Tot Orban, Cioloș, Iohannis, Barna , Cîțu, Vlad Voiculescu sunt de vină?

14
3194

Gabriela Firea a adus Apocalipsa în București, cât a condus Primăria Capitalei. A risipit banii pe circ, presă servită generos din banii bucureștenilor și spectacole îndoielnice, în loc să repare orașul subteran, să oprească scurgerile din ”țevărie” și să-i pună la adăpost de iarnă grea pe plătitorii de taxe și impozite.

Nu există niciun caz asemănător în Europa de capitală lăsată în frig și fără apă caldă!

La Spitalul Matei Balș, evident că bolnavii aveau nevoie de aerotermă. Ce vină au ei că Primăria orașului a lăsat țevile de căldură să crape? De aici și până la tragedia soldată cu cinci morți n-a mai fost decât un pas.

Faptul că iau foc spitalele din România nu mai e nicio surpriză, din acest punct de vedere.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, are dreptate, indiferent cât încearcă unii să-l scoată vinovat pentru orice rău apărut din cauza celor dinaintea lui la guvernare: statul român este efectiv ”varză”, infrastructura – la pământ, managerii au fost numiți politic doar pentru a servi clientela de partid și a drena banul public, iar iresponsabilitatea a ajuns politică de stat.

Asta e rețeta fatală care ia vieți în România și ea nu are nicio legătură cu Voiculescu, nici cu Florin Cîțu, Orban, Iohannis, Cioloș, Barna sau Kelemen Hunor.

Până vom afla cauza concretă a incendiului de la Matei Balș care a răpit cinci vieți, avem sursa REALĂ a tragediilor din spațiul carpato-danubiano-pontic: proasta guvernare, populismul cauzator de moarte, jaful bugetar care ucide investițiile și cultivarea unui management de clan, în care șefii de instituții nu pot clădi nimic sigur și sănătos pentru că au fost învățați să folosească funcția în cumetrii de funcții și drenări de resurse, uitând să facă ordine și să impună reguli sfinte menite să prevină accidente chiar și pe vreme (Fi)rea.

Vinovații principali sunt cei care au votat cum au votat, hai să spunem măcar de 10 ani încoace, până la alegerile din decembrie trecut, deși cauzele sunt și mai vechi.

Pur și simplu, pofta alegătorilor pentru ”să mi se dea”, pentru măriri de pensii și salarii a îngropat siguranța vieții pe toate palierele: în spitale, pe șosele, în Capitala țării lăsată fără apă caldă și căldură, în Educație și putem continua cât vrem pe tema asta.

Nici n-a început bine actuala guvernare că PSD și aliații lui din presă au sărit la gâtul oricui puteau, ca și când noul Cabinet PNL-USRPLUS-UDMR e la butoane de cel puțin două decenii.

Evident, dacă tot suntem în plină criză sanitară, nu putea lipsi de pe listă Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. L-au ”tamponat” cum au vrut și n-au vrut: că e omul ”Big Pharma”, că schimbă angajații din minister, că nu rezolvă în câteva zile ce n-au făcut alții cu anii.

Nu spun că Vlad Voiculescu este înger, în politica vremurilor noastre nici nu-i bine să fii, că sfârșești rapid cariera și nimic din ce-ai putea face bun nu va mai fi făcut vreodată.

Dar este absolut mizerabil să transformi orice necaz apărut din senin și din cauze vechi sau foarte vechi în subiect de reproș politic.

PSD a promis, în 2016, că va face nu mai puțin de OPT spitale regionale. N-a făcut nici măcar o rampă pentru persoanele cu dizabilități la un spital existent, darămite să pună temelia vreunui nou stabiliment medical.

Fără îndoială că noii miniștri fac și vor mai face greșeli, vezi și tentativa lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, de a numi om-cheie  în instituție o apropiată a PSD-istului Orlando Teodorovici, pe deasupra și cu ”pedigree” securistic – o blasfemie din punctul de vedere al publicului USRPLUS.

Dar ca jurnalist care urmăresc de 30 de ani politica din România și comportamentul omului de rând, nu pot să joc partitura ”echilibrată” când totul în jur o ia razna pe arătura propagandei PSD-iste.

