Klaus Iohannis trimite un trăsnet spre PSD și ALDE din ușa bisericii, sub ochii Patriarhului Daniel

0
20338
Klaus Iohannis a cuvântat sub privirile Patriarhului Daniel
La împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Klaus Iohannis a participat la un eveniment organizat de Patriarhie. Președintele n-a ratat ocazia de a trimite câteva săgeți spre guvernanții de azi, ridicoli în comparația cu cei din urmă cu 16 decenii.
* „Momentul istoric 1859 a fost posibil, așadar, pentru că elitele acelei perioade şi-au propus ţinte înalte, care să corespundă năzuințelor oamenilor. Iar pentru atingerea acestor obiective naționale au întărit legea, nu au slăbit-o, au construit instituții, nu au încurajat abuzul de putere”.
* „Când celebrăm prima Unire, să avem în memorie și abnegația cu care s-a purtat lupta pentru consolidarea unor autorităţi şi instituţii publice puternice și funcționale. Elitele perioadei au înțeles că, dincolo de frăția de limbă și de sânge, este nevoie de o statalitate pe model occidental, liberal, în care politica şi administraţia să urmărească întărirea economiei provinciilor româneşti, modernizarea agriculturii, construirea de noi căi de comunicații, deschiderea în toate domeniile spre Europa”.
* „Dacă suntem dezamăgiţi că Moldova nu a recuperat decalajul economic şi nu este legată printr-o infrastructură modernă de restul ţării, beneficiind în schimb la fiecare 24 Ianuarie de reînnoite promisiuni, atunci să dăm la o parte populismul şi să ne reîntoarcem la priorităţile oamenilor, aşa cum le-a urmărit cu energie, în scurta sa domnie, Alexandru Ioan Cuza”.
* „În 2019, destinul României nu mai poate fi separat de Uniunea Europeană ca proiect de pace, prosperitate, siguranță, echitate și coeziune pentru cetățenii săi”.
* „De 160 de ani, românii se apropie de valorile umaniste fundamentale ale Europei, prin edificarea unui stat al legii, al democrației și demnității umane, al libertății și egalității. Acest parcurs a fost marcat de viziune, dar şi de sacrificiu, de angajament, dar şi de jertfă”.
* „În vremuri grele, adevărații oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări și să acționeze în beneficiul cetățenilor”.

CITIŢI ŞI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here