Decizia PSD, PNL și UDMR de a amâna votul moțiunii de cenzură până după decizia CCR în privința contestației depuse de premier a fost caracterizat plastic de reprezentanții USR-PLUS: noua majoritate din Parlament consfințește nașterea USL 2.0.
Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, a spus că “Marcel Ciolacu îi ține spatele lui Cîțu“, iar „PNL și PSD au o majoritate și au călcat în picioare Constituția pentru a-l ține la Palatul Victoria pe Florin Cîțu“.
Reprezentantul USR-PLUS a adăugat: „O să avem o evaluare cu colegii noștri juriști și vom stabili ce facem în continuare. Toate deciziile CCR de până acum spun că o moțiune nu poate fi blocată de o majoritate abuzivă. O să decidem ce facem până la plenul de la ora 16.00. Astăzi e un plen formal, Birourile Permanente reunite au spus că e înregulă să citim moțiunea, dar nu e în regulă să o punem la vot“.
„PNL și PSD au dat azi o nouă palmă Constituției blocând, din nou, dezbaterea și votul pe moțiune!“
Practic, a spus Moșteanu, PSD și PNL au considerat joi, prin votul din Birourile Permanente, că semnăturile de pe moțiunea de cenzură nu sunt valide înainte de Congresul PNL, dar devin valide după acesta.
Pe contul său de Facebook, Moșteanu a fost mai laconic: „PNL și PSD au dat azi o nouă palmă Constituției blocând, din nou, dezbaterea și votul pe moțiune! Azi s-a semnat actul de naștere pentru noul USL 2.0“.
După ce, marți, Ludovic Orban a notificat Guvernul în privința existenței moțiunii de cenzură, PNL a transmis PSD, prin deputatul Florin Roman, propunerea ca votul moțiunii să aibă loc pe 1 octombrie, adică la 5 zile după Congresul de alegeri al PNL.
PSD nu a dat un răspuns imediat, dar joi a votat alături de PNL și UDMR amânarea moțiunii până după răspunsul CCR la contestația depusă de Guvern. Asta înseamnă, în proporție de 99%, că votul va fi după data de 25 septembrie, când sunt alegerile în PNL. Nu e clar ce a oferit la schimb tabăra Cîțu, pentru a convinge PSD să o sprijine în Parlament.
Lupta se dă în jurul buclucașei zile de 25 septembrie. Tabăra Cîțu luptă ca moțiunea de cenzură să se voteze după alegerile de la Congresul fixat la această dată. Dacă Florin Cîțu intră la Congres ca premier al României, e aproape sigur că va câștiga funcția de președinte al PNL. Dacă e însă demis prin moțiune de cenzură, victoria sa nu mai e atât de sigură.
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
Mafioții comuniști strang rândurile.
Să-și amintească P.N.L.-iștii-„CÎȚIȘTI” care a fost (inclusiv/MAI-ALES PENTRU… „LIBERALI”!!!) CONSECINȚA-ELECTORALĂ (!) aaa… primului-U.S.L., daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!