Nu mă aștept la tresăriri de onestitate din partea jurnaliștilor care de-o viață fac ce vedem și acum: caută nod în papură dreptei politice și exacerbează orice eveniment nefericit pentru a transmite un mesaj simplu populimii de stânga: ”de vină pentru ce vedeți este DREAPTA” (vorba Ciolacului).

Nu, stimabililor, ca să revenim la matca adevărului adevărat: de vină sunteți și ați fost mereu doar voi! Din cauza politicilor voastre nesăbuite de a folosi banii statului și împrumuturile de țară pentru consum, n-au mai rămas fonduri pentru protejarea vieții oamenilor.

Da, vor mai lua foc spitale, vor mai sări trenuri de pe șine, vom mai rămâne în frig și fără curent electric din cauza voastră și a celor care au ”pus botul” la pomeni mortale.

Când ați mărit pensiile cu 40% la comanda lui Dragnea și execuția Olguței Vasilescu, ați știut bine de ce: ca să-i faceți pe pensionari să viseze la bani mai mulți și să-l obligați pe unul ca Florin Cîțu să dirijeze și ultimul leuț spre consum, lăsând țara în sapă de lemn investițională.

Dar în vremuri de criză, ce putea da Cîțu din ultimele cotloane bugetare oricum nu era de-ajuns; prin urmare, pensionarul tot numulțumit era față de ”ce i se cuvine prin lege”. Iar consolidarea spitalelor sau construirea autostrăzilor – la Sfântul Așteaptă!

Însă când nu investești în infrastructură, în rețele de distribuție, în partea profundă a țării practic, orice scînteie poate duce la dezastru. Iar voi ați semănat nenorocirile voit și conștient.

În mod normal, într-o altfel de lume, asta se cheamă sabotaj, terorism chiar de natură politică.

La noi, profitând de apetența oamenilor pentru înjurătură, pentru gâlceavă și dat vina pe primul ieșit în cale, s-ar putea să-i plictisiți repede pe votanți de noua guvernare.

Dar nici ea nu trebuie să stea cu mâinile în sân. De aceea, tot spun eu că trebuie să fie UNITĂ, cum le-a cerut ieri și președintele Iohannis.

Unită inclusiv când decidenții iau măsuri care provoacă deranj public. E preferabil pentru o guvernare să facă front comun în spatele unei decizii precum cea a lui Năsui, de a aduce o persoană controversată secretar general al Ministerului Economiei, decât să se sperie la primul atac televizat.

Orban, Cîțu, Barna, Cioloș, Hunor trebuie să dea mână liberă decidenților și să le susțină deciziile, bune sau mai puțin bune, până în pânzele albe.

Așa transmiți forță, putere, încredere și doar în maniera asta poți construi ceva care să se vadă la finalul celor patru ani.

Altfel, dacă fiecare se sperie de primul linșaj mediatic și dă înapoi sau se ascunde pe unde poate, nimic nu vei putea schimba în profunzime în această țară minată efectiv cu bombe PSD-iste, întreținute mereu la foc mic de o pătură masivă de votanți care sunt chiar mai vinovați decât politicienii ”care dau”.

Mai ales din cauza lor, a PSD-ilor, țara ia foc la fiecare pas.

Iată de ce, nu există decât o singură cale pentru a preveni tragedii precum Piatra-Neamț sau Matei Balș: măturarea răului acesta PSD-ist la toate nivelurile, eliminarea ”spionilor” plasați de acest partid la butoanele administrației și motivarea electoratului dinamic, a întreprinzătorilor și angajaților din privat care, la un moment dat, să basculeze impactul în favoarea acelei Românii ce poate schimba țara în profunzime.

Românii trebuie să simtă că au în față o guvernare unită, care nu se teme să spună adevărul despre cauzele reale ale răului, indiferent ce forme ia el, vezi ultima tragedie de la spitalul Matei Balș.

Noua coaliției trebuie să-i ”sperie” cumva pe acei votanți care visează la întoarcerea vremurilor când ”li s-a dat”.

Să-i facă să înțeleagă că s-au dus acele timpuri, că vinovații vor plăti, că există în țară o grupare care nu mai vrea să mituiască populația prin majorări de salarii și de pensii pe datorie, o echipă gata să se ia la trântă cu acest segment social obișnuit să gireze tragedii ”însămânțate” de PSD prin sugativarea banului public cu pomeni electorale.

