SURSE. Firea a plătit 22 de milioane de euro presei pro-PSD, din banii Primăriei. Cel mai mult au luat Antenele lui Voiculescu

6
28837
Mihai Busuioc (Curtea de Conturi) si Gabriela Firea (Primăria Capitalei)

Două surse independente confirmă că la Curtea de Conturi există un dosar referitor la felul în care au fost cheltuiți banii Primăriei Capitalei în ultimii ani. Dosarul face o constatare teribilă: de când Gabriela Firea conduce Primăria Capitalei (în doi ani și jumătate), 22 de milioane de euro au fost plătiți trusturilor de presă, pentru diverse prestații.

Campionul încasărilor este trustul familiei Voiculescu, care are vârf de lance televiziunile Antena 1 și Antena 3. Conflictul de interese este evident. Primărița Gabriela Firea a fost angajata acestui trust înainte de a intra în politică. Ea a fost moderatoarea unei emisiuni la Antena 3, dar și directoarea unei reviste financiare (închisă între timp) și a unei companii din cadrul grupului Intact.

Sume importante din bugetul Primăriei au plecat însă și spre alte trusturi de presă, dintre care unele se prezintă a fi respectabile.

Multe plăți au fost ascunse în contracte făcute de cele 20 de companii create de primărița Firea (declarate între timp ilegale). Sumele au fost sparte în contracte mai mici, pentru a evita licitațiile. Metoda preferată: încredințare directă.

Până de curând, pentru angajații Curții de Conturi, subiectul „cum au fost cheltuiți banii Primăriri Capitalei” era un unul tabu. Protecția pe linie de partid față de Gabriela Firea era totală, mai ales că Liviu Dragnea controlează total Curtea de Conturi, prin marioneta pusă director al instituției: Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului.

De când Firea se numără printre rebelii anti-Dragnea, Curtea de Conturi dă semne de „dezgheț”. Informațiile au început să iasă din reduta tăcerii și a opacității. Iar informațiile vorbesc despre un jaf de dimensiuni uriașe. Avalanșa de spoturi publicitare la Antene, cu precizarea „în parteneriat cu Primăria Capitalei”, are acum o explicație financiară.

Cu Liviu Dragnea stăpân peste Curtea de Conturi, sunt puține șanse ca dosarul să fie trimis procurorilor DNA. Dragnea nu are niciun interes să creeze un scandal în care să fie implicate și Antenele lui Voiculescu. Liderul PSD urmărește doar un șantaj la Firea: o sperie ca s-o „cumințească”.

Jaful de la primăria Capitalei, pe care Curtea de Conturi continuă să-l țină sub cheie, va putea fi investigat doar după schimbări politice majore, care să-i zboare din instituție pe Busuioc și gașca acestuia (inclusiv fiul Vioricăi Dăncilă).

CITIŢI ŞI:

Destructurarea PSD continuă şi sâmbăta. Bilanț: 5 deputați pierduți în 4 zile. Cine sunt „baronii” rebeli care stimulează dezertările

Balamuc total în PSD. Firea spune că şeful ei „îi urăşte pe bucureşteni”, Codrin îl apără. Între timp, continuă fuga de pe „Titanicul” lui Dragnea

6 COMENTARII

 1. Dupa ultimele declaratii ale mandrei se pare ca nu prea a speriat-o. Tipa cunoaste: cea mai buna aparare e atacul…Stiu, „Vrajitoarea” e la randu-i o jigodie nenorocita, dar orice ar fi trebui sa scapam de Dragnea. Este cel mai periculos indivd de la Revolutie incoace…De departe!

 2. Firea nu e decat o gasca risipitoare si galagioasa. S-a vazut stapana peste banii capitalei, dar nestiind ce sa faca cu ei, i-a risipit aiurea. Ea, care a risipit aiurea, este cea mai putin credibile dintre primarii care protesteaza ca guvernul le-a taiat din fonuri.
  Poate ca nu are intentii rele, nu e atat de corupta precum Rovana, Carmen Dan sau primarii ticalosi de la sectoare, dar are minte cam putina si, din pacate, se cam scufunda…

 3. Gabriela Firea un lucru sa știți , banii primăriei generale sunt ale bucurestenilor și sa dai Dumbeata cu subsemnatul de modul cum cheltuiești milioanele de euro pentru ca Antenele sa se poată “bucura “ de salariile uriașe ale lui Gâdea, Ursu, Badea,Stoicescu și alții ca sa ne umfli dumneata capul. La Primăria Capitalei Dumneata NU mai ai ce cauta pentru ca proiecte mari nu am văzut , nici măcar acel PROIECT PENTRU NETROU BUCUREȘTI -AEROPORTUL INT’L HENRY COANDĂ, este o Rușine NAȚIONALA SA NU AVEM ACEST PROIECT. Arunci ma întreb, pentru ce te-ai cocoțat in scaunul de la Primăria Capitalei ???? Doar sa ne umflați capul și pe de alta parte sa -i îngrășați pe acești @ Ziariști “ de la Antene, sa ne spună ce ?????
  Oricum la câte “ ai realizat “ dumneata un al doilea mandat nu-l veți mai pupa !!!!!!!!

 4. In interviul cu Florentin Pandele dansul a declarat ca doamna Gabriela Firea are probleme de sanatate și ca primăria București este in faliment. Ka atâtea paranghelii date dinn2016 de când PSD a pus laba și a numit-o la Primaria București , sa ma ierte doamna, o nepricepuți plus ca a sifonat peste 22 milioane de euro pe tot felul de televiziuni de casa a PSD, dar banii au fost dați de pomana la ce scor a obținut la europarlamentare.
  Poate ne spune acest politician care am înțeles ca este bolnav sau nu ar fi mai bine sa va dați DEMISIA ȘI SA NE LĂSAȚI IN PACE CA AȚI ADUS PRIMĂRIA IN FSLIMENT!!! V-a durut in Spit dacă are sau nu primăria bani sau pur și simplu NU AȚI ȘTIUT SA MANAGERIATI BANII PRIMĂRIEI PE ULTIMII TREI ANI( peste 4,5 miliarde de euro)!!!!

 5. Duduia Gabriela Firea a Confundat bugetul primăriei cu bugetul propriiu.!
  A plătit milioane la televiziunile lui Dan Voiculescu , sa-i țină pe salarii barosane pe indivizii aia care îmi fac greață. In fiecare seara sa prezintinacele emisiuni la care nu se uita nimeni înseamnă sa ai mult tupeu.!!!!
  Trebuie sa spună bucurestenilor cum a cheltuit banii bucurestenilor pe tot felul de paranghelii, care nu au avut niciun impact asupra orașului.!!! In loc sa se concentreze pe INVESTIȚII CU IMPACT A RISIPIT BANII DIN BUGET IN MOD IRESPONSABIL!!!
  Speram sa ne lase ca ne-a plictisit cu gogoșile ei de doua parale.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here