Acasă Justiție Lazăr respinge cererea lui Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de anchetare a...

Lazăr respinge cererea lui Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor

Procurorul general, Augustin Lazăr, a respins cererea Laurei Codruţa Kovesi de a fi recuzat şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan a fost respinsă deoarece, în articolul 67, alin. 2, teza a II-a din Codul de procedură penală, legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării, arată aceleaşi surse. Or, Gheorghe Stan s-a pronunțat asupra recuzării adjunctei sale, Adinei Florea, procurorul de caz din dosarul deschis Codruței Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seară că solicitarea de recuzare a şefului de Secţie de anchetare a magistraţilor, formulată de Laura Codruţa Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei şefe DNA.

La ieşirea de la audierile Secţiei înfiinţate de PSD şi ALDE spre dispreţul Europei (care a înţeles că este o instituţie de presiune politică asupra procurorilor şi judecătorilor), Kovesi a recunoscut că dosarul ce i-a fost fabricat îi pune în pericol candidatura pentru postul de procuror-şef al Europei.

„Acest dosar va afecta candidatura pe care o parcurg în acest moment. Voi merge mai departe, mă voi prezenta pe 26 februarie în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs de către candidaţi”, a declarat vineri Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la audierea de la Secţia pentru investigarea magistraţilor, zisă şi „Secţia lui Tudorel”.

Ea a anunţat că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a şefului Secţiei speciale privind investigarea magistraţilor, din cauza „afectării imparţialităţii”. Cererea i-a fost respinsă însă, tot vineri. Ea a declarat că dosarul făcut pe baza unor simple declaraţii ale mogulului fugar Sebastian Ghiţă este practic o făcătură.

CITIŢI ŞI:

N-o pot opri! Kovesi a ajuns la aeroport şi îşi ia zborul spre postul de procuror-şef al Europei

„Există o dorință uriașă ca doamna Kovesi să ocupe această funcție”. Mărturie din tabăra inamică

Superbă reverență făcută de un judecător procurorilor Lazăr și Kovesi

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările