Ucrainenii au lichidat încă doi comandanți ruși de parașutiști: un locotenent-colonel de batalion și un căpitan de companie

0
1139
Lt.-col. Aleksandr Dosiagaev - cpt. Aleksandr Vîguliar

Armata ucraineană a spulberat în ultimele zile doi comandanți ruși ai unor subunități de asalt aeropurtat. Primul căzut pe front a fost locotenent-colonelul Aleksandr Dosiagaev. A fost cel de-al 63-lea colonel ocupant ucis de la începutul invaziei comandate de teroristul Vladimir Putin.

Lt.-col. Aleksandr Dosiagaev a condus un batalion de parașutiști al Regimentului 104 al Federației Ruse. El și-a pierdut viața pe 24 mai, în timp ce organiza un atac asupra apărării ucrainene. Anul trecut, ofițerul superior a obținut locul 1 la Festivalul „Armata rusă”, categoria „Infanterie înaripată”.

Informațiile au fost furnizate de Departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armatei ale Ucrainei (StratCom).

Lt.-col. Aleksandr Dosiagaev

Al doilea ofițer lichidat, Aleksandr Vîguliar, avea gradul de căpitan și comanda o companie de parașutiști din Divizia 106 aeropurtată a Federației Ruse.

Căpitanul Vîguliar era pasionat de reconstituirea unor bătălii. În acest sens, a refăcut în urmă cu trei luni, la Viazma (oraș din regiunea rusă Smolensk), „operațiunea aeropurtată Viazemski” care a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 18 ianuarie – 28 februarie 1942. A fost, la acea vreme, o aterizare a Armatei Roșii în spatele liniilor germane, desfășurată în cadrul luptelor de la Rjev (oraș din regiunea rusă Tver).

„Acest lucru nu l-a ajutat atunci când s-a întâlnit cu militarii ucraineni”, se arată în postarea StratCom pe pagina sa oficială de Facebook.

Cpt. Aleksandr Vîguliar

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* România a contribuit la operațiunea specială prin care a fost salvat un american capturat de ruși în Ucraina

* Putin și ai lui, acuzați că și-au înecat intenționat marinarii de pe crucișătorul Moscova! „Au fost abandonați în bucătărie. Ofițerii au scăpat primii, ca șobolanii”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* VIDEO. Șocant: Rusia folosește devastatoarele TOS-1, cu bombe termobarice. Ucraina cere Americii 200 de astfel de arme și garantează că-i aruncă pe ruși afară din țară

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Cum a fost posibilă a doua excludere din magistratură pentru Cristi Danileț în epoca Iohannis-PSD. „Asistăm la o anesteziere a Justiției pentru o epocă de concordie politică”

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here