Sindicalistul PSD-ist Vasile Petrariu, audiat la Poliție în dosarul penal care-i vizează pe instigatorii grevei ilegale de la STB

0
2100
Lăcătușul Vasile Petrariu, liderul PSD-ist al sindicatului STB, își etalează dinții de aur

PSD-istul Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, a fost audiat marți la Poliția Transporturi în dosarul penal care-i vizează pe instigatorii grevei ilegale care a blocat transportul în comun din București, relatează G4Media.ro. Greva a avut loc de joi, 20 ianuarie, până luni, 24 ianuarie. Alți suspecți au fost deja audiați deja în weekend.

Greva n-a fost asumată de nimeni, pretinzându-se că ar fi “spontană”, dar lucrătorii STB au confirmat că se știa de mai multă vreme de această acțiune, fiind planificată din timp.
Vineri, 21 ianuarie, Tribunalul București a dispus reluarea de îndată a lucrului, dar Vasile Petrariu și oamenii din jurul său au instigat la continuarea grevei. Din acel moment, s-a încălcat legea prin sfidarea sentințelor judecătorești.

Numeroși angajați care au vrut să revină la treabă au fost intimidați și amenințați de oamenii lui Petrariu.

Lăcătuș de profesie, liderul sindicatului STB este în același timp membru PSD și consilier în Consiliul General al Municipiului București. Petrariu, care în 2020 a făcut campanie electorală pentru Gabriela Firea în rândurile angajaților companiei municipale, n-a fost repudiat, în ultimele zile, nici de fosta primăriță (șefa organizației PSD București), nici de partid.

Greva de la STB a detonat la câteva zile după ce s-a aflat că un audit intern scosese în evidență furturi uriașe și sistematice de combustibili (peste 220 de tone de motorină în 2021) și contracte dubioase cu firme de apartament pentru piesele de schimb. Surse spun că de aceste povești n-ar fi străini Petrariu și oamenii săi.

Sindicaliștii intrați în grevă au cerut demiterea sau demisia directorului general Adrian Criț (PNL), cel care comandase auditul intern.

Marți dimineața, lucrul s-a reluat fără ca această cerere a greviștilor să fie satisfăcută. Adrian Criț a rămas în funcție, iar ancheta privind furtișagurile din STB continuă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

* AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Idei de AUR: deputatul Ciubuc cere să săpăm „urgent” la granița de est „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, să minăm podurile și să atacăm Ucraina!

* George Simion culege ce a semănat: a fost împroșcat cu cerneală pe față la Iași. Ultrașii AUR l-au agresat pe tânărul care le-a atacat „Conducătorul”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Șeful ANRE, PSD-istul Dumitru Chiriță, și-a angajat în instituție toate neamurile. În Republica Dominicană nu le-a dus chiar pe toate…

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

* Eliminare dureroasă a Simonei Halep, în „optimi”, la Australian Open. Și Sorana Cîrstea a pierdut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here