Acasă News Tăriceanu: "Mă gândesc serios să candidez la prezidenţiale"

Tăriceanu: „Mă gândesc serios să candidez la prezidenţiale”

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în urmă cu câteva minute, la Digi 24 TV, că e pregătit să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

„Da, mă gândesc serios să candidez. Dar nu iau această decizie singur. Suntem într-o coaliţie de guvernare şi cred că o candidatură comună are mai multe şanse. Repet, voi lua o decizie după ce ne consultăm cu colegii de la PSD„, a declarat Tăriceanu la „Jurnalul de Seară”, moderat de Cosmin Prelipceanu, la Digi 24 TV.

Discursul său a fost în continuare unul anti-european, în linie cu cel al PSD din ultima vreme, mai ales după Consiliul Naţional din decembrie trecut (unde a fost şi liderul ALDE), care a dat semnalul atacurilor la valorile UE: statul de drept, libertatea de exprimare şi justiţia independentă.

Din declaraţia de mai sus reiese că Tăriceanu va candida oricum, dar îşi doreşte să fie candidat comun al PSD şi ALDE. Liviu Dragnea a pornit însă o luptă împotriva justiţie la finalul căreia vrea să şteargă condamnarea din Dosarul Referendumului, tocmai pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

De menţionat că Tăriceanu este singurul lider politic din spaţiul comunitar care i-a permis lui Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei în noiembrie 2015, să intre pe teritoriul UE. Tăriceanu l-a invitat acum trei ani şi două luni în Parlamentul României. Narîşchin a fost invitat să preia sefia Adunării Parlamentare pentru Cooperarea Economică în Marea Neagră, deşi avea interdicţie de intrare în Uniunea Europeană. El era unul dintre liderii ruşi sancţionaţi astfel după anexarea Crimeei. Din acest motiv, autorităţile de la Berna nu i-au permis, în 2014, să participe la aniversarea a 200 de ani de relaţii diplomatice între Rusia şi Elveţia.

“Teroristule. Ruşine, ruşine. Ocupantule. Narashkin, ocupantule”, au ţipat parlamentarii ucrainieni, la adresa rusului aflat alături de Tăriceanu.

Parlamentarii din Ucraina au venit la tribuna sălii de şedinţă când şeful Dumei de Stat îi mulţumea lui Tăriceanu pentru modul în care a organizat şedinta. “În 2008 Georgia, în 2014 Crimeea. “Cine urmează? Putin, opreşte-te!” si “Putin, dă-ne Crimeea înapoi!”, au scris protestatarii pe pancarte.

 

“Teroristule. Rusine, rusine. Ocupantule. Narashkin, ocupantule” au ţipat parlamentarii ucrainieni, la adresa rusului aflat alături de Tăriceanu

Parlamentarii din Ucraina au venit la tribuna salii de sedinta cand seful Dumei de stat le multumea gazdelor pentru modul in care au organizat sedinta. “In 2008 Georgia, in 2014 Crimeea. “Cine urmeaza? Putin opreste-te!” si “Putin, da-ne Crimeea inapoi!” au scris protestatarii pe pancarte.

CITIŢI ŞI:

Sondaj IMAS: Iohannis „rade” tot la prezidenţiale! Cioloş ar putea prinde finala. PSD se prăbuşeşte

Scapă cine POATE! Încă un parlamentar PSD fuge din partidul lui Dragnea şi sare în barca lui Ponta

EXCLUSIV. Noul PSD s-a „copt” la Cluj, în hotelul lui Ioan Rus. Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu – întâlnire de taină cu Ponta şi Corina Creţu

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările