Sondaj-cadou pentru Dragnea, în ziua Consiliului Naţional: PSD – 33%!!! Başca USR – 7%, Partidul Realitatea – 1%…

5
166

CURS continuă să scoată pe piaţă sondaje favorabile PSD, la scurt timp după ce apar alte măsurători credibile care confirmă ce ştie o lume-ntreagă: prăbuşirea accelerată în încrederea românilor a partidelor aflate la putere, PSD şi ALDE.

Astfel, potrivit ultimului sondaj CURS-Omnibus, apărut azi, PSD este cotat cu nu mai puţin 33%! Un procent-monstru, pe care nu-l cred nici măcar liderii PSD. Ex-ministrul Dezvoltării Paul Stănescu a declarat cu subiect şi predicat (vezi mai jos) că tocmai sondajele lor interne arată că PSD s-a prăbuşit sub 25%. Adică, la mai puţin de jumătate faţă de scorul rezultat în urma alegerilor din 2016, în doar doi ani! Un ritm pe care l-a parcurs doar CDR, între 1996 şi 2000, care nu i-a mai permis să depăşească pragul de 5% şi să intre în legislativul 2000-2004.

PSD a intrat în cădere liberă. Paul Stănescu recunoaşte: „Ne-am prăbuşit sub 25%!”

Mai mult, ultimul sondaj IMAS pentru luna noiembrie (o sursă dovedit credibilă în măsurătorile din ultimii ani), comandat de ziarul Adevărul, confirmă ce ştie tot românul, inclusiv votanţii tradiţionali ai PSD: partidul care controlează guvernarea actuală s-a prăbuşit complet: PSD – 24,9%. Totodată, IMAS dă cote rezonabile celorlalte partide, având în vedere uzura accelerată a guvernării: PNL – 23,3%, USR-14,8%, Mişcarea România Împreună-8,2%, PMP-2,1%.

Sondaj pe noiembrie: PSD sub 25%, PNL+USR+Cioloş peste 46%!

De asemenea, o constantă în măsurătorile CURS este nu doar să prezinte PSD mai frumos decât e, ci să arate „cât de slabă” e alternativa. Astfel, PNL e cotat în acest ultim sondaj dat azi publicităţii cu doar 20%, o cotă imposibil de acceptat pentru pricipalul partid al opoziţiei, care nu are cum să scadă pe fondul dezastrului guvernării, dimpotrivă. Dar mai dramatică faţă de IMAS este diferenţa notată în dreptul USR (7%, faţă de 14,8% – adică mai mult decât dublu!-, în sondajul IMAS din noiembrie) şi a formaţiunii lui Dacian Cioloş (5% la CURS, faţă de 8,2% în IMAS).

O altă manevră interesantă a CURS: listarea Partidului Realitatea, e drept cu doar 1%, dar faptul că apare alături de numele consacrate e un mare avantaj. Partidul Realitatea TV nu există decât atunci când îl promovează Cozmin Guşă şi Octavian Hoandră, altfel nimeni nu-l ia în serios, nu apare în măsurătorile credibile, nu are organizaţii, lideri, idei, proiecte. Foloseşte doar brandul Realităţii TV, televiziune al cărei public nu poate fi manipulat ca la „televiziunile roşii”.

Şi încă un detaliu interesant: PSD are azi Consiliul Naţional, for de conducere în care Liviu Dragnea trebuie să-i convingă pe liderii partidului de la centru şi din ţară că PSD nu stă chiar aşa de rău în încrederea românilor. Are deja sondajul CURS pe masă. Ghici, cine l-a plătit?

5 COMENTARII

  1. Dragi ziaristi,nu mai promovati in presa sondajele false date de PSD.La întâlnirile lui Dracnea cu presa puneti intrebari mai dure si nu va lăsați daca va ignora.Trebuie facut de ras si nu trebuie ajutat

  2. CURS a fost cumparat de la deputatul pesede de Brasov Radulescu , fost ministru si remaniat la inceputul anului , de iosca buble sotul lui denisa miron zisa si diana tuse deputata pesede fosta penele,penecetede si acum trompeta lui Flausatu pentru stiripesurse.pesede detine direct 3 Case de Manipulare CURS , AVANGARD , si SOCIOPOL , dar Flausatul NU face sandaje pentru uz intern cu nici una din ele doar pentru piata sa MANIPULEZE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here