„Sifonarea” protocolului secret din curtea Adinei Florea va fi anchetată de… Adina Florea! Protocolul a fost găsit de Vâlcov „în fața ușii”. În spatele ușii și-a început ascensiunea Adina Florea

0
7320
Adina Florea, procurorul de caz din dosarul Kovesi

DIICOT a declinat spre Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), din cadrul Parchetului General, dosarul în care este anchetat modul în care Darius Valcov „a găsit în fața ușii”  protocolului secret semnat în 2016 de Parchetul General cu SRI.

Este vorba de un dosar deschis la sesizarea SRI, pentru infracțiunea de divulgare a informațiilor secrete de stat. La dosar a fost atașată și o altă anchetă, începută de Parchetul General, privind infracțiunea de neglijență în păstrarea informațiilor secrete de stat.

Potrivit surselor citate de ziare.com, în această anchetă este vizată Adina Florea, care în prezent ocupă funcția de procuror-adjunct interimar la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Adică, exact la secția care se va ocupa de investigarea cazului!

Într-un alt caz, care are legatură cu acesta, procurorii au clasat acuzațiile la adresa Nicoletei Ichim, prim-procuror la Parchetul Curții de Apel (PCA) Constanța, după ce femeia a recunoscut că a fotocopiat protocolul la solicitarea șefei sale, Adina Florea.

Informații care o incriminează pe Adina Florea

1. Protocolul secret a dispărut de la Parchetul condus de Adina Florea, care răspundea și de structura de securitate a acestor documente.
2.  Un procuror de la același Parchet a recunoscut că a fotocopiat protocolul la solicitarea șefei sale, Adina Florea.
3. Protocolul secret a fost publicat pe Facebook de mega-penalul Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă și prieten cu Liviu Dragnea. Vâlcov spune că a găsit doumentul „în fața ușii”.
4. Adina Florea a devenit brusc favorita lui Tudorel Toader pentru șefia DNA.
5. Pentru că n-a reușit s-o impună la DNA, Tudorel Toader a influențat numirea ei ca procuror-șef adjunct la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), nou-înființată la insistențele aceluiași Tudorel Toader.
6. Obligat de noua lege, DIICOT a trimis dosarul la SIIJ, adică la secția condusă de Adina Florea.
7. Adina Florea este fiica unui consilier județean PSD din Constanța, iar în aparițiile sale publice se comportă ca un politruc, nu ca un magistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here