„Unde au dispărut?” Caz năucitor: guvernatorul regiunii Trans-Baikal anunță că nu sunt de găsit 1,5 milioane de uniforme militare care figurau în depozitele armatei ruse!

2
1160
Rușii nu mai găsesc 1,5 milioane de uniforme care ar fi trebuit să se afle în depozite. În acest timp, bărbații mobilizați stau în corturi, la minus 5 grade Celsius noaptea, și li se spune să-și aducă de acasă absolut tot ceea ce e necesar ca să supraviețuiască

Un nou uriaș scandal de corupție a izbucnit în Rusia după ce generalul-locotenent Andrei Gurulev, guvernatorul Regiunii Zabaikalskii (Trans-Baikal), a anunțat șocat că din depozitele armatei lipsesc 1,5 milioane de uniforme pentru militari! Știrea a fost publicată inițial de portalul local Tayga.info și preluată de Novaia Gazeta.

Generalul Gurulev este stupefiat. El a declarat: „Tot nu reușesc să înțeleg unde sunt cele 1,5 milioane de seturi de uniforme care erau ținute în punctele de recepție a personalului (centrele de recrutare – n. red.). Unde s-au dus? Azi fie avem probleme cu uniformele, fie altceva s-a întâmplat. Toate aceste lucruri erau acolo, unde au dispărut? Nimeni nu poate să-mi explice, în niciun fel!”.

La depozitele unde se țineau uniformele s-a ajuns după decretarea mobilizării parțiale. Generalul Gurulev a și menționat că personalul trebuie „să fie echipat acum pentru viitor. Trebuie să punem următoarele întrebări specifice: unde s-au dus, unde sunt acum și cum s-a putut întâmpla așa ceva, ca oamenii mobilizați să nu poată primi uniforme?”.

Cazul nu e deloc izolat. Pe tot parcursul Rusiei s-au raportat nenumărate probleme la mobilizarea generală. Guvernatorul unei regiuni a semnalat că într-un oraș au fost recrutați absolut toți bărbații. În altă regiune s-a descoperit că jumătate dintre cei recrutați nu îndeplineau condițiile, fiind fie prea bătrâni, fie prea bolnavi. Inclusiv cei infectați cu HIV s-au trezit recrutați.

Pe Twitter e plin de înregistrări din diverse locuri unde cei mobilizați stau pe câmpuri sau la marginea pădurilor, fără nimic primit de la armată. Rușilor chemați la oaste li se cere să-și aducă tot de acasă, de la uniforme și căști până la mâncare, ustensile de gătit și articole de igienă personală.

În lunile trecute, comandanții de pe front s-au plâns că doar unul din 10 tancuri primite era funcțional. Unora le lipseau instrumentele optice de ochire, altora diverse componente electronice sau blindajul reactiv, iar în unele cazuri lipseau motoarele cu totul! „Cum le-au urcat pe platformele de tren?”, s-au mirat cei care le recepționau în zona frontului.

În ceea ce privește cele 1,5 milioane de uniforme dispărute, oligarhul rus Mihail Hodorkovski, refugiat în Occident, a comentat pe contul său de Twitter: „Pare foarte probabil că acestea n-au exista niciodată. Sau că au existat, dar numai pe hârtie”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cum se face gura lu’ Șoșoacă pâlnie rusească atunci când cere agresiv „RoExit!”. Senatoarea putinistă vrea să abandonăm Ucraina în gherele Rusiei

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

* Misterul întârzierii lui Putin la discursul de anexare: dureri abdominale puternice înaintea ședinței. „S-a aplecat în față, încercând să-și mențină o postură naturală”

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Urlete și scandal cu „Căpitanul” Simion la 3 dimineața, în Piața Victoriei. Prins conducând fără permis, liderul AUR s-a ascuns la etajul autocarului partidului, parcat pe interzis, și și-a chemat fanii să-l salveze

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here