luni, martie 4, 2024
AcasăNewsVoiculescu îi face cu ochiul lui Iohannis. Preşedintele e chemat "să rupă...

Voiculescu îi face cu ochiul lui Iohannis. Preşedintele e chemat „să rupă ritmul”: nici cu PNL, nici cu PSD!

-

După o lungă perioadă de tăcere, în care şi-a „lins rănile” pe care i le-au provocat alegerile pierdute de PSD anul trecut, Dan Voiculescu a ieşit din „bârlog”. Într-o postare pe blogul personal, cel poreclit „Varanul” sau „Felix” aruncă „şopârle” mediatice spre Palatul Cotroceni.

Dan Voiculescu îi sugerează lui Iohannis să nu desemneze un candidat pentru funcţia de premier nici de la PNL, nici de la PSD, ci să aleagă „o a treia cale”. Ce-ar presupune aşa ceva, Voiculescu nu mai spune.

Dar ştiind că mereu a jucat rolul de „balama” la putere, între PSD şi creaţiile sale politice minuscule, din care a avut însă de câştigat mereu, Dan Voiculescu vrea să-şi bage iar „coada”. Ce ar oferi la schimb? Ce a oferit dintotdeauna când a primit ceva gras: trustul său de presă, cu vârf de lance Antena 3.

- Advertisement -

Bombardat cu bani în vremea lui Dragnea şi Dăncilă, trustul lui Voiculescu este acum în pericol să rămână multă vreme pe dinafara banului venit pe filieră politică – o situaţie care va şubrezi afacerile media ale mogulului. Salvarea poate veni tot de la guvernare, dar cu Iohannis şi PNL la butoane nicio şansă ca afacerile lui Voiculescu să „sugă” bani grei. 

Mai mult, iminenta pierdere a Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea, fosta sa angajată, va văduvi şi mai mult televiziunile trustului de finanţare serioasă venită prin pixul bugetar.

Mirosind că vin vremuri grele, Voiculescu face cu ochiul spre Palatul Cotroceni, scriind mesaje aparent echilibrate şi bine intenţionate,  dar care sunt în realitate invitaţii la bătut palma pe sub masă în stil şulfesc, PSD-ist.

Afirmaţiile lui Dan Voiculescu pe blog

 • „După adoptarea moțiunii de cenzură depusă de PSD și declarația ulterioară a Președintelui Iohannis (că va susține tot un guvern liberal) România pare să se îndrepte, din nou, către un blocaj instituțional”
 • „Foarte probabil, Președintele nu va accepta propunerea PSD, în timp ce majoritatea nou creată va respinge o revenire la guvernul Orban”
 • „Iar pentru că atât Constituția cât și Regulamentele parlamentare permit spații de manevră, ambele tabere par să pregătească un război de uzură care afectează societatea românească în ansamblu. Din fericire, pe lângă cele două variante menționate anterior (dezbătute redundant în ultimele ore) mai există și o a treia cale: o rupere de ritm, o soluție guvernamentală pe care nici PSD, nici PNL nu o pot respinge”
 • „Pe lângă beneficiile evidente pentru imaginea și stabilitatea României, o astfel de soluție ar fi ușor de acceptat și de către PNL (care ar avea ocazia să îndepărteze rapid balastul imaginii negative create de măsuri controversate precum cele 25 de Ordonanțe de urgență adoptate noaptea, unele dintre ele fără avizele necesare) și de către PSD (care înțelege că, după rezultatele înregistrate la alegerile prezidențiale și europarlamentare, guvernarea i-ar fi, în acest moment, mult prea greu de administrat)”
 • „Foarte curând vom afla dacă rămânem în obișnuita noastră gherilă politică sau, printr-o intervenție prezidențială neanticipată de analiști, (dar absolut posibilă și legitimă cu anvergura celui de al doilea mandat obținut cu 70%), vom avea o formulă guvernamentală cu adevărat funcțională”
 • „Cum se scrie istoria? Cu ruperi de ritm”
- Advertisement -

15 COMENTARII

 1. Constituția României 2004:

  Dacă Alianța PNL+USR+PMP+UDMR nu are 233 voturi nu poate fi propusă de sasul Klaus Iohannis pentru nou guvern.

  Deci, Remus Pricopie de la PSD are 233 voturi, va fi învestit premier de stânga și prima lege adoptată este creșterea alocațiilor la copii de la 150 lei la 300 lei.

  Altfel, voi arunca masonii pe foc, nefiind obligat să-i plătesc cu dolari americani. Nu scrie în Constituția.Americană că masonii au drept să fie după George Washington 4 July 1776. CIA Berlin?

  Mithrandir Dumnezeu

 2. Noul guvern al coloniei sovietice Romania:

  Gadeabadea -prim ministrel
  Fireavranceanupandele- ministrul apararii de diavol si moastelor reunite
  Dan Voiculescu – Ministru de finante fine, Justitie de partid si relatii cu KGB
  Dragneavalcov- Ministru penitenciar si al pescuitului de balta
  Nastase-ministru pe oua si thermopan, mare sfetnic senil
  Pontanaumsovandronic- ministrul sporturilor de toamna, al santajului si al autostrazilor de vis
  Iliescu- ministru de pompe, pompe funebre si al alfabetului chirilic
  Grapini- ministrul culturii de varza acra si al analfabetilor reuniti
  Dorneanupizniceru- ambasador plenimpotentiar la Moscova

 3. in politica romaneasca mereu au fost din astea dar acum sper din tot sufletul ca palatul cotroceni sa ajunga la un numitor comun cu opozitia si sa faca ceva bun pentru tara asta nu sa se certe.

 4. daca analizam dupa realizarile sau asa zisele realizari facute de orban cred ca cel mai bine este ca sa plece si sa vina altcineva mult mai capabil sa faca reforme bune si eficiente pentru romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -