marți, aprilie 16, 2024
AcasăLumeaSemnale insistente date Rusiei de Ciolacu. Premierul s-a întâlnit iar cu Ion...

Semnale insistente date Rusiei de Ciolacu. Premierul s-a întâlnit iar cu Ion Ceban, omul Moscovei care e pregătit drept contracandidat pentru pro-europeana Maia Sandu

-

Jocul dublu al actualei guvernări de la București continuă: premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit din nou cu Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, pentru a discuta „proiectele comune“ ale Republicii Moldova cu România. În realitate, Ion Ceban e pregătit de Rusia – și, după cum arată evidențele, de actuala putere de din România – să candideze contra pro-europenei Maia Sandu la alegerile prezidențiale din toamnă.

Foarte interesant este că partea română a păstrat tăcerea asupra acestui eveniment dubios. Marcel Ciolacu n-a pomenit nimic pe contul său de Facebook. Nici site-ul Guvernului României n-a scris nimic și n-a publicat vreo fotografie. Practic, din punctul de vedere oficial al PSD și al Guvernului, această întâlnire n-a existat!

În schimb, Ion Ceban – aflat într-o intensă campanie electorală în Moldova – a postar rapid pe contul oficial al Primăriei Chișinău o poză de la întâlnirea cu șeful PSD: „Astăzi am avut o întrevedere cu premierul României, Marcel Ciolacu. Am discutat mai multe subiecte, printre care, prioritar, despre proiectele realizate în comun atât în Chișinău, cât și în Republica Moldova. În ultimii ani, împreună cu colegii din România, am reușit să implementăm mai multe proiecte frumoase în diverse domenii, cum ar fi infrastructură, cultură, educație, dar și altele. I-am mulțumit în numele cetățenilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, inclusiv în parcursul nostru de integrare europeană”.

- Advertisement -

Ion Ceban, speranța Moscovei și a anti-europenilor din Moldova, e sprijinit fățiș și de Puterea de la București, care n-o suportă pe Maia Sandu

Ion Ceban este speranța Moscovei și a anti-europenilor din Moldova, după ce Maia Sandu a plasat ferm țara, în ultimii patru ani, pe direcția Uniunii Europene. Acest lucru e cunoscut de absolut toată lumea și este exclus ca Iohannis, Ciolacu, Ciucă ori șefii serviciilor secrete de la București să nu fie informați pe această temă. În urmă cu ceva timp, Maia Sandu spunea deschis: „Acest cetățean (Ion Ceban – n. red.) în mod deschis a lucrat împotriva integrării europene. Noi știm că Federația Rusă, în special Kremlinul, știe să își ramburseze investițiile”.

Președinta cu Master în politici publice la Universitatea Harvard din SUA le stă însă în gât nu doar oamenilor Rusiei, dar și actualilor guvernanți de la București. Președintele Iohannis nutrește o profundă antipatie față de omoloaga sa de la Chișinău, care-l eclipsează la toate capitolele. Ciolacu, personaj cu studii absolut dubioase, facultate făcută la o universitate privată neacreditată, care și-a început studiile pentru Master înainte să-și ia licența (lucru imposibil legal), îi este la fel de ostil Maiei Sandu. El a dat semnale insistente în ultimii doi ai că îl sprijină pe omul Rusiei în Moldova, Ion Ceban, întâlnindu-se în repetate rânduri cu acesta.

Actualul primar al Chișinăului e la al doilea mandat. Partidul său a fost finanțat direct de Rusia în urmă cu câțiva ani. În campania electorală pentru primul mandat de primar al capitalei Moldovei, Ceban a fost consiliat de-a dreptul de agenți FSB! De vreo doi ani, acesta a primit o nouă misiune, repoziționându-se astfel încât să pară prizabil pentru Uniunea Europeană. Din membru al Partidului Socialiștilor și om al Rusiei fără perdea, Ceban a devenit brusc „socialist pro-european“ și și-a făcut propriul partid „independent“.

- Advertisement -

Pentru Rusia, bătălia electorală din toamna acestui an e decisivă. Cu Maia Sandu președintă, Moldova a făcut pași uriași spre intrarea în Uniunea Europeană. Rușii nu-și mai pot permite încă un mandat al actualei șefe de stat, pentru că în acest interval s-ar putea ca drumul Moldovei să devină ireversibil.

În mod absolut dubios, Puterea de la București și-a dat mâna cu Moscova în acest proiect de sprijinire a lui Ceban pentru a o răsturna pe Maia Sandu, ceea ce ridică din nou semne de întrebare asupra gândurilor reale ale coaliției aflate la guvernare în România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Piedone, după ce și-a angajat toate neamurile în Primărie: „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Cu dinozaurii?”

EDITORIAL CARTIANU: Mutarea șmecherească, dar inutilă a lui Ciucalacu

România „specialilor”, cu viteză maximă spre prăpastie: în februarie, deficitul a ajuns la 1,67% din PIB! La Bruxelles există temeri că Guvernul PSD-PNL bagă țara în faliment

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Conducerea de la București hidoasă, grotescă, fricoasă și cu curul în două luntrii își arată încă o dată adevărata față. Românii reorintați-vă! Ăștia ne duc înapoi în URSS (Back in CCCP).

 2. O reactie normala de las la un covrigar pdsr-ist dupa ce Bursucul Veninos a amenintat cu lista neagra si represalii ca cele incepute in 1945 pe un membru important al guvernului si pe cei care sunt „neprietenosi” fata de binefacatorul comunismului romanesc.
  A trecut aproape o saptamana de cand infractorul Severin, fost pdsr-ist si pcr-ist, s-a lansat in aceste amenintari pentru care ar trebui sa fie luat la rost. Nu am vazut stirea respectiva decat la dv si inainte de Vineri la emisiunea lui Nicoleta Savin de la Epoch Time. Evident nici o reactie de la persoana amenintata si nici de la autoritatile statului. Ca si in cazul provocarii criminale a Rusiei cu drona prabusita in IMB, plavanul puturos si mofturos, primul ministru covrigar, ministru apararii beizadea de securist o fac pe niznaiu.
  Sustinerea pdsr-ista pentru fsb-istul Vanya Chebanya este o gura de oxigen data actiunii de destabilizare a Moldovei condusa de Kremlin. Guvernul pro-european de la Chisinau nu mai poate miza decat pe sprijinul Ucrainei. Rusine aliantei „Partidului Ciumei Comasate” si zombificatilor dispusi in continuare sa voteze o asemenea mizerie.

  • Intre timp suntem anuntati de inca o intilnire care sa cimenteze bunele relatii, asa cum le vrea Bursucul Veninos, ale „Ciumei Comasate” cu regimul criminal de la Kremlin :
   Plavanul pofticios de slujbe nemeritate il primeste maine la Trei-Coceni pe broscoiul iredentist de Puszta care oracaie putineza. Vorba lui Valeriu Nicolae : Hai sictir potaie tradatoare !

 3. In mod sigur, tov Ciolancu nu e pe lista lui tov Severin 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -