Bătaia de joc a lui Rafila&PSD față de PNRR: pentru 2.250 de cabinete ale medicilor de familie a fost alocat un singur consilier, care și-a luat concediu în perioada de depunere a proiectelor!

1
4975
Alexandru Rafila își face veacul prin studiourile televiziunilor deținute de oligarhi, unde e lăudat de dimineață până seara, în loc să pună mâna la treabă în minister

În fiecare zi apar mărturii teribile despre uriașa bătaie de joc și lipsa de interes a PSD față de accesarea miliardelor de euro din PNRR. Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) relatează cum ministrul Alexandru Rafila a desemnat, pentru centralizarea proiectelor venite de la 2.250 de cabinete, un singur consilier, care a și plecat în concediu în perioada când trebuia depuse dosarele!

PSD și-a creat un mecanism pervers prin care, cu ajutorul televiziunilor pe care le plătește generos din bani publici, aruncă în cârca altora vina pentru pierderea banilor europeni.

Tupeul ministrului Alexandru Rafila – pe care PSD și Dan Voiculescu îl văd printre favoriții la cursa prezidențială din 2024 – a mers atât de departe încât acesta a dat vina, luni, pe medicii de familie, arătându-se dezamăgit că n-ar fi existat interes pentru accesarea fondurilor PNRR!

Posibilitatea ca ministrul să nu fi fost informat corect este exclusă. Reprezentanții medicilor de familie precizează că i-au transmis în repetate rânduri mesaje lui Alexandru Rafila, în lunile mai, iulie și septembrie, avertizându-l că sunt mari probleme cu elaborarea și depunerea dosarelor de accesare a fondurilor PNRR.

Medicii de familie sunt revoltați: după ce le-a blocat accesul la fondurile europene, Rafila dă acum vina pe ei!

FNPMF l-a contrat dur pe Rafila, marți, într-un comunicat: „Lipsa de interes pentru PNRR nu este a medicilor de familie, ci chiar a Ministerului Sănătății”.

Ultima oară când ministrul a fost informat că sunt probleme grave a fost pe 4 septembrie, când medicii de familie i-au comunicat: „Sute de cabinete de medicina familiei ne-au sesizat că nu au reușit să obțină devizele pentru componenta renovare sau acordul Primăriei care deține spațiul, respectiv prelungirea contractelor de concesiune cu Primăria până în anul 2026”.

Miza era de 180 de milioane de euro, bani pe care România îi lua gratis de la UE prin PNRR pentru a moderniza cabinetele medicilor de familie din toată țara. FNPMF spune că o asemenea oportunitate ar fi trebuit exploatată de ministerul condus de Rafila, alocându-se un departament special cu suficienți funcționari care să fie avertizați că răspund de realizarea proiectului.

În loc de asta, Rafila a desemnat un singur om, care a și dispărut! FNPMF: „Am fost surprinși să găsim ca persoană de contact pentru toate cele 2.250 de cabinete din lista preselectată. Un consilier personal, nu un funcționar public, consilier care s-a aflat în concediu de odihnă în perioada în care cabinetele ar fi trebuit să transmită proiectele și să primească din partea sa răspunsuri la întrebări”.

Medicii de familie mai scriu în comunicat: „Nu am primit răspunsul Ministerului Sănătății la adresa transmisă în 4 septembrie. De altfel, Ministerul Sănătății nu a răspuns la aproape nicio adresă a FNPMF, dintre cele peste 30 transmise de la începutul anului 2022”.

Despre indolența și lenea lui Alexandru Rafila curg mărturiile din toate părțile. Sub conducerea acestuia, Ministerul Sănătății este codaș la realizarea etapelor pentru accesarea sumelor uriașe din PNRR.

Anul trecut, fosta coaliție PNL-USR s-a luptat la Bruxelles pentru a obține fonduri cât mai mari din PNRR pentru două capitole unde România suferă foarte tare: infrastructură și sănătate. S-au obținut miliarde pentru autostrăzi, căi ferate, spitale și servicii medicale.

