vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsȘmecheria prin care Ciolacu încearcă să-i fraierească pe americani, ca să scăpăm...

Șmecheria prin care Ciolacu încearcă să-i fraierească pe americani, ca să scăpăm de vize: polițiștii și magistrații sunt obligați să depună cereri, pentru a scădea rata refuzurilor

-

Premierul Marcel Ciolacu a pus la punct o șmecherie cu care crede că va reuși să ducă de nas Departamentul de Stat al SUA, pentru a ridica mai repede vizele pentru români și a putea folosi acest succes în campania electorală. Conform Presshub.ro, șeful Guvernului a dat ordin ca polițiștii și magistrații să depună în masă cereri de viză la Ambasada Americii, sperând ca astfel rata de respingere să scadă sub baremul minim.

Lipsit de realizări, cu o economie în picaj, inflație în creștere și o populație profund nemulțumită, Ciolacu se zbate să găsească soluții pentru a prezenta realizări. Ambiția șefului PSD este să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, iar ridicarea vizelor pentru SUA ar putea fi ambalată de televiziunile cumpărate cu bani publici sub forma unui succes strălucitor.

Semnalul că se întâmplă ceva a apărut pe 2 februarie. La momentul respectiv, Ciolacu s-a pozat la Ambasada SUA și a scris: „M-am alăturat românilor care, în aceste zile, își iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenționează să călătorească în următoarea perioadă. Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3% pentru a îndeplini astfel condițiile eliminării vizelor pentru Statele Unite ale Americii”.

Șeful Guvernului n-avea de gând să plece în SUA, făcuse cererea doar cu scopul menționat în postare. În spatele acestui exercițiu de PR stau lucruri mai profunde. Coaliția PSD-PNL a considerat că românii care activează în Poliție și Justiție au șanse mai mari să fie acceptați la programul Visa Waiver, așa că angajații la stat din aceste domenii au primit ordin să se încoloneze și să-și depună dosarele.

- Advertisement -

Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul“ a dezvăluit că se fac presiuni asupra angajaților de la Interne să-și depună dosarele, deși oamenii n-au în plan să călătorească în SUA.

Pe Facebook a fost publicat mesajul președintelui acestui sindicat, Emil Păscuț, care spune că se gândește să scrie la Ambasada SUA, să avertizeze că niște oameni care au salarii de 3.200 de lei pe lună sunt puși să-și ia vize pentru o călătorie unde doar biletele de avion ajung la 1.000 de euro (5.000 de lei).

- Advertisement -

Mai jos, postarea președintelui de la sindicatul „Diamantul“.

„Turbarea asta, hăituirea polițiștilor de către șefime să-și facă urgent vize pentru SUA, mi se pare absolut grețoasă”

„Turbarea asta, hăituirea polițiștilor de către șefime să-și facă urgent vize pentru SUA, mi se pare absolut grețoasă.

Ne întoarcem în timp, pe vremea brigadierilor la Canal.

Făcea Ceaușescu o vizită undeva și aduceau slugile copaci și flori, pui în galantare, sute și mii de aplaudaci cu stegulețe, să pară totul frumos și roz, ca în grădina Edenului.

Iar după plecare, scena se ridica, tot ce era pozitiv dispărea. Străzile redeveneau cenușii și triste, cu oameni care încercau să supraviețuiască fără să fie luați la ochi de partid și Securitate.

Sunt agenți de poliție care, fără normă de hrană și echipament, iau 3.200 de lei în mână. Care iau compensație de chirie sub 300 de lei.

Când vreodată ajung oamenii ăștia în SUA dacă doar biletul e 1.000 de euro dus-întors?

Asta e grija polițiștilor, viza de SUA?

Mai că-mi vine să le scriu ăstora, la Ambasada SUA, să-i întreb dacă ei au aflat că polițiștii români sunt hăituiți să raporteze că și-au făcut vize de SUA. Și dacă știu cât are salariu un polițist român.

Băi, când nu e coloană vertebrală, e vai de spate și genunchi!

Emil Păscuț

P. S. Oare de ce nu o fi dat Ciolacu și 3.000 de euro pentru fiecare polițist care-și ia viza la ordin? Voucher de turism în SUA. Că dacă tot îți iei viza la ordin (că cică e interesul superior al statului în joc), să primești măcar și gologani de o plimbare. Așa era corect. Și atunci cred că mergeau toți polițiștii, încolonați și veseli, să-și facă vize de America. Și cotropeam America mai ceva ca conquistadorii. Mergeau și pensionarii, cu SCMD și Dogaru în frunte. Toți mergeam! De câte ori era nevoie, în interesul statului. Eu aș fi mers și de cinci ori pe an, pentru România, Ciolacu și partid. Cu o escală în Cuba!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -