Senatorul Eugen Pîrvulescu, șeful PNL Teleorman, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi aranjat concursul de angajare la Serviciul Județean de Ambulanță. În esență, e vorba de aceeași exercitare a influenței pentru a angaja pe funcții remunerate de la buget anumite persoane.
Într-un comunicat, DNA scrie că Pîrvulescu a făcut presiuni asupra membrilor comisiilor de examinare pentru a primi “pe sub mână“ subiectele înaintea concursului, dar și că le-a cerut explicit să declare admise anumite persoane.
La fel ca și în cazul Dragnea, e vorba, până la urmă, de niște găinării, ceea ce arată nivelul la care sunt, de fapt, politicienii români. Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, pentru că a angajat fictiv două femei la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, respectivele persoane lucrând, de fapt, ca secretare la PSD Teleorman. Așadar, două angajate ale partidului erau plătite de stat.
În cazul lui Pîrvulescu, acuzația este că a tras sforile ca să-i fie angajate niște pile pe postul de asistent și de ambulanțier!
Tipul de practică și nivelul la care se coboară politicieni de top (Dragnea era șeful PSD, Pîrvulescu este ditamai senatorul și șeful filialei Teleorman a PNL) reconfirmă că aceste practici sunt foarte uzuale în România. Ele pot fi întâlnite oriunde în țară. Diferența e doar că unii sunt prinși, iar alții nu.
Pentru tabăra Orban, punerea sub acuzare a lui Pîrvulescu reprezintă o lovitură. Senatorul își arătase susținerea pentru actualul lider al PNL, în perspectiva Congresului de alegeri programat pe 25 septembrie.
Comunicatul DNA privind punerea sub acuzare a senatorului Eugen Pîrvulescu
„Ca răspuns la solicitări formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 iulie 2021, a inculpatului
PÎRVULESCU EUGEN, senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
– să nu se deplaseze la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman .
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
De asemenea, inculpatului Pîrvulescu Eugen i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.“
Iar acum eu ma intreb ca prostul: in tara asta intra cineva pe post pe bune ori toate concursurile sunt pe pile, ca asa se pare ca merge treaba: ai pile, iei munca!!!!! Ce e mai dureros e ca absolut toate partidele fac la fel, indiferent de numele partidului, toti o apa si-un pamant, ciurucurile iau postul iar specialistul este lasat cu buza umflata, cazul veoricai la BNR e deja celebru!!!