luni, februarie 26, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRăspunsul SUA la valurile umane aruncate de Putin pe front: trimite Ucrainei...

Răspunsul SUA la valurile umane aruncate de Putin pe front: trimite Ucrainei încă 18 sisteme HIMARS, pe lângă cele 16 deja existente! General american: „Moment ireversibil”

-

Valurilor de oameni mobilizate și aruncate de Putin pe front, americanii le-au răspuns aproape imediat, dar într-un mod total diferit: printr-un nou transfer uriaș de tehnologie de vârf către armata Ucrainei. SUA va livra încă 18 sisteme HIMARS, cu muniția aferentă, ceea ce înseamnă mai mult decât dublul numărului de lansatoare MLRS existente deja în posesia Kievului.

Diferența de abordare a războiului din Ucraina devine din ce în ce mai evidentă pe măsură ce trece timpul. Cu resurse tehnologice învechite și epuizate, Rusia recurge la strategia folosită dintotdeauna de această țară în războaie: încearcă să-și înece inamicii prin valuri umane trimise înainte, fără a ține cont de pierderi. Mobilizarea parțială proclamată săptămâna trecută n-ar număra 300.000 de persoane, cum a anunțat Putin, ci 1.000.000 – cifră trecută în decretul de mobilizare, dar ținută la secret, ca să nu panicheze populația.

Răspunsul americanilor a venit doar câteva zile mai târziu, dar e de altă natură. Washingtonul a anunțat miercuri seara că va transfera Ucrainei încă 18 sisteme MLRS (lansatoare mobile și multiple de rachete) de tip HIMARS cu muniția aferentă, în cadrul unui nou pachet de ajutor militar care depășește un miliard de dolari. Aceasta înseamnă că puterea de foc a ucrainenilor cu aceste rachete de înaltă precizie va deveni mai mult decât dublă față de cea actuală, pentru că în clipa de față armata Kievului are operaționale, cu totul, 16 sisteme HIMARS.

Generalul american Ben Hodges, fost comandant al armatei SUA în Europa și omul care, în 2020, avertiza public că Rusia se pregătește să atace flancul estic al NATO, spune că noul transfer de armament se va dovedi decisiv. „Uau… Bine lucrat. Aceasta este o capacitate reală care vine în întâmpinarea cerințelor de top ale armatei ucrainene. Este un moment ireversibil pentru Ucraina. Odată ce vor avea HIMARS și MLRS în raza de acțiune a Crimeei, este doar o chestiune de timp“.

- Advertisement -

După sosirea noului lot de armament, Ucraina va avea la dispoziție un număr foarte important de lansatoare multiple de rachete de mare precizie: 34 HIMARS și 12 lansatoare M270. Ambele sunt MLRS, diferențele constând în numărul de lansatoare și modalitatea de transport. Sistemele HIMARS au 6 lansatoare și sunt montate pe camioane pe roți, care se pot deplasa foarte rapid dintr-un loc în altul. M270 au 12 lansatoare și sunt montate pe șasiul unui transportor pe șenile, care se deplasează mai greu. Dar ambele sunt mobile, ceea ce înseamnă că, după ce trimit rachetele (a căror marjă de eroare este de numai 1,5 metri pentru ținte aflate la până 70 de kilometri depărtare), pot părăsi imediat locul lansării, ceea ce face inutil un răspuns al rușilor.

Armata rusă a încercat să elimine sistemele HIMARS cu ajutorul rachetelor de croazieră, însă ucrainenii au contracarat tentativa plasând numeroase modele din lemn ale lansatoarelor. Spionajul rusesc din Ucraina a fost astfel derutat, iar rachetele rusești au distrus 4 „HIMARS” de lemn până acum.

- Advertisement -

Pe lângă cele 18 sisteme HIMARS, americanii mai trimit Ucrainei 150 de vehicule blindate Humvee, 20 de radare cu rol multiplu, 40 de campioane, 80 de trailere, sisteme de comunicații și supraveghere tactice, echipament exploziv, armuri de corp pentru infanteriști.

Se profilează astfel, din ce în ce mai clar, un deznodământ anticipat de experții din ambele tabere (atât cea rusă, cât și cea aliată): un masacru al trupelor demotivate, prost instruite și echipate pe care Putin le pompează pe front împotriva unei armate ucrainene din ce în ce mai bine echipată cu tehnologie de vârf occidentală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii s-au bucurat degeaba: Giorgia Meloni asigură Ucraina de „sprijinul loial” al Guvernului său în lupta „pentru cauza libertăţii poporului ucrainean“

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* VIDEO. Nebunie în Rusia: șeful unui centru de recrutare – ucis de un tânăr care refuza să meargă pe front! Recruții se bat cu polițiștii și-i cheamă să meargă cu ei la moarte. În Moscova sunt arestate și femeile din stațiile de autobuz

* Lista rușinii: cele 8 țări care s-au angajat să-l ajute pe Putin să anexeze 4 regiuni, în urma unor pseudo-referendumuri

* VIDEO. Iohannis în corzi. Drulă: USR a sesizat Oficiul European de luptă antifraudă și alte 5 instituții din țară și ale UE cu privire la licitația prin care Poliția a cumpărat 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui

* Bătaia de joc a lui Rafila&PSD față de PNRR: pentru 2.250 de cabinete ale medicilor de familie a fost alocat un singur consilier, care și-a luat concediu în perioada de depunere a proiectelor!

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -