FOTO/VIDEO. Un polițist corupt din Rusia și-a poleit în aur și vasul de la WC. Colonelul Safonov era un șpăgar renumit

1
1706
Castelul lui Safonov, cu WC-ul aurit

Corupția din Rusia atins cote apocaliptice, la adăpostul sistemului autocratic condus de Vladimir Putin. Din când în când mai e sacrificat câte-un pion, ca să vadă poporul că Putin face dreptate, dar în același timp marea corupție înflorește.

Colonelul de poliție Alexei Safonov, din regiunea Stavropol (sudul Rusiei), a fost lăsat să se îmbogățească fără măsură, prin luare de mită, apoi a fost sacrificat.

Safonov lucra la Poliția rutieră. El a ajuns brusc vedetă națională, în urma perchezițiilor făcute în locuința sa și a mediatizări acestora.

Poporul a fost revoltat mai ales de toaleta colonelului, cu toate obiectele – inclusiv vasul WC – suflate în aur.

Toată baia-i aurită!

Faptul că Alexei Safonov era mega-corupt se vedea și din satelit – și nu de azi, de ieri, ci de mulți ani. El avea o proprietate somptuoasă, cu o vilă de dimensiunile unui castel, și deținea mașini de lux.

Când colegii săi polițiști au primit permisiunea să pătrundă în locuința colonelului, revelațiile au fost și mai mari. Clădirea era un adevărat muzeu cu obiecte scumpe.

Șocul a fost însă la toaletă: totul era aurit, inclusiv WC-ul în care colonelul își făcea nevoile ori vasul în care-și spăla picioarele!

Filmările făcute de anchetatori au ajuns rapid pe internet, stârnind furia populară, dar devenind și subiectul a numeroase glume.

VIDEO: Opulența colonelului Safonov

Colonelul Safonov și 35 de subordonați ai săi sunt acuzați că au primit mită peste 250.000 de dolari (o sumă infimă dață de averea colonelului!). Ei au fost reținuți și riscă între 8 și 15 ani de închisoare.

Castelul colonelului Safonov

Parlamentarul Alexandr Hinștein, de la Partidului Rusia Unită (al lui Vladimir Putin), spune că peste 35 de membri ai departamentului de poliție rutieră din Stavropol au fost reținuți ca parte a unei operațiuni la scară largă, scrie The Moscow Times.

„O adevărată mafie funcționa în regiune”, a declarat Hinștein, care a publicat fotografii cu vila lui Safonov pe pagina sa de socializare.

Un ridicol exercițiu de imagine: corupția a fost tolerată și chiar încurajată de guvernarea de peste două decenii a lui Putin. Personaje precum colonelul Safonov nu au apărut peste noapte, ci au acționat la vedere, fără a fi deranjate în vreun fel în mulții ani de îmbogățire necinstită.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA i-a băgat frica în oase! După 3 luni de tergiversări, Piedone a demolat chioșcurile de la metrou Izvor imediat ce s-a aflat că i-a cerut cotă-parte baronului Rădoi ca să nu le dărâme

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

* Semnatara documentului anti-Orban trimis din Cancelaria premierului Cîțu este Mioara Costin, care lucrează la Guvern de 3 luni. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor: se întorc vremurile haiduciei

VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Moartea subită a jurnalistului Mihai Dolinschi. A fost găsit „într-un lac de sânge”, la 29 de ani

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* „Duzina de dezinformare” – Cei 12 care au otrăvit planeta cu mesaje anti-vaccinare. Printre ei, nepotul fostului președinte american John F. Kennedy

1 COMENTARIU

  1. RUSKOI-TÂMPIȚI, o nație de PRIMITIVI (înnn… ACCENTUATĂ/COVÂRȘITOARE-MAJORITATE!), ce pretenție să ai de la acești… INFERIORI: DESPOTISMUL/DICTATURA, JAFUL, VIOLENȚA, CORUPȚIA, CREIERUL-LIMITAT/SPĂLAT ș.a.m.d., toate aceste „daruri”/”calități” (Sic!) fac parte… DIN ÎNSĂȘI FIINȚA LOR (ETNICO-NAȚIONALĂ), din MENTALITATEA-și-„CULTURA” rușilor, la nivel de individ și de grup !!!!!!!!!!!!!

    Ce să ceri de la acești… OAMENI-de-GROTĂ: Ivan-cel-Groaznic, Stalin, Putin, Patriarhul-(MEREU-FASCIST/XENOFOB/INTOLERANT!), ăștia sunt, mereu-și-mereu…, „TĂTUCII” (!!!) lor, pe care chiar… ÎI-MERITĂ (de fapt: seee… MERITĂ-RECIPROC, DESPOȚII și „BOBORU'”!)!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here