Surpriză: Gheorghe Falcă, nominalizat printre ardelenii anti-Orban, spune că liderul PNL nu trebuie să plece!

2
4173
Gheorghe Falcă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (53 de ani), vicepreședinte PNL și fost primar al Aradului, a declarat la Radio France Internationale (RFI) că Ludovic Orban nu trebuie să-și dea demisia, ci merită tratat „ca un om politic responsabil”.

Reacția lui Gheorghe Falcă vine după ce colegul său euriparlamentar Rareș Bogdan (46 de ani), prim-vicepreședintele PNL, și Robert Sighiartău (31 de ani), secretarul general al partidului, i-au cerut demisia președintelui Ludovic Orban (57 de ani).

Falcă a fost nominalizat chiar de Rareș Bogdan printre „reformatorii” care – alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău, Florin Roman și alții, inclusiv Rareș Bogdan – nu l-ar mai vrea pe Ludovic Orban la șefia PNL.

Gheorghe Falcă vine însă cu o surpriză! El spune că Ludovic Orban trebuie să rămână președintele particului până la Congres și estimează că scandalul din PNL se va încheia în câteva zile.

„Punctul de vedere al prim-vicepreședintelui PNL se va discuta, posibil, în interiorul partidului, dar niciodată în exteriorul partidului. (…) Eu cred că, în PNL, acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili și știm ce trebuie să facem în următorii ani”.

Vicepreședintele PNL consideră că Ludovic Orban ar trebui tratat „ca un politician responsabil”.

„Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă într-un moment greu pentru România, apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei. Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”.

În consecință, Gheorghe Falcă e de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-și dea demisia.

„Eu, personal, nu mi-aș dori… pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres, și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest. În cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne (…). Eu cred, că în acest moment, domnul Orban – împreună cu echipa PNL – are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

2 COMENTARII

  1. Astăzi e sărbătoare națională ,sau împlinit 665 de zile de când renumitul cântăreț la orgă in Bruxelles a eliminat pensiile speciale……în 30 de zilele!!!!!….. bă ce țară nerecunoscătoare cu elitele ei….
    PS…. asemănare cu Rareș Bogdan e pur întâmplătoare..!!!..

  2. ASTA SPUNE MULTE: Falcă este cunoscut ca fiind unul dintre foștii fruntași P.D.L.-iști, acum P.N.L.-iști, care (spre deosebire de alții, cum ar fi… Boc, de exemplu!)… NU prea ies din cuvântul (adică: VOINȚA!) președintelui Klaus Iohannis!!!

    Este CLAR, nuuuuuuuuuuuu?!!!
    (Ne referim, desigur, la ceea ce dorește Cotroceniul! În acest moment, cel puțin…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here