La o lună de la plecarea americanilor, „McDonald’s-ul rusesc” a rămas fără cartofi prăjiți! Și nu o zi, două, ci „până la toamnă”!

0
1570

Unele restaurante din rețeaua „Gustos și atât”, care a înlocuit McDonald’s în Rusia, nu vor mai servi clienților cartofi prăjiți, pentru că au rămas fără materie primă. Conform presei ruse, citate de BBC, restaurantele duc lipsă de varietatea specifică de cartofi folosită la McDonald’s, ceea ce înseamnă că rușii vor fi nevoiți să aleagă un înlocuitor pentru cartofii de lângă celebrii burgeri.

Compania rusească transmite că se așteaptă să aibă din nou cartofi prăjiți disponibili, dar nu în curând, ci la toamnă.

McDonald’s și-a vândut restaurantele din Rusia unui oligarh local, iar mai multe foste restaurante s-au redeschis sub numele „Vkusno i Tochka”, adică „Gustos și atât”.

La o lună de la apariția „McDonald’s-ului pe stil rusesc”, însă, meniul pare tot mai mic. Cel mai probabil, „cartofii rustici”, o versiune mai subțire a cartofilor prăjiți clasici, vor lipsi și ei din meniu până la toamnă.

Într-o declarație dată agenției de presă ruse TASS, compania a motivat că în 2021 a fost o recoltă slabă de cartofi de tipul folosit la restaurante și că importul de pe alte piețe este imposibil.

Ministerul Agriculturii de la Moscova s-a grăbit să anunțe, însă, că țara nu duce lipsă de cartofi. „Piața rusească este aprovizionată cât se poate de bine cu cartofi, inclusiv cu cartofi procesați. Pe lângă asta, producția din noua recoltă continuă să intre pe piață, ceea ce elimină posibilitatea vreunei deficiențe”, au transmis oficialii ruși.

Timp de 32 de ani, rușii s-au obișnuit cu McDonald’s

Rețeaua McDonald‘s și-a întrerupt temporar activitatea în peima parte a lunii martie, la mai puțin de două săptămâni de la prima zi a invaziei rusești în Ucraina.

Ulterior, compania americană a anunțat că iese de pe piața rusească, din cauza crizei umanitare provocate de această țară prin războiul pornit împotriva Ucrainei.

Americanii au anunțat, de asemenea, că Alexander Govor, care se ocupa de operarea a 25 de restaurante McDonald‘s în Siberia, va prelua întreaga rețea de pe teritoriul Rusiei. Conform aranjamentelui stabilit, McDonald’s își păstrează marca înregistrată în Rusia și are opțiunea de a-și răscumpăra restaurantele pe parcursul următorilor 15 ani, dacă situația se va normaliza.

McDonald‘s a funcționat în Rusia vreme de 32 de ani. Primul restaurant s-a deschis în ianuarie 1990, la Moscova, un moment-cheie în deschiderea economiei Uniunii Sovietice, cu aproape doi ani înainte de destrămarea „imperiului răului” (moment istoric plasat în decembrie 1991).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* VIDEO. Deputat din partidul lui Putin: „Din păcate, nu putem alege premierul britanic așa cum l-am ales pe Trump în SUA”

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Putin pregătește o nouă armată de invazie: sunt mobilizați forțat bărbații din abia cuceritele Severodonețk și Lisiceansk, iar în Rusia se oferă 3.800 de euro/lună pentru tanchiștii voluntari

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

* Colaps economic al Rusiei: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Kiril, patriarhul KGB cu avere de 4 miliarde de dolari, într-o țară unde preoții au salarii de 450 de dolari. Biserica Rusă face bișniță cu țigări, alcool, pietre prețioase, funcționează ca un clan mafiot și exportă intoleranță

* Cine este Tetsuya Yamagami, asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe. Motivul crimei pare religios: politicianul ar fi promovat o sectă căreia mama criminalului i-a donat bunurile familiei

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Arșinel și deputatul Roman rămân fără certificatele de revoluționar! Actorul nu și-a pus viața în pericol, AUR-istul era comandantul unui batalion al forțelor de represiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here