luni, martie 4, 2024
AcasăMainEfectul DNA: baronul sindical Ion Rădoi vrea să se pensioneze anticipat, la...

Efectul DNA: baronul sindical Ion Rădoi vrea să se pensioneze anticipat, la 59 de ani, pentru că a lucrat în „condiții speciale”!

-

Baronul sindical Ion Rădoi, în ultimii 15 ani stăpân absolut al organizației care ar fi trebuit să apere interesele lucrătorilor de la metrou, ar intenționa să iasă la pensie, arată un document publicat de Economedia.ro.

Baronul neagă și spune că “le-aș da prea mare satisfacție”, dar adresa expediată de el există și a fost trimisă pentru a obține dosarul de pensionare. Cererea lui Rădoi a fost înregistrată miercuri, 21 iulie.

Conform adresei, Ion Rădoi (59 de ani) vrea să se pensioneze anticipat invocând „condiții speciale” de muncă. Până la pensionarea pentru limită de vârstă (65 de ani), el ar mai avea de muncit aproape 6 ani.

Fost deputat (2000-2004) și senator (2004-2008) sub steagul PSD, Ion Rădoi e inculpat acum de DNA pentru folosirea influenței ca lider sindical și ca să-i șantajeze pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și pe Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex.

- Advertisement -

Socotit în ultimii ani cel mai influent și periculos dintre liderii sindicali care și-au transformat organizațiile în instrumente de presiune și surse de venituri la limita legii, Ion Rădoi a intrat în coliziune cu noua guvernare.

Începând din primăvară, când Metrorex a notificat sindicatul că trebuie să fie evacuate spațiile comerciale instalate ilegal în stațiile de metrou, războiul a fost total. Sindicatul a blocat – tot ilegal – timp de o zi metroul. Apoi a făcut presiuni pentru a opri demolarea gheretelor.

Târgul cu Piedone, stricat de DNA

În urmă cu câteva zile a apărut și o stenogramă în care Ion Rădoi negocia cu Cristian Popescu Piedone, omul lui Dan Voiculescu ajuns primar la Sectorul 5, blocarea operațiunii de demolare a chioșcurilor la stațiile de metrou din această zonă. Piedone i-a cerut în schimb lui Rădoi jumătate din spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor, iar baronul i-a promis că i le dă pe toate din stația respectivă, numai să-l ajute.

- Advertisement -

La nici 24 de ore după apariția stenogramelor, Piedone a demolat chioșcurile de la stația Izvor. Până atunci, timp de 3 luni, refuzase să facă acest lucru.

Dacă va ieși la pensie, Ion Rădoi nu va mai putea fi lider de sindicat și nici membru al USLM.

Baronul are 59 de ani și conduce USLM de peste 15 ani. În această calitate, el a avut o mare influență, în special în perioadele când partidul său, PSD, s-a aflat la putere. Metrorex a încheiat numeroase înțelegeri dezavantajoase cu sindicatul lui Rădoi, între care măririle de salarii nejustificate și închirierea spațiilor comerciale pe prețuri derizorii sunt doar câteva.

Din 2018, contractul pentru aceste spații comerciale a expirat, dar USLM a continuat să le exploateze prinfirma Sindomet Servcom SRL, controlată în totalitate de sindicat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA i-a băgat frica în oase! După 3 luni de tergiversări, Piedone a demolat chioșcurile de la metrou Izvor imediat ce s-a aflat că i-a cerut cotă-parte baronului Rădoi ca să nu le dărâme

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

* Semnatara documentului anti-Orban trimis din Cancelaria premierului Cîțu este Mioara Costin, care lucrează la Guvern de 3 luni. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor

* Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Moartea subită a jurnalistului Mihai Dolinschi. A fost găsit „într-un lac de sânge”, la 29 de ani

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* VIDEO. Bătaie în direct, la TV, între politicieni din Moldova. Fostul adjunct al ministrului de Interne a rămas lat

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -