Turcescu: „Și eu aș fi pus pe liste soț, soție, soacră, cumnați. N-am găsit, n-am pus, n-am avut voturi”

1
4685
Robert Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu, care în ultimii patru ani a fost deputat PMP, a scris pe Facebook un text care i-a adus un puhoi de critici. El propune o privire mai nuanțată asupra unui alt gazetar, Claudiu Târziu, care a ajuns copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și, în urma alegerilor din 6 decembrie, a devenit senator, la fel ca soția sa!

Turcescu spune că nu trebuie condamnat nepotismul funciar din AUR, argumentând cu o întrebare: „Aveți idee ce greu e să gasești candidați pentru alegeri locale sau parlamentare atunci când ești partid mic sau abia înființat?”.

La alegerile din 6 decembrie, Robert Turcescu a candidat în județul Brașov, pe primul loc al listei PMP pentru Camera Deputaților. „Lista lui Turcescu” a obținut 5.830 de voturi, adică 3,61% (scorul național al PMP a fost de 4,93%). Cum partidul fondat de Traian Băsescu nu a trecut pragul de 5% pe țară, nici Turcescu n-a putut să-și reînnoiască mandatul de deputat.

La alegerile locale din 27 septembrie, Turcescu a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. El s-a clasat pe locul 4, cu 3,07%.

În acest moment e neclar dacă Robert Turcescu va încerca să-și continue cariera politică sau va reveni în presă.

Postarea lui Robert Turcescu

„Un punct de vedere”

„Pe Claudiu Târziu îl cunosc de ani mulți. Nu ne-am intersectat prea des față în față, dar l-am citit adeseori și am băut si o cafea odată. Lumea presei nu e chiar așa de mare, iar Claudiu are ceva ani de experiență în domeniu.

Nu faceți greșeala de a-l băga în malaxorul denigrării care turează la maximum n aceste zile! Eu nu-l știu pe Claudiu Târziu să fie ticălos, șpăgar sau prost. Din contră, întotdeauna mi-a făcut impresia unui om educat, civilizat, cu frică de Dumnezeu. Pâna mai ieri, când Claudiu a devenit senator, ORICARE politician, comentator politic sau ziarist din România l-ar fi salutat cu respect.

Nu știu ce va face ca politician de acum încolo, dar nu l-aș băga în aceeași oală cu alții. Aceste rânduri nu sunt un cec în alb, dar mi se pare nedrept să-l văd acum batjocorit de niște neica-nimeni care, în afară de glumițe pe Facebook, n-au produs mare lucru în viața lor. Sau să vă aduc aminte că unii membri PP-DD, pe care mulți îi luau în balon acum câțiva ani, sunt azi membri de vază ai partidelor «respectabile» din Parlamentul României? Unii chiar cu șanse de ajunge miniștri!

Și-aș mai adăuga ceva pentru ziariștii care au descoperit că în AUR au fost multe familii pe liste, soț-soție, tată-fiu ș.a.m.d.: aveți idee ce greu e să gasești candidați pentru alegeri locale sau parlamentare atunci când ești partid mic sau abia înființat? Vă spun eu, că m-am chinuit în vară să completez listele cu candidații PMP în Dâmbovița, dădeai cu tunul și nu găseai! Și eu, ca președinte de filială de partid, aș fi pus pe liste soț, soție, soacră, cumnați, doar-doar să am listă de candidați în unele localități. N-am găsit, n-am pus, n-am avut voturi. Alteori am găsit, am pus și mi i-a luat PSD sau PNL peste noapte pe lista lor…

Ce voiam să zic: să nu judecăm la grămadă, mai sunt și excepții. Și știți ceva? Până una-alta, n-ar fi mai bine să avem puțintică răbdare? Că uite-acuș se alege grâul de neghină, nu durează mult…

L.E. Așa cum era de așteptat, câțiva prostovani au interpretat aceste rânduri ca pe o intenție a subsemnatului de a se pune «bine» cu AUR. Fiți pe pace, prostovanilor, nu despre asta e vorba, ci exact despre ceea ce am scris! Nu e nimic ascuns în spatele acestor rânduri. E doar un punct de vedere. Nu vă place, scrieți asta. Pot admite că avem păreri diferite, dar scutiți-mă de analiza voastră contextuală, pe text și în subtext, încercând să anticipați viitoarea mea traiectorie politică sau profesională. Vă spun eu din start că habar n-aveți, nu vă mai chinuiți!

Apreciez infinit faptul că la această postare butonul de like a fost apăsat de oameni a căror părere contează cu adevărat pentru mine, ceea ce mă face să cred că n-am greșit în cele scrise.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here