Ajunge!

14 COMENTARII

 1. Domnule Ciocazanu, pun pe seama emotiei provocate de aceasta noua tragedie care ne-a zdruncinat pe toti o parte din prostiile pe care le-am citit mai sus. Suntem aici din cauza dublei masuri in care baltim de 30 de ani. Luam foc in spitale din cauza deciziilor mai putin bune, proaste si catastrofale luate de politicieni in ultimii 30 de ani. Sistemul dumneavoastra de valori va spune ca coalitia de dreapta trebuie sa sprijine dovada de cretinism si tupeu a acestui prost Nasui scolit in strainatate pentru ca a avut taica-sau bani furati de la Secu si nu pentru ca prin inteligenta sa a obtinut vreo bursa la o universitate de prestigiu, de a numi ca director in minister o rusine a umanitatii care nu numai ca turna la Secu, dar pe vremea lui Ceausescu era o proasta de lacatus-mecanic cum reiese din arhivele securitatii publicate de presa?! Problema cea mare nici macar nu este ca tuta lui Nasui era turnatoare ca milioane de romani, ci ca dupa Revolutie o proasta lacatus-mecanic pe vremea lui Ceausesc ajunge director(sic!) in Ministerul de Finante?! Dumneavostra credeti ca cu proaste si prosti din astia sustinuti de dreapta vom avea infrastructura, spitale si scoli?!!Apropo, ce facem cu cei 1 milion de pensionari care desi PSD le-a marit pensiile la 740 de lei tot sunt muritori de foame dupa o viata de munca la CAP-uri si in fabrici, cu cei 200 000 de mii de copii care se culca nemancati, ii lasam sa crape de foame cum sta bine unui stat social prin Constitutie, crestin si civilizat, pentru ca nu-i asa ei voteaza doar ca sa li se dea?!! Repede ati uitat ca guvernarea dragnea a fost adusa la putere cu un scor urias de deciziile catastrofale ale guvernarii Ciolos cu Voiculescu mare ministru la Sanatate si atunci?! De ultima guvernare Orban care scos PSD-ul lui Ciolacu pe primul loc nici nu are sens sa mai amintim. Iar Iohannis presedinte de 6 ani nu a facut nimic, absolut nimic. Iliescu criminal cum este ne-a bagst in NATO, Basescu in UE si ne-a reformat cat de cat justitia prin Macovei, Iohannis nimic, dupa el va ramane Colectiv, Neamt, Caracal, Matei Bals si faptul ca suntem pe locul 81 din 98 de tari la gestionarea pandemiei! Populatia a votat, a incercat si in 1996 cu CDR, si in 2004, si in 2008 si cand l-a votat de doua ori pe Iohannis si mai ales in 2019 la europarlamentare. Nu e de vina populatia ca dreapta s-a dovedit mereu nu numai la fel de corupta si incompetenta ca PSD-ul dar si mai lipsita de umanitate!

  • Se vede că propaganda psd-istă nu poate fi scos din capul tău, ai scris mult fără conținut, ca toată propaganda neocomunistă-naționalistă, prost ai fot și pros vei rămâne dacă ai crezut că un dezastru produs 30 de ani în continuu se poate rezolva într-o lună de guvernare și în pandemie.

  • Ba este vina populatiei, complice la toate furturile din ultimii 30 de ani, votand in permanenta cu hotii dovediti sau cu „raul cel mai mic” (adica, ala de fura mai putin sau banuit dar nedovedit). La scara nationala, populatia este adepta, in numar foarte mare principiului „fura, fura, dar imi da si mie”, (poate imi spuneti dvs. ce demonstrea asta din punct de vedere al caracterului natiei!). Nici-un hot/corupt (si sunt atat de multi….) nu este parasutat de pe Venus sau Marte, toti sunt „produsi” ai natiei actuale, nascuti, crescuti, educati (vorba vine), mai putin autoeducati, ca este greu cu autoeducatia cand, acasa, litera de lege sunt „inteleptele” proverbe romanesti „fa-te frate cu dracul pana treci…”, sau „capul plecat, sabia nu-l…”, „hotul nedovedit negustor…” si, din pacate mai sunt astfel de exemple ale asazisei „intelepciuni” romanesti…Cred ca trebuie sa ne uitam in oglinda mai des, nu garantez pentru nimeni, daca este cinstit cu el insusi, ca-i va place ce va vedea!

