Băsescu: „Genocid ordonat de Putin. Rusia – stat terorist. «Bătăușul de la Kremlin» trebuie oprit!”

0
1552
Vladimir Putin - Traian Băsescu, cu mulți ani în urmă

Europarlamentarul Traian Băsescu (PMP), fost președinte al României timp de 10 ani (2004-2014), folosește cuvinte grele la adresa tiranului rus Vladimir Putin, ucigașul numărul 1 al planetei în aceste zile.

În weekend, Traian Băsescu (70 de ani) a publicat două texte pe pagina sa de Facebook.

În cea de vineri îi critica dur pe liderii unor țări europene – Germania, Italia – care, din interese economice, refuzau să aprobe cele mai duri măsuri împotriva Rusiei putiniste. Între timp, această problemă a fost rezolvată: Germania și Italia au cedat, Europa aplică sancțiuni maxime agresorului de la Răsărit.

Sâmbătă, Băsescu l-a luat în vizor pe dictatorul Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit de mai multe ori ca președinte, inclusiv la București. Băsescu îl numește pe Putin „Bătăușul de la Kremlin” și-l acuză că a transformat Rusia într-un „stat terorist”.

Băsescu, sâmbătă: „Putin a făcut din Rusia un STAT TERORIST”

„Rusia – un stat terorist!

«Bătăuşul de la Kremlin», suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene.

Republica Moldova are parte din teritoru ocupat de «trupe de menţinere a păcii» ale Federaţiei Ruse, care de fapt susţin regimul separatist din Transnistria.

În Georgia, armata rusă a ocupat în 2008 provinciile Abhazia şi Osetia de Sud.

În Ucraina, armata rusă a ocupat încă din 2014 Crimeea şi parte din regiunile Donețk şi Lugansk, unde Rusia susţine regimuri separatiste.

Acum câteva zile, «Bătăuşul de la Kremlin» a anunţat şi a trimis «trupe de menţinere a păcii» sub bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi, iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine, abandonându-şi căminele. «Trupele de menţinere a păcii» trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocid ordonat de Putin.

Putin a făcut din Federaţia Rusă un STAT TERORIST, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat.”

Băsescu, vineri: „«Bătăușul de la Kremlin» trebuie oprit!”

„«Bătăușul de la Kremlin» trebuie oprit!

O ruşine fără margini. În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT, care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.

Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.

Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.

Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Donbass) va urma un nou compromise şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou «business as usual», pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.

Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la München, din 1938! Iar Germania și Italia sunt primele care trebuie să-și amintească.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

În trei zile, Rusia a pierdut 4.300 de militari, 706 vehicule blindate, 146 de tancuri, 27 de avioane, 26 de elicoptere și 2 nave

VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

Ministrul ucrainean al Apărării: „Rezistând 55 de ore, am distrus complet planurile inamicului”. 3.500 de ruși morți, 200 capturați

Epuizați și rămași fără muniție, soldații ruși refuză să mai lupte, dezertează sau se predau trupelor ucrainene. Tot mai multe blindate rămân fără combustibil

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.