Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

2
4360
Preotul Marcel Răduț Seliște

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de parlamentari organizată la sediul Prefecturii Dolj, fostul sindicalist Ringo Dămureanu, ales deputat pe lista AUR (partid naționalist și cu o tot mai evidentă orientare anti-UE), a rostit un vehement discurs împotriva măsurilor adoptate de autorități pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Într-un gest de sfidare, și-a scos masca de protecție și a aruncat-o pe masă.

Mascarada pusă în scenă de deputatul AUR a provocat replica dură a preotului Marcel Răduț Seliște, preotul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cunoscut în comunitate atât ca unul din clericii ortodocși care reclamă reformarea morală a relației BOR cu statul și cu propriii credincioși, cât și ca jurnalist și membru important al societății civile.

Momentul în care Ringo Dămureanu aruncă masca, ostentativ

Într-o postare pe contul său de Facebook, preotul Răduț critică gestul comis de deputatul Ringo Dămureanu și îl invită pe acesta să viziteze o Secție de ATI Covid, pentru a înțelege dramele cu care se confruntă bolnavii de Covid-19.

Preotul Răduț Marcel în echipament de protecție, înainte de intrarea la bolnavii din ATI-Covid / Sursa foto: Facebook

Mesajul preotului Marcel Răduț Seliște

„Un mesaj către fostul sindicalist Ringo Dămureanu, deputat de Dolj al AUR”

„Domnule deputat,

Am citit în presa locală despre gestul dumitale de bravadă adolescentină făcut la ceremonia de înmânare a certificatelor de parlamentari desfășurată astăzi la Prefectura Dolj, când ți-ai scos masca medicală și ai azvârlit-o pe masă. Coincidența face ca tot astăzi – probabil chiar la ora la care dumneata participai la această ceremonie pe care ai încercat să o arunci în penibil cu gestul ridicol pe care l-ai comis – să fiu în Secția de ATI 4 Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, împlinindu-mi datoria firească pe care o am ca preot de spital, la patul de suferință al bolnavilor, spovedindu-i și dăruindu-le Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, în temeiul libertății religioase pe care o garantează Constituția țării și legislația Uniunii Europene.

În Secția de ATI 4 Covid, am văzut suferința și chinul bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2 (Covid-19) și efortul extraordinar pentru salvarea acestora depus de colegii mei din Spital, cadrele medicale care lucrează în secție.

Gestul dumitale penibil – care, paradoxal, deși se constituie în aruncarea unei măști medicale, exprimă de fapt, căderea măștii electorale pe care dumneata ai purtat-o când ai cerut voturile românilor – mă determină să te invit, în calitatea de deputat nou dobândită (și despre care încep să cred că nu-ți este potrivită), să vizitezi o secție ATI Covid. Sunt convins că vei afla dumneata o cale legală pentru a organiza o astfel de vizită…

Evident, bravada asta puerilă nu-ți va fi îngăduită, căci vei fi obligat să porți (cum am făcut și eu, astăzi) echipamentul de protecție, însă cred că dumneata, ca deputat de Dolj, vei face acest mic sacrificiu de a te îmbrăca în echipamentul de protecție, pentru a fi alături de bolnavii infectacți cu SARS-CoV-2 (Covid-19), cetățeni pe care-i reprezinți în Parlamentul României.

Te va ajuta să înțelegi, dincolo de propaganda politică și de teoria conspirației, cât de mare este suferința bolnavilor infectacți cu SARS-CoV-2 (Covid-19) și cât de dificilă este munca personalului medical care luptă pentru a-i salva.

Îl rog pe Dumnezeu să te ferească de infectarea cu SARS-CoV-2 (Covid-19) și să nu fie nevoie vreodată să te vizitez, pentru motive duhovnicești, în salonul din Secția 4 ATI Covid a spitalului unde slujesc Bisericii lui Hristos și semenilor mei.

Dumnezeu să te lumineze, domnule deputat!

Pr. Marcel Răduț Seliște – Preotul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova”

Ringo Dămureanu – un sindicalist controversat

Ringo Dămureanu este Președintele Sindicatului Național „Forța Legii” și a fost impus de liderul AUR, George Simion, ca șef al filialei AUR Dolj cu puțin timp înainte de alegerile locale din septembrie 2020. Această măsură a fost considerată un abuz de grupul de tineri lideri ai organizației locale a AUR, care și-au anunțat public demisia și renunțarea la calitatea de candidați ai AUR pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Dolj, consilier în Consiliul Județean Dolj și consilier în Consiliul Local Craiova, la scrutinul electoral din data de 27 septembrie 2020.

