VIDEO. Simona Halep s-a trezit, din vacanță, direct într-un thriller. Setul decisiv: de la 4-0 la 4-5, apoi 7-6

0
1620

Vacanța de după triumful de la Wimbledon a scos-o din ritm pe Simona Halep, care a trecut prin emoții teribile pentru a debuta cu victorie în circuitul american. În cele din urmă, românca a reușit să se califice în turul 3 al turneului de la Toronto, dar fost foarte aproape de o eliminare prematură.

Simona Halep (nr. 4 WTA) – Jennifer Brady (SUA, 76) 4-6, 7-5, 7-6. Scorul în sine vorbește despre dramatismul acestui meci, dar în spatele lui se află o poveste.

Aflată la primul meci după finala de la Wimbledon, din urmă cu 25 de zile (istoricul 6-2, 6-2 cu Serena Williams), Simona a intrat greu în meciul cu o altă americancă, Jennifer Brady, mult mai slab cotată. S-a ajuns rapid la 0-3, iar setul s-a încheiat cu 4-6. Din acel moment, românca nu mai avea loc de întors: trebuia să câștige două seturi la rând.

Setul 2 a început cu Simona la cârmă, a fost 2-0, dar până la urmă tot s-a intrat în prelungiri: 5-5, apoi 7-5 printr-o mobilizare de mare campioană a româncei.

Setul decisiv a fost demență totală. Halep a defilat până la 4-0, Brady părea prăbușită definitiv, dar a urmat una dintre acele căderi abisale ale Simonei: a pierdut cinci ghemuri la rând, ajungând la 4-5!

Din fericire, românca a oprit prăbușirea la timp. Momentul periculos a fost la 4-5 și 15-30, într-o perioadă în care serviciul nu prea îi funcționa. Simona a închis totuși ghemul, iar apoi a reușit și un break: 6-5 și urma la serviciu.

Dar meciul era destinat unui suspans suplimentar. Brady și-a luat break-ul înapoi, s-a făcut 6-6, urmând va învingătoarea să fie decisă în tie-break. Foarte riscant pentru campioana de la Wimbledon!

Simona s-a mobilizat însă foarte bine și a controlat tie-break-ul, pe care l-a câștigat cu 7-5, fructificând a doua minge de meci.

În turul 3, Simona o va întâlni pe rusoaica Svetlana Kuznețova (34 de ani, locul 198 mondial), surprinzătoarea învingătoare a croatei Donna Vekici (locul 24), care în primul tur o eliminase pe americanca Madison Keys (locul 17). Kuznețova a fost o jucătoare de top, în 2008 a fost chiar pe locul 2 în lume, dar în ultimul an s-a prăbușit până la limita ieșirii din Top 200.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* La 55 km de Caracal, un dezaxat era să scoată Craiova din Europa. Arbitrul a fost doborât sub bombardamentul peluzei

Finală epică la Wimbledon: Djokovici – Federer 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12. Sârbul triumfă prin trei tie-break-uri, deși la ghemuri a fost 36-32 pentru elvețian!

Simona Halep, ai lacrimile mele!

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

LIVE: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Victorie magnifică la Wimbledon!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here