marți, februarie 27, 2024
AcasăNews"Tudorel Toader este o rușine pentru România. Un exponent al agresiunii produse...

„Tudorel Toader este o rușine pentru România. Un exponent al agresiunii produse de Dragnea împotriva independenței justiției”

-

Fostul ministu al Justiției, Tudorel Toader, nu mai poate reprezenta România în Comisia de la Veneția, iar actualul ministru, Cătălin Predoiu, a demarat procedura pentru a solicita retragerea mandatului lui Toader. Sunt anunțuri făcute miercuri de premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a fost întrebat dacă este de acord cu retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția după decizia CEDO în cazul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că, în cadrul Comisiei de la Veneția, România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii produse de Dragnea împotriva independenței justiției, împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum a fost Tudorel Toader”, a declarat Orban.

„Ministrul Justiției a demarat procedura prin care Guvernul va solicita cedarea mandatului lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția, după decizia CEDO care a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi împotriva deciziei Curții Constituționale, iar decizia CCR a apărut ca urmare a conflictului juridic de natură constituțională invocat de Tudorel Toader, care a fost inițiatorul acestei acțiuni la CCR”, a spus Orban.

- Advertisement -

„Eu nu cred că poate… un ministru al Justiției care a demarat o procedură care a dus la o decizie care încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu mai are ce să caute într-o comisie care stabilește standarde privitoare la drepturile omului și la democrație în Europa”, a adăugat șeful Guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Și totuși greu ,obositor de greu ne scuturăm de paraziții ăștia ce ne-au consumat și secătuit SPERANȚA în ceea ce este DREPT și echitabil (ar fi de analizat toți cei 30 de ani de debandadă psd-udmr-alde și alții de aceeași factură, oribili și monstruos de oportuniști /urmare și a nivelului scăzut de educație al ”boborului ” care nu înțelege și nici nu respectă forța DREPTULUI și mimetic ,laș și imbecil nu ascultă decît de dreptul FORȚEI -majoritar defectă și cu un sigur principiu =profitul /și de aici -dar nu numai -consecințele dezastrului produs de incompetenți și oportuniștii vorace !)..dar totuși D-ZEU ,deși e răbdător (uneori aproape de NEÎNȚELES de lent )nu permite ofensa și jignirea la adresa concretului real (chiar așa relativ cum este ,constituie totuși un REPER ,dur ,neplăcut uneori ,dar este IMUABIL și garantează sau ajută la orientarea corectă în oceanul ăsta plin de fantoșe și bufoni ridicoli-ptr. cine are ochi să vadă,urechi să audă și minte educată spre a ÎNȚELEGE latimp !Restul ?Să învețe respectul ptr. înțelepți și să-i urmeze !Și nu pe fariseii ce vînd falsuri frumos ambalate ptr. naivii creduli !)..Frumoasă țară ,jalnic popor

  2. Dorneanu are 1 vot în CCR, de ce îl acuzați? Toader este cel mai bine pregătit magistrat din România! Cred ca, „guvernul meu” are zilele numărate. Și PSD _ul a făcut greșeli mari, asa sunt toți politicienii romani! Mai cred, ca nici Președintele nu mai sta mult la Cotroceni, după câte spume sunt la gura lui de mut… Sunt părerile mele, mai discutam după 1 an!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -