La 55 km de Caracal, un dezaxat era să scoată Craiova din Europa. Arbitrul a fost doborât sub bombardamentul peluzei

0
6932
Așa pățit-a Arnold Hunter...

Dintre cele patu echipe românești înscrise în cupele europene la fotbal, toate ajunse în turul 2 preliminar, trei s-au calificat în turul 3. Dar toate meciurile-retur au avut istorii tumultuoase.

România s-a prezentat la start cu patru echipe: una în Liga Campionilor (CFR Cluj) și trei în Liga Europa (FCSB, Viitorul Constanța și Universitatea Craiova). Vom trece în revistă cele patru fronturi în ordinea descrescătoare a spectaculozității lor.

Craiova: zero infinit, final horror și magicul Pigliacelli

U Craiova – Honved Budapesta 0-0 (în tur: 0-0), 3-1 la penalty-uri

Dubla Universitatea Craiova – Honved Budapesta ar fi fost cap de afiș în urmă cu vreo 35 de ani. Acum a fost „duelul șchiopilor”. 0-0 în tur, la Budapesta. 0-0 și în retur, la Craiova. 0-0 și în prelungiri. Secetă totală la capitolul goluri.

Și vine minutul 118. Nervozitate mare în careul maghiar. Lovituri, îmbrânceli, bătaie generală. Meleul se rostogolește până în spatele porții, aproape de peluza amenințătoare. Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter vine să facă ordine. O petardă îi explodează în apropiere, o brichetă îi zboară pe la ureche. Arbitrul cade pe gazon, nu mai poate relua meciul. Suspans: se mai joacă sau nu? Dacă nu, atunci va fi 0-3 la „masa verde” și Craiova e out din Europa. Se parlamentează, se dau telefoane.

După o jumătate de oră, meciul se reia pentru ultimele două minute. Fără arbitrul Hunter, care e groggy. Locul său e luat de arbitrul de rezervă, nord-irlandez și el.

0-0 definitiv. Penalty-uri. O nouă poveste rară. Ungurii ratează trei penalty-uri din patru. De fapt, le apără Pigliacelli, italianul din poarta Craiovei. Și Craiova se califică deși n-a tras de trei ori (Ioniță, Fortes, Cicâldău), n-a fost nevoie de mai mult. 3-1 la penalty-uri – asta e de povestit.

Săptămâna viitoare, în turul 3, va fi o nouă poveste: AEK Atena. Dar până atunci, să vedem pedeapsa pentru nebunia din seara asta. Un cretin era să scoată Craiova din Europa. Un cretin, o petardă și o brichetă, la 55 de kilometri de Caracal, capitala mondială a dezaxării din inima verii…

FCSB: spitalul de nebuni

FCSB – Alashkert 2-3 (în tur: 3-0)

După 3-0 în Caucaz, returul cu armenii părea o distracție. În minutul 10, penalty Tănase, 1-0. Distracție!!! Minutul 45 1-3! Doi brazilieni dau trei goluri, iar armenii mai au nevoie de un gol să se califice.

Pauză. Nervi. Urletul lui Becali, care nu mai înțelege nimic. Sau înțelege că Domnul Nostru Iisus Hristos nu mai vrea să joace la Steaua… pardon, la FCSB. Pupă trei icoane și Florinel Coman, în minutul 59, dă golul izbăvitor.

FCSB s-a calificat, dar spectacolul abia acum începe. Becali numește vreo patru jucători care nu mai au ce căuta la FCSB. Bogdan Andone își anunță demisia și spune că patronul ține morțiș să facă echipa.

Pentru FCSB urmează cehii de la Mlada Boleslav. Până atunci, va găsi Becali un antrenor. Sau va sta el pe bancă, doar le știe pe toate…

Viitorul lui Hagi: acea nenorocită repriză de handbal…

Viitorul Constanța – Gent 2-1 (în tur: 3-6)

Hagi a obținut o victorie de palmares, și-a mai îmbunătățit și coeficientul european, dar a fost eliminat la prima strigare. Pierduse totul în prima repriză din Belgia, acel 1-5 năucitor. Sau 1-6 în minutul 51. Parcă se juca handbal, nu fotbal: se marca aproape la fiecare atac.

Și astăzi a fost bilanț prost la pauză: 0-1. Viitorul a câștigat repriza a doua și acasă, ca și în deplasare. Dar degeaba… Scorul general rânjește ca o glumă proastă: 5-7.

CFR Cluj: ambiția lui Dan Petrescu

Maccabi Tel Aviv – CFR Cluj 2-2 (în tur: 0-1)

În minutul 15, israelienii anulaseră victoria din tur a clujenilor. Trei minute mai târziu, Culio a repus lucrurile în ordine. Campioana României e în turul 3, unde-o așteaptă scoțienii de la Celtic Glasgow.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Finală epică la Wimbledon: Djokovici – Federer 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12. Sârbul triumfă prin trei tie-break-uri, deși la ghemuri a fost 36-32 pentru elvețian!

Simona Halep, ai lacrimile mele!

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

* LIVE: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Victorie magnifică la Wimbledon!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here