duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsȘeful european al lui Tăriceanu sare în apărarea Codruței Kovesi

Șeful european al lui Tăriceanu sare în apărarea Codruței Kovesi

-

Doi europarlamentari i-au trimis preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, o scrisoare în care îi cer să apere procesul de selecţie a procurorului-şef european şi să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la susţinerea candidaturii sale.

Cei doi sunt belgianul Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, și olandeza Sophie in’t Veld, prim-vicepreședinte al aceluiași grup.

În Grupul ALDE de la Bruxelles activează și europarlamentarii ALDE România (Norica Nicolai, Renate Weber, Ramona Mănescu), care fac însă o politică total opusă, anti-justiție și pro-corupție, la fel ca șeful lor de la București, Călin Popescu Tăriceanu.

- Advertisement -
„Având în vedere atacurile Guvernului României împotriva Laurei Kovesi, eu şi Sophie in’t Veld i-am scris preşedintelui Parlamentului European pentru a-i cere să apere integritatea procesului de selecţie pentru postul de procuror european şi să garanteze că Kovesi poate participa”, a scris Verhofstadt pe contul său de Twitter.

În scrisoare, Verhofstadt şi Veld se declară „consternaţi” de atacurile asupra lui Kovesi şi de faptul că ea ar putea să nu participe la audierile din Parlamentul European.

Scrisoarea celor doi europarlamentari către președintele Legslativului european
  • „Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române asupra unuia dintre candidaţi şi suntem îngrijoraţi că ele riscă să submineze integritatea procesului de selecţie”.
  • „Este datoria Parlamentului să se asigure că audierile de la sfârşitul lui februarie au loc şi să asigure un proces corect pentru toţi cei trei candidaţi”.
  • „Astfel, vă cerem să faceţi apel la autorităţile române să garanteze că Kovesi poate participa la audieri în faţa Parlamentului European. Câtă vreme nu a fost acuzată de nimic, cu atât mai puţin condamnată, nu îi pot fi luate drepturile”.

CITIŢI ŞI:

Lazăr respinge cererea lui Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor

N-o pot opri! Kovesi a ajuns la aeroport şi îşi ia zborul spre postul de procuror-şef al Europei

„Există o dorință uriașă ca doamna Kovesi să ocupe această funcție”. Mărturie din tabăra inamică

Superbă reverență făcută de un judecător procurorilor Lazăr și Kovesi

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -