Un viteaz din Neamț a ajuns la dializă după ce a luat un an paracetamol „ca să mă protejez de Covid”

0
2078

Un bărbat de 55 de ani din județul Neamț a ajuns să aibă nevoie de dializă după ce a luat paracetamol și algocalmin timp de un an, convins că așa se poate proteja de Covid. Omul a ajuns acum la Secția de Nefrologie a spitalului C.I. Parhon din Iași, relatează Digi 24.

Paracetamolul și algocalminul, ca toate celelalte medicamente, au rețete unde se recomandă doza și se avertizează asupra eventualelor efecte adverse. Mai presus de orice, utilizatorii sunt sfătuiți să discute cu medicul înainte.

În cazul acestui pacient care a decis singur să ia medicamentel după cum considera el s-a ajuns la insuficiență renală gravă.

Medicul nefrolog Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon din Iași, a comentat: Din păcate, vedem și efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament (paracetamol și algocalmin – n.red.) nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-Covid. Au fost alte medicamente, ulterior și acelea dovedite ineficiente. Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim“.

Medicul spune că, în momentul în care au apărut stările de rău, în loc să oprească medicația, omul a luat și mai multe pastile: “Din păcate, această automedicație a dus la insuficiență renală gravă și sunt puține șanse să poată recupera complet funcția renală. Sperăm că va reuși să recupereze funcția rinichilor dar există în continuare șanse ca în termen scurt să fie nevoie de dializă”.

Astfel de cazuri s-au mai întâmplat. La începutul lui 2021, un om din Botoșani a încercat să se trateze acasă singur de Covid luând, la fiecare 4 ore, câte două pastile de paracetamol. Ficatul i-a cedat și bărbatul n-a mai putut fi salvat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

* Poliția Locală a fostului primar Tudorache (Sectorul 1), anchetată de DNA. Milioane pentru avocații lui Dragnea & Tudorache, din bani publici

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here