„Sondajele sunt excesiv de favorabile PNL. De fapt, e înșelător. La vot se va produce prăbușirea după scenariul din 2000. Ciucă și Ciolacu sunt ca Mucea și Căcâcea”. Paleologu anticipează că liberalii vor avea soarta țărăniștilor

4
1355
După ce s-a debarasat de fostul președinte Orban, Iohannis a pus în loc, la conducerea PNL, oameni insuficient de pregătiți să facă față PSD-ului

PNL va avea în 2024 soarta pe care a avut-o PNȚ-CD în 2000, anticipează filosoful Theodor Paleologu, convins că actuala politică a liberalilor este absolut catastrofală, la fel ca și conducerea acestora. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, este absolut incoerent, mai dezarticulat în gândire și exprimare chiar și decât Marcel Ciolacu, spune Paleologu, care-i compară pe cei doi cu celebrele personaje de banc Mucea și Căcâcea. Poate deveni un joc de societate: care e mai inteligent dintre cei doi?, se amuză intelectualul.

Absolut nimic din ce înseamnă azi PNL nu mai prezintă un subiect demn de luat în serios, a spus Theodor Paleologu în emisiunea „Politica Zilei”, de la B1 TV. Schimbul dintre liberalii Lucian Bode și Florin Roman la vicepreședinția Camerei Deputaților a fost definit de profesor ca „o rocadă între plagiatori”.

Peștele se împute însă de la cap, iar Paleologu spune că „președintele Iohannis face foarte mult rău democrației pentru că nu participă la dezbateri, disprețuiește opinia publică, și exact asta vedem și acum. Această rocadă cumva golește de conținut democrația și e, cred eu, foarte grav”.

„Bode e o catastrofă pentru PNL și ei vor continua cu Bode, că nu sunt în stare să genereze altceva. Și, oricum, cine să fie în loc? Rareș Bogdan? Să fim serioși…”

O contraselecție sistematică la vârful PNL a făcut ca, în acest moment critic, la vârful partidului să nu mai existe nimeni capabil nici să realizeze catastrofa, nici să încerce o redresare. Toți liderii sunt dezastruoși, spune Paleologu: „Bode e o catastrofă pentru PNL și ei vor continua cu Bode, că nu sunt în stare să genereze altceva. Și, oricum, cine să fie în loc? Rareș Bogdan? Să fim serioși… Toată garnitura din fruntea PNL e jalnică, trage în jos. Nici cei care le poartă sâmbetele celorlalți… Cine? Gorghiu? Chiar nu văd… E rezultatul unei antiselecții care durează de ani de zile și atunci evident că te trezești la un moment dat cu o garnitură absolut catastrofală care nici nu mai poate genera schimbare. De aceea cred că PNL e pe tobogan și va merge în jos. Poate că la un moment dat se vor trezi, când se vor izbi cu capul de fundul piscinei și-și vor da seama că am avut dreptate să spun lucrurile astea de ani de zile, dar mai trece timp până atunci. În 2024 probabil o să se trezească”.

Anul viitor e foarte posibil să vedem pentru PNL repetarea scenariului cu PNȚ, anticipează istoricul și filosoful: „Cred că se va întâmpla ceva de genul scenariului din 2000, adică o prăbușire a PNL și, pe fondul prăbușirii PNL, o creștere a acestui partid demagogic numit AUR, dar demagogia e foarte bine reprezentată și de premierul Ciolacu. Sondajele cred că sunt excesiv de favorabile PNL-ului. A trecut pe locul 3, dar de fapt e înșelător pentru că, la vot, atunci se va produce prăbușirea (…). E o dinamică dezastruoasă pentru PNL”.

Liderii PSD și PNL în sine sunt niște glume proaste și merită să fie subiect de banc printre români, mai crede Paleologu: „Glumeam zilele trecute și vorbeam de jocul de societate «care e mai deștept dintre Ciucă și Ciolacu», că, mă rog, e un tandem comic, ca Farfuridi – Brânzovenescu, Lir și Tibișir, Pat și Patachon sau, nu știu, Mucea și Căcâcea. Care e mai deștept dintre ei? Stan sau Bran? Ei bine, Ciolacu e mai articulat, discursul lui Ciolacu măcar e articulat. Discursurile lui Ciucă n-au nici cap, nici coadă, sunt absolut jalnice”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

4 COMENTARII

  1. Eu am spus demult ca Bode va trage in jos PNL si asa este, dar aici nu e vorba neaparat de personajul Bode, ci de incapacitatea PNL de a se reforma. Ei continua sa mearga pe variante pierzatoare.

  2. Domnul Paleologu ii cunoaste bine pe pedelisti,caci a fost membru in pdl si oleaca primar la sectorul 2.Nu a fost rau,a spus pe sleau lucruri despre ei si nu le-a placut ,asa ca l-au matrasit in 2016,de a candidat ca independent la alegerile parlamentare din acel an.Bune caracterizari,dar se putea si mai devreme,acum bat alegerile la usa si se poate interpreta ca o pre campanie.Asa ca ,din precautie,poate ar trebui,stimati ziaristi,sa puneti totusi semnul P la astfel de articole,ca sa fiti corecti si sa va meritati titlul de ziaristi „liberi”.Se poate interpreta ca o promovare electorala,cand apar articole despre un fost politician unul dupa altul,asa cum este cazul dansului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here