Ambele ministere – Transporturi și Sănătate – au încăput, din noiembrie 2021, pe mâna PSD, iar din acel moment au început problemele. Sorin Grindeanu frânează proiectele cât poate, în timp ce Alexandru Rafila pare pur și simplu incapabil. Ministrul Sănătății își petrece zilele la televiziunile oligarhilor, unde vorbește ore în șir vrute și nevrute.

Vlad Voiculescu atrage atenția de luni întregi că Rafila aruncă la gunoi aproape două miliarde de euro, care puteau veni din PNRR pentru sistemul medical

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, furnizează de multă vreme informații din interiorul sistemului, arătând că Alexandru Rafila nu se ocupă de niciun proiect, făcând ca România să scape printre degete aproape 2 miliarde de euro.

Ultima oară, Vlad Voiculescu a semnalat dezastrul de la Sănătate pe 2 septembrie.

„De mai bine de un an mă abțin cât pot să îmi revărs aici disperarea pe care o simt uitându-mă cum țara asta este distrusă pe toate planurile de un grup de indivizi cu interese mici și fără nicio ambiție pentru noi toți, pentru România.

Fabulosul doctor cu epoleți Rafila reușește ceva ce nimeni altcineva nu a reușit.

Omul ăsta pe care l-am apreciat cândva are la dispoziție resurse mai mari decât toți miniștrii sănătății din ultimii 30 de ani la un loc. Cu toate astea, de 9 luni comentează și se vaită. Nu știe nici el bine de ce.

– Are 1,7 miliarde de euro (!!!) la dispoziție doar din PNRR, doar pentru spitale;

– Are puterea să aleagă din 49 de proiecte de spitale – adică din toate proiectele de spital care existau măcar în stadiu incipient în țara asta acum un an;

– Are din prima zi de mandat posibilitatea să formeze o echipă nou-nouță, cu buget, atribuții și tot ce trebuie pentru angajarea celor mai buni experți în construcția de spitale (în ANDIS, instituție prinsă de noi în PNRR);

Ce manager, ce antreprenor din țara asta nu și-ar fi dorit să plece la drum cu așa resurse?

Ce om politic responsabil din lumea asta nu s-ar folosi de aceste resurse pentru a scrie istorie?

În fine, ce om întreg la minte nu ar face măcar ceva serios în 9 luni (!!!) de mandat? Ceva…orice. Un început de investiție într-o țară cu spitale care cad pe oameni. Un început de reformă măcar într-un sistem în care lenea, furtul și incompetența criminală a multora este compensată cu greu de tot mai puțini medici, asistente, infirmiere care trag pentru tot mai mulți.

Cât de puturos și de blazat să fii ca manager, ca antreprenor, ca om politic ca având toate resursele astea la îndemână, în loc să construiești cu ele, tu să te porți în continuare ca un analist / comentator TV care nu își folosește funcția decât pentru a da contracte de consultanță fostului angajator?“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* VIDEO. Nebunie în Rusia: șeful unui centru de recrutare – ucis de un tânăr care refuza să meargă pe front! Recruții se bat cu polițiștii și-i cheamă să meargă cu ei la moarte. În Moscova sunt arestate și femeile din stațiile de autobuz

* VIDEO. Referendumul lui Putin: comisarii merg din ușă-n ușă, însoțiți de ceceni cu mitralierele pregătite. De frică, mulți locuitori nu deschid ușa

* Lista rușinii: cele 8 țări care s-au angajat să-l ajute pe Putin să anexeze 4 regiuni, în urma unor pseudo-referendumuri

* VIDEO. Klaus Iohannis, recital de ipocrizie și minciuni la aniversarea DNA. În timp ce ține în brațe coaliția PSD-PNL, proclamă că lupta împotriva corupției rămâne marele său obiectiv!

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

* Cea mai amară victorie: 4-1 cu Bosnia, dar România retrogradează în Liga C (locurile 33-48 în Europa, din 55 de echipe)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here