Într-un comunicat de presă, membrii fostului grup de coordonare a filialei AUR Dolj motivau decizia prin faptul că numirea în funcția de vicepreședinte național al AUR și de președinte al AUR Dolj a lui Ringo Dămureanu, liderul Sindicatului „Forța Legii”, a fost făcută prin decizia discreționară și nestatutară a președintelui AUR, George Simion, și fără respectarea Statutului AUR și mecanismului de democrație internă din partid.

Totodată, era amintită numirea nestatutară, prin aceeași decizie luată de președintele AUR, a unui apropiat al lui Ringo Dămureanu în funcția de secretar general al AUR Dolj. Este vorba despre un om de afaceri craioven, Claudiu Ștefan Vava, din cercul de colaboratori ai liderului sindical Ringo Dămureanu.

Nu în ultimul rând, liderii demisionari ai filialei AUR Dolj îl acuzau pe George Simion că a refuzat să poarte un dialog civilizat, în temeiul Statutului AUR și mecanismului de democrație internă din partid, cu membrii filialei AUR Dolj pe subiectul numirilor discreționare.

Condamnat pentru lovire

Deputatul Ringo Dămureanu a fost implicat într-un incident cu violență fizică, în noiembrie 2000, la vârsta de 27 de ani.

Conform G4Media.ro, detalii despre acest incident apar într-un dosar cu obiectul ”reabilitare judecătorească” depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova, în care cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de un milion de lei vechi, primită în noiembrie 2000 de la aceeași instanță, decizia rămânând definitivă, la Tribunalul Dolj, în iunie 2001.

În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost ”pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2  C.p. de la 1969.”, adică lovire. Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că ”s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia”.

În calitate de sindicalist, actualul deputat AUR a fost implicat într-un alt incindent, în anul 2010. Conform relatărilor din presa locală, medicul Mioara Boară, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, a acuzat că ar fi fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii“, Ringo Dămureanu. Incidentul ar fi avut loc în mai 2010, chiar în sediul sindicatului, de pe strada Constantin Lecca din Craiova, unde medicul Mioara Boară mersese împreună cu două colege să-şi depună cererea de retragere din sindicat.

Înainte de alegerile parlamentare de anul acesta, Ringo Dămureanu a primit o amendă de 4.500 de lei, „pentru încălcarea prevederilor referitoare la continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale”, potrivit reprezentanților IPJ Dolj. Ilegalitatea a fost comisă prin postări pe Facebook.

Soția deputatului s-a vrut senatoare, după ce a rupt mâna unei bătrâne

Andreea Adriana Dămureanu, soția deputatului AUR, a candidat în județul Gorj, tot pentru AUR, la funcția de senator. Fără succes. Se pare însă că violența este o caracteristică de familie, pentru că și soția lui Ringo Dămureanu a fost implicată într-un incident cu violență.

Andreea Adriana Dămureanu (soția deputatului AUR Ringo Dămureanu) – candidată AUR pentru funcția de senator. Sursa: Facebook

Astfel, în ianuarie 2013, în calitate de asistentă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă „Sfânta Maria“, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, Andreea Dămureanu a rupt mâna unei bătrâne de 75 de ani care ar fi refuzat să-și ia medicamentele. În urma unei anchete administrative, conducerea DGASPC Dolj a decis s-o concedieze pe soția lui Dămureanu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

* După ce a făcut publice datele unui client nemulțumit, Banca Transilvania contestă amenda și acuză omul că a trimis un e-mail cu “conținut defăimător”

* TABEL. România depășește deja 7 țări UE la consumul pe cap de locuitor. Suntem peste Ungaria și la egalitate cu Polonia, dar sub ele la productivitate

2 COMENTARII

  1. * Bolojan a redus 420 de posturi în 10 instituții din Bihor. “Era personal supradimensionat peste tot. Doar cu cele 15 posturi de paznici desființate am făcut economie de 540.000 de lei”

    Astfel de oameni trebuie promovati! Si nu uitati ca si d-voastra trebuie sa actionati din interior pentru a face curatenie intre „colegi” ! Poporul roman asteapta ca un asemenea om, ca d-voastra, sa ajunga sa ii conduca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here