  • Cumetre tudor, ai scris cand trebuia sa te abtii, tinand cont de tampeniile pe care le sustii! Sa-ti fie rusine obrazului, o spun, chiar daca stiu ca voi, psdistii, n-aveti STROP DE RUSINE!

 2. În sfârșit s-a găsit un jurnalist să pună punctul pe i , 90% dintr jurnaliști și nu numai urlă că că nu se comunică suficient și aici e buba, dar ce să comunici la niște fanatici psd-iști și analfabeți funcționali, ce pot declara autoritățile după mun accident cauzat de o incompetență de 30 de ani, un lucru neângrijit crapă când ți-e lumea mai dragă.

 3. Au si ei o vina mare. Dupa Piatra-Neamt ce a facut Orban ? Au trimis echipe de control.Au verificat.Totul e perfect. Dar, culmea ironiei, se intampla si la Cluj si in alte parti si nimic. Toata lumea stia de criza de apa calda si caldura din Bucuresti.Toata lumea a promis ca se vor lua masuri etc (nu uita de intalnirea dintre presedinte si viitorul/actualul primar).Chiar nu se stia ca si aici apa calda si caldura vine de la acelasi agent termic? Chiar nu se stia ca oamenii vin de acasa cu aeroterme ?? Cati oameni sunt internati in acest spital? Cate rude au in Bucuresti? Chiar si fara organe de control (adica clasicul telefon fara fir) toata lumea cu adevarat importanta (manager, primar, prefect, DSP etc stia. Masuri: Da Doamne sa nu se intample nimic. Din pacate sa intamplat. Macar acum sa regandeasca spitalele, tinand cont si de capacitatea instalatiei electrice (inclusiv de faptul ca unii pacienti vin de acasa cu incarcator la telefon, aeroterma etc).

 4. Hai sa-ti explic de ce pesedistul e prost si ticalos asa cum se pozeaza el in grijuliu pt soarta celor nevoiasi.

  1. Dublarea salariilor si pensiilor nu inseamna dublarea nivelului de trai ci dublarea preturilor si distrugerea economiilor.

  2. Mila pesedista consta in a solicita statului sa aiba grija de batrani. De ce mama dracului imputitul pesedist nu are grija de ta-su si ma-sa este peste putinta mea de intelegere.

  De fapt pesedistul nu are mila si nici grija. El solicita ca statul sa intre talhareste peste cei ce muncesc, cei responsabili, cei chivernisiti.

  Statul sa ia de la astia si sa-i dea lui. Prostoiului incompetent, curvei si hotomanului.

  De fapt intreaga stanga tocmai asta este. O banda de talhari!

  Stanga premiaza comportamentele cele mai paguboase si pedepseste pe cei ce muncesc.

  De asta stanga cere „marirea salariilor” si niciodata „sa se plateasca munca si doar atat”. Astfel, cei ce muncesc si-ar putea permite copii de exemplu. Intr-un sistem stangist numai cei ce nu muncesc au timp sa faca copii. Iar cei ce muncesc cresc copiii celor ce nu muncesc.

  Nu pot sa va spun cata scarba produceti cu minciuna, ipocrizia si hotia voastra.

 5. Mă tem, domnule Ciocăzanu că aveți parțial dreptate. Și îngăduiți-mi să vă spun de ce. Nu numai votanții „stângii” sunt vinovați că stau precum câinele lui Pavlov la promisiunile deșarte marca PSD ci și votanții „dreptei”- de remarcat ghilimelele. Și spun asta pentru că noi (stânga-dreapta) votăm de 30 de ani aceleași personaje care își fac de cap după bunul plac. Noi la dăm votul. Ei ce ne-au dat de 30 de ani? Degetul mijlociu al lui Iordache. Dar pentru a fi obiectivi ne-au arătat altceva guvernele lui Constantinescu sau Băsescu?
  Și atunci? Cu toții trebuie înfricoșați de mânia românului (cea de pe urmă) pentru a-i face să înțeleagă cine/ce este „servitorul”: alegătorul sau alesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here