Patru cazuri de trădare. Trista soartă a ucrainenilor trecuți în tabăra lui Putin: lichidați, concediați sau arestați pentru corupție

0
3862

Privind înapoi, mulți trădători ucraineni care au trecut în tabăra teroristului Vladimir Putin încă din 2014 n-au câștigat mai nimic. Dimpotrivă, după o perioadă de așa-zisă „euforie”, când au apucat să se bucure de funcții și de foloasele materiale, a urmat dezastrul. Oportuniștii au plătit cu vârf și îndesat pentru că și-au trădat țara: executați, răniți grav, dați afară sau arestați.

Site-ul ucrainean Obozrevatel.com prezintă patru cazuri sugestive: comandantul Artem Antipov, colonelul Mihailo Moskvin, secretarul Eduard Basurin și consilierul Iuri Buhman.

Obozrevatel.com: „Ceea ce se întâmplă acum cu trădătorii Ucrainei, care au luat partea Rusiei în timpul războiului, a arătat clar: soarta lor este de neinvidiat, iar pentru mulți viața este și scurtă. Unii sunt în spatele gratiilor. În plus, au fost arestați de propriii lor oameni, iar alții au fost deja trimiși pe cealaltă lume”.

Trădătorul Artem Antipov – fost militar în Forțele Navale

 • A fost angajat în Marina ucraineană chiar înainte de anexarea Crimeei de către Rusia teroristă.
 • Provenea din orașul Horlivka (regiunea Donețk), aflat sub ocupație.
 • Și-a satisfăcut serviciul militar în cadrul Forțelor Navale ale Ucrainei, la unitatea militară A2272, apoi a semnat un contract.
 • A făcut parte din forțele de menținere a păcii în Kosovo, primind chiar și o medalie din partea NATO.
 • În 2014, Antipov a schimbat brusc macazul. S-a înrolat în batalionul „Kalmius” – unitate tactică a forțelor terestre ruse care făcuse parte din așa-zisa „Miliție Populară” a autointitulatei Republici Populare Donețk (DNR) – și s-a dus să lupte împotriva Ucrainei în calitate de comandant al unui echipaj de sisteme de lansare multiplă de rachete BM-21 Grad.
 • După începerea invaziei ruse pe scară largă, trădătorul ucrainean a participat activ la asaltul putinist asupra combinatului Azovstal, luptând împotriva propriilor compatrioți.
 • Prețul trădării a fost unul crunt pentru Antipov. De curând, el a fost eliminat de trupele lui Zelenski lângă orașul Vuhledar (regiunea Donețk).

Trădătorul Mihailo Moskvin – fost angajat în Ministerul Afacerilor Interne

 • A lucrat în departamentul orașului Makiivka (regiunea Donețk) din Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne.
 • Ucraina i-a oferit gradul de colonel în poliție. Cu toate astea, Moskvin și-a trădat țara în 2014 și s-a alăturat milițiilor din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR).
 • După debutul „operațiunii speciale” lansate de Kremlin, ofițerul s-a mutat în orașul ocupat Mariupol. A primit postul de șef al departamentului orășenesc de poliție.
 • S-a implicat în organizarea și crearea taberelor de filtrare de sorginte nazistă din jurul Mariupolului. A comis numeroase abuzuri asupra localnicilor. Pe mulți i-a arestat și torturat. Una dintre camerele de tortură fusese amplasată chiar în clădirea sediului de poliție.
 • Pe 27 martie 2023, partizanii ucraineni i-au aruncat în aer mașina în Mariupol. Trădătorul a supraviețuit, dar se află în stare gravă într-un spital din oraș.
 • Și fiul său, Mihailo, a jurat credință invadatorilor ruși, după ce a servit anterior în trupele ucrainene ale Ministerului de Interne. S-a înrolat în brigada „Kalmius”.

Trădătorul Eduard Basurin – fost director al unei companii de filme

 • Este de loc din Donețk, unde a absolvit Școala Militaro-Politică Superioară în 1987. Apoi a servit în armata sovietică și cea rusă în orașul Kungur (regiunea Perm).
 • A demisionat în 1997 și s-a întors în Donețk. Acolo i s-a oferit postul de director al unei companii de filme. A activat în această funcție în perioada 1997-2002.
 • Între 2006-2010 a lucrat într-o companie care se ocupa cu producția de produse din PVC.
 • În iulie 2014, Basurin s-a înrolat în unitatea specială a batalionului „Kalmius”. Iar în toamna acelui an, el a devenit, cu aprobarea Consiliului Popular al Republicii Populare Donețk, comandant adjunct al corpului Ministerului Apărării al autoproclamatei Republici DNR.
 • Din 14 ianuarie 2015 până în 18 februarie 2023, trădătorul a fost secretar de presă al comandamentului militar al republicii. El era cel care anunța la conferințele de presă informații despre ostilitățile din DNR. Superiorii săi l-au demis din funcție după 8 ani de „activitate”.
 • Din 2015, Basurin a fost inclus pe listele de sancțiuni ale UE.

Trădătorul Iuri Buhman – consilier al ministrului Afacerilor Interne al DNR

 • Și-a schimbat jurământul în 2014, când a ales să colaboreze cu invadatorii ruși.
 • A primit postul de consilier al ministrului Afacerilor Interne al DNR.
 • După 9 ani de „domnie”, și-a primit răsplata: a fost arestat chiar de „compatrioții” săi ruși pentru luare de mită.
 • FSB l-a reținut în zona ocupată a regiunii Donețk în timp ce primea o șpagă consistentă de 200.000 de dolari.
 • Consilierul trădător se oferise să restituie unui proprietar un lot mare de mașini agricole confiscate de Direcția pentru Combaterea Crimei Organizate.
 • Buhman va fi judecat după legile rusești. El riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu executare pentru fraudă la scară deosebit de mare comisă de un grup organizat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Coaliția PSD-PNL readuce în forță Ordonanța 13 a lui Dragnea, cu prag și mai ridicat, de 250.000 de lei, pentru iertarea abuzului în serviciu

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Liberală din preajma lui Rareș Bogdan, atacuri violente la UE și propagandă rusească delirantă. „De ce nu mai sunt bani de pensii? Că se fac politici de diminuare a populației? Că se aruncă banii în farma și armament?”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Șoșoacă, scelerată: „Am devenit ținta numărul 1 a criminalilor ucraineni. Vor să mă elimine fizic”. Putinista a fost declarată „amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei și supusă unui regim de sancțiuni

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.