miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaSe profilează o nouă catastrofă militară pentru ruși în estul Ucrainei: trupele...

Se profilează o nouă catastrofă militară pentru ruși în estul Ucrainei: trupele din localitatea strategică Liman și împrejurimi sunt izolate și pe cale de a fi încercuite

-

În estul Ucrainei se profilează o nouă catastrofă militară de proporții pentru armata rusă: unitățile sale sunt izolate în intrândul din zona localității strategice Liman, existând riscul iminent de a fi încercuite. După dezastrul din regiunea Harkov, înfrângerea care se conturează la Liman va deschide larg calea către recucerirea regiunii Donbass de către armata ucraineană.

Problemele au început după ce ucrainenii au izbutit să elibereze regiunea Harkov, inclusiv orașul strategic Izium, apoi s-au apropiat dinspre est. În acest fel, frontul rusesc a căpătat forma unui intrând într-o zonă în care rețeaua de transport e destul de firavă, în spate e un curs de apă important, iar de jur împrejur păduri.

Comandanții locali au sesizat pericolul și au cerut la Moscova permisiunea de a se retrage. Conducerea armatei ruse a refuzat însă ferm acest lucru, cerând ca Liman să fie apărat cu orice preț.

- Advertisement -

Ucrainenii și-au continuat ofensiva și în acest moment unica linie de comunicații a trupelor rusești din intrândul de la Liman cu spatele frontului a rămas o autostradă care pleacă din zona aeroportului. Dar aceasta este sub tirul lansatoarelor ucrainene și pe ea nu se pot aduce provizii sau retrage coloane militare.

Cunoscutul corespondent de război Illia Ponomarenko a comentat, în dimineața zilei de joi: „Un colaps rusesc în sectorul Liman-Iampil este acum aproape iminent. Punga e pe cale să fie închisă, dacă nu s-a întâmplat deja acest lucru. Rușii trebuie să plece până nu e prea târziu, dar acum le-ar fi greu să facă asta, pentru că Ucraina le poate ținti ruta de retragere”.

- Advertisement -

Armata ucraineană a intrat în localitatea Kolodiazi, 10 kilometri nord de Liman. O altă localitate aflată la 14 kilometri de Liman, Zelena Dolina, a fost de asemenea eliberată. Rușii, conștienți că situația devine disperată, au lansat bombardamente în această zonă și în alte 6 localități, laolaltă cu raiduri aeriene în apropiere de Siverski și Bilohorivka.
Ucrainenii folosesc în zonă lansatoare MLRS, mine antitanc și antivehicule furnizate de Germania pentru a bloca mișcarea coloanelor rusești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răspunsul SUA la valurile umane aruncate de Putin pe front: trimite Ucrainei încă 18 sisteme HIMARS, pe lângă cele 16 deja existente! General american: „Moment ireversibil”

* Rușii s-au bucurat degeaba: Giorgia Meloni asigură Ucraina de „sprijinul loial” al Guvernului său în lupta „pentru cauza libertăţii poporului ucrainean“

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Lista rușinii: cele 8 țări care s-au angajat să-l ajute pe Putin să anexeze 4 regiuni, în urma unor pseudo-referendumuri

* VIDEO. Iohannis în corzi. Drulă: USR a sesizat Oficiul European de luptă antifraudă și alte 5 instituții din țară și ale UE cu privire la licitația prin care Poliția a cumpărat 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui

* Bătaia de joc a lui Rafila&PSD față de PNRR: pentru 2.250 de cabinete ale medicilor de familie a fost alocat un singur consilier, care și-a luat concediu în perioada de depunere a proiectelor!

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -