luni, martie 4, 2024
AcasăFără categorieUltimul tren. Îl ratăm sau ne salvăm? Implicarea românilor în bătăliile din...

Ultimul tren. Îl ratăm sau ne salvăm? Implicarea românilor în bătăliile din 2019 va decide soarta României pe mulţi ani: în lumea bună sau pe mâna clanurilor?

-

În 2019, vom alege nu doar europarlamentarii și președintele, ci și drumul pe care o va apuca România: rămâne pe traiectoria occidentală, implicată activ în Uniunea Europeană și în parteneriatul strategic extins cu SUA, sau se întoarce în no-man’s-land-ul în care ne-a lăsat Ceaușescu? Rămâne prizoniera unei încrengături de clanuri corupte și incompetente sau începe un proces autentic de modernizare și dezvoltare?

La prima vedere, conflictul se duce exclusiv între centrele de putere care pariază fie pe Liviu Dragnea, fie pe Klaus Iohannis. În realitate, cei care vor hotărî învingătorul, dar și destinul României pentru mulți ani de acum încolo, sunt milioanele de români cărora nu le este indiferent în ce țară trăiesc. Implicarea sau neimplicarea lor în lupta din acest an s-ar putea dovedi decisivă. Încă înainte de a fi chemați la vot!

Cifrele dar și tendința de vot pe care le relevă sondajele sunt catastrofale pentru PSD. Se îndreaptă cu pași siguri spre un scor de sub 20% la europarlamentare! Iar o cauză importantă pentru scăderea celui mai mare partid, relevată tot de sondaje, este acest asalt neîntrerupt împotriva justiției. Și nu este chiar surprinzător.

- Advertisement -

Doar efectele recursului compensatoriu vor costa PSD, potrivit sociologilor pe care îi plătesc regește, cel puțin 5%!

La fel de evident este și ce va urma dacă lovitura de grație dată justiției va fi întâmpinată cu resemnare. Rapid, vor fi încălecate și puținele instituții care mai rezistă tăvălugului. Ceea ce înseamnă că ambele scrutinuri vor fi organizate de un stat aflat pe deplin sub controlul partidului dominant. Nu va mai conta nici cât negru sub unghie procentele din sondajele de opinie. Ele se reflectă fidel în voturi doar dacă au loc alegeri libere și corecte. Care sunt șansele ca după ce au pus mâna pe toată puterea să lase în voia sorții tocmai alegerile? Zero.

Vine ultimul tren. Îl ratăm sau ne salvăm?

- Advertisement -

Dan Turturică (articolul integral, pe Digi24.ro)

Foto: Epoch Times România

CITIŢI ŞI:

Un traseist habarnist al ALDE luptă cu…ROBOR şi BNR. Operaţiunea „Daţi vina pe alţii pentru ce facem rău noi”

Băsescu despre Ponta: „Neputinciosul guraliv a fost blocat de incompetenţa proprie. Nu a fost capabil să construiască nici măcar un metru de drum la 4 benzi dincolo de Comarnic”

Voiculescu iese din bârlog şi-l somează pe Iohannis să nu fie ca Băsescu

Ospătarul Gușă vinde gogoși despre întâlnirea de la Belgrad. Prins în ofsaid, contraatacă prin diversiunea favorită a PSD: „statul paralel”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -