marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomieGuvernul TAIE pensiile! Şi e doar începutul crizei produse de PSD-ALDE

Guvernul TAIE pensiile! Şi e doar începutul crizei produse de PSD-ALDE

-

Liberalii au dezvăluit astăzi că Guvernul Dragnea-Dăncilă va tăia practic pensiile românilor din 2019, printr-o mişcare mascată. E vorba de neindexarea punctului de pensie, aşa cum prevede legea, ceea ce va înghiţi din pensia reală netă. La asta se adaugă inflaţia galopantă, care „rade” şi ea veniturile reale ale românilor.

Guvernul PSD-ALDE a aruncat toţi banii de la buget în măriri de venituri fără acoperire, pe datorie, bazându-se pe creştere economică, dar prognozele nu s-au adeverit – economia creşte mai lent din cauza haosului bugetar. Iată ce a dezvăluit senatorul PNL Florin Cîţu, specialist în economie, într-o postare pe Facebook.

„Teodorovici confirma taierea pensiilor in 2019 si bugetul de austeritate!

- Advertisement -

Legea în vigoare ar crește punctul de pensie din IANAURIE 2019, conform formulei, cu aproximativ 14%!!! Punctul de pensie ar crește de la 1.100 de lei la 1.254 de lei, la 1 ianuarie 2019.

Dar PSD+ALDE au distrus economia și NU MAI VOR să aplice legea în vigoare. Ordonanța de urgență, confirmată public de așa-zisul ministru al Finanțelor, promite creșterea punctului de pensie din SEPTEMBRIE 2019 cu 15%. Punctul de pensie, promit acești mincinoși, crește de la 1.100 de lei la 1.256 de lei. Cine îi mai crede? Nu spuneau ei că și salariul minim crește de la 1 noiembrie?

Nu pot să mai ascundă dezastrul și taie pensiile.

- Advertisement -

Astfel, guvernul taie punctul de pensie în 2019 cu 1.224 de lei (sau 102 lei pe lună)!!! Atât pierd pensionarii la punctul de pensie în 2019. Și ei sunt puși de PSD+ALDE să plătească costul guvernării dezastruoase din ultimii doi ani. Asta dacă îl mai cresc în septembrie. S-ar putea ca atunci situația să fie atât de gravă la nivel global, încât PSD+ALDE să vină cu o nouă taiere.

Fără această golănie, deficitul bugetar sare de 3%, așa cum este scris negru pe alb în proiectul de ordonanță de urgență.

Să recapitulăm.

PSD+ALDE taie pensiile în perioada cea mai vulnerabilă pentru acești cetățeni. Pensionarii acum sunt nevoiți să se împrumute până în septembrie pentru a acoperi creșterile de prețuri, care nu sunt compensate cu creșterea punctului de pensie. Și chiar și așa, rămâne un lucru cert: în 2019, punctul de pensie este tăiat cu 1.224 de lei pentru că PSD nu aplică legea în vigoare”.

VEZI ŞI:

Luaţi de-aici, bugetari! Guvernul îngheaţă salariile şi împrumută de la „cămătari”

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Asa cum e normal,CNP-ul nu este trecut in intregime pe talonul de pensie din decembrie 2018.Acest lucru difera fata de talonul din decembrie 2017,dar dupa aparitia reglementarilor protectiei datelor cu caracter personal,acest lucru a fost schimbat,astfel taloanele tiparite dupa aceasta schimbare sunt cu CNP-ul in formatul decembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -