceste ticalosii reprezinta rasplata serviciilor ca le-au readus la puterere. Ți se face doar scârbă de o asa calitate a dulapului săsesc cu tot cu palton. Un trădător , inclusiv de propria-i